Infrastructura Investitii Maramureș Ultimele stiri

Peste 27 km de drum județean vor fi reabilitați în Țara Lăpușului. Contract de peste 68 milioane lei atribuit asocierii Dimex 2000 – Explan

*Un nou contract de lucrări de infrastructură, cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) I, a fost semnat de Consiliul Județean Maramureș. Maramureșul se vrea ”o axă de transport de la nord la sud și de la est la vest”. 

 

Contractul vizează reabilitarea tronsonului DJ 109F, limită judeţ Sălaj – Târgu Lăpuş (DN 18B) – Dămăcușeni – Rogoz (DJ 171) – LOT1. Sectorul de drum județean 109F, care se va reabilita, este situat de la limita cu județul Sălaj și trece prin localitățile Baba, Drăghia, Coroieni, Vălenii Lăpușului, Răzoare, Târgu Lăpuș (intersecția cu DN 18B), Dămăcușeni și Rogoz (intersecția cu DJ 171), și are o lungime totală de 27,426 km.

Oferta desemnată câștigătoare a revenit Asocierii SC Dimex 2000 Company SRL, ca lider de asociere, și SC Explan SRL (Asociat), cu subcontractanții SC Pado Group Infrastructures SRL, SC Electrosursa Servcom SRL, SC 4C Project Consulting SRL, Construcții Feroviare Mureș SA, SC Drumex SRL, SC Geologic Site SRL și SC Medinstal Proiectare Instalații Protecția Mediului SRL.

Valoarea contractului este de 68.366.775,17 lei fără TVA, iar durata de proiectare cu execuție lucrări este de 540 de zile de la emiterea Ordinului Administrativ de Începere. Potrivit contractului, 180 de zile reprezintă etapa I – de proiectare, verificare și obținerea a autorizației de construire, iar 360 de zile reprezintă etapa de execuție efectivă a lucrărilor.

”Acesta este al treilea contract de reabilitare drumuri pe care-l semnăm în ultima perioadă și reprezintă o investiție importantă pentru Țara Lăpușului, în condițiile în care investițiile de acest fel au întârziat foarte mulți ani în județul nostru. Țara Lăpușului are nevoie de dezvoltare, iar acest lucru înseamnă, în primul rând, o infrastructură rutieră adecvată. În luna decembrie 2018 am semnat contractul de reabilitare a drumului județean care face legătura între Șomcuta Mare – Mireșu Mare și Remeți pe Someș, cu două săptămâni în urmă s-a semnat contractul de lucrări pentru Drumul Nordului, care va fi realizat prin finanțare europeană, iar acum semnăm proiectarea și execuția pentru un nou tronson de drum județean. Prin reabilitarea a cât mai multe tronsoane încercăm, practic, să facem o axă de transport de la nord la sud și de la est la vest în Maramureș, pentru a da șansa maramureșenilor să circule pe drumuri cât mai bune. Practic, în 25 de ani, din rețeaua de 800 de kilometri de drum județean, în Maramureș s-a reușit reabilitarea a doar 56 de km. Acum, prin PNLD 1 și 2, dar și prin POR vom avea 200 de kilometri de drum reabilitat, cu o valoarea totală de peste 100 de milioane de euro și trebuie să ne gândim ca aceste acțiuni ale administrației locale să fie continuate în mandatele următoare.” – a afirmat președintele Consiliului Județean MaramureșGabriel-Valer Zetea.

Reprezentantul firmei executante a dat asigurări asupra calității lucrărilor și a încadrării în termenele contractuale, iar directorul tehnic din cadrul Consiliului Județean Maramureș, Vasile Șpan a punctat câteva din caracteristicile tehnice ale investiției. Lungimea totală a drumului este de 27,426 km, cu două benzi de circulație. Vor fi efectuate lucrări de terasamente, amenajări ale stațiilor de autobuz, refaceri și consolidări acostamente, amenajări ale drumurilor laterale, amenajări și refaceri ale trotuarelor, reabilitarea a șase poduri cu lungimi de la 6 la 49 m, relocări de rețele de energie electrică, gaze naturale, apă, canalizare; 85 de podețe transversale, 65 de drumuri laterale și 598 de podețe și accese la proprietăți.

Related posts

Deschiderea procedurii de insolvență în contextul stării de urgență

Nicolae Pop

True Travel Târgu Mureș, noutăți de ultimă oră despre noul sezon!

Ligia Voro

Un startup finlandez deschide un birou în Cluj după ce a câștigat o investiție de 12 milioane de dolari

Ion Surdu

Credit bancar online pentru proceduri stomatologice: Clinica ABC Eurodent a lansat programul "Zâmbet cu buletinul"

Stefana Muresan

UMFST Târgu Mureș va școlariza studenți în Germania

Stefana Muresan

BT, creștere cu 45% a numărului de tranzacţii cu carduri în perioada ianuarie – octombrie

redactia

Vitacom Electronics încheie primul trimestru cu afaceri de 13,5 milioane lei, în creştere cu 25%

Stefana Muresan

Technovation Girls 2020 – o competiție de tehnologie dedicată fetelor

Traian Dan

Corina Popescu – noul CEO Electrica pentru un mandat de 4 ani

redactia

Deschidere de sezon: Rotary Golf Charity Cup

Ligia Voro

RobotX Hunedoara a castigat aurul la olimpiada mondiala de robotica

redactia

Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca, tranzitat de un milion de pasageri de la începutul anului

Stefana Muresan

Oradea își păstrează ratingul Fitch de oraș recomandat investițiilor

redactia

Creștere cu două cifre pentru Bosch în România

Ionut Oprea

Producătorul de încălţăminte Clujana, în insolvenţă; activitatea va continua

Stefana Muresan

Emisiune de mărci poştale „Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene”

redactia

Oradea: O nouă etapă de reabilitare a rețelelor de termoficare, investiție de 32 mil. euro, fonduri comunitare

Stefana Muresan

Studenţi ai UBB, într-o competiţie de management strategic, în Washington

redactia

Admitere online la ULBS în acest an. Peste 100 de locuri vor fi subvenționate de firme cu activitate în Sibiu

Ion Surdu

 Primul studiu pe pacienți infectați privind dinamica anticorpilor dobândiți natural pentru COVID 19, demarat de MedLife

Papuc Irina

Proiectul de dezvoltare pe termen lung a Aeroportului din Tîrgu Mureș, aprobat 

Ligia Voro

Fermele piscicole din Ardeal se luptă cu statul, cormoranii și braconierii

Transilvania Business

Milionarul Ștefan Gadola a adus o delegație din Kazahstan la Cluj

Nora Dumitrescu

Emilia Tepes, the new Business Development Manager in Transylvania for CTP

Ionut Oprea

Leave a Comment