Infrastructura Investitii Maramureș Ultimele stiri

Peste 27 km de drum județean vor fi reabilitați în Țara Lăpușului. Contract de peste 68 milioane lei atribuit asocierii Dimex 2000 – Explan

*Un nou contract de lucrări de infrastructură, cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) I, a fost semnat de Consiliul Județean Maramureș. Maramureșul se vrea ”o axă de transport de la nord la sud și de la est la vest”. 

 

Contractul vizează reabilitarea tronsonului DJ 109F, limită judeţ Sălaj – Târgu Lăpuş (DN 18B) – Dămăcușeni – Rogoz (DJ 171) – LOT1. Sectorul de drum județean 109F, care se va reabilita, este situat de la limita cu județul Sălaj și trece prin localitățile Baba, Drăghia, Coroieni, Vălenii Lăpușului, Răzoare, Târgu Lăpuș (intersecția cu DN 18B), Dămăcușeni și Rogoz (intersecția cu DJ 171), și are o lungime totală de 27,426 km.

Oferta desemnată câștigătoare a revenit Asocierii SC Dimex 2000 Company SRL, ca lider de asociere, și SC Explan SRL (Asociat), cu subcontractanții SC Pado Group Infrastructures SRL, SC Electrosursa Servcom SRL, SC 4C Project Consulting SRL, Construcții Feroviare Mureș SA, SC Drumex SRL, SC Geologic Site SRL și SC Medinstal Proiectare Instalații Protecția Mediului SRL.

Valoarea contractului este de 68.366.775,17 lei fără TVA, iar durata de proiectare cu execuție lucrări este de 540 de zile de la emiterea Ordinului Administrativ de Începere. Potrivit contractului, 180 de zile reprezintă etapa I – de proiectare, verificare și obținerea a autorizației de construire, iar 360 de zile reprezintă etapa de execuție efectivă a lucrărilor.

”Acesta este al treilea contract de reabilitare drumuri pe care-l semnăm în ultima perioadă și reprezintă o investiție importantă pentru Țara Lăpușului, în condițiile în care investițiile de acest fel au întârziat foarte mulți ani în județul nostru. Țara Lăpușului are nevoie de dezvoltare, iar acest lucru înseamnă, în primul rând, o infrastructură rutieră adecvată. În luna decembrie 2018 am semnat contractul de reabilitare a drumului județean care face legătura între Șomcuta Mare – Mireșu Mare și Remeți pe Someș, cu două săptămâni în urmă s-a semnat contractul de lucrări pentru Drumul Nordului, care va fi realizat prin finanțare europeană, iar acum semnăm proiectarea și execuția pentru un nou tronson de drum județean. Prin reabilitarea a cât mai multe tronsoane încercăm, practic, să facem o axă de transport de la nord la sud și de la est la vest în Maramureș, pentru a da șansa maramureșenilor să circule pe drumuri cât mai bune. Practic, în 25 de ani, din rețeaua de 800 de kilometri de drum județean, în Maramureș s-a reușit reabilitarea a doar 56 de km. Acum, prin PNLD 1 și 2, dar și prin POR vom avea 200 de kilometri de drum reabilitat, cu o valoarea totală de peste 100 de milioane de euro și trebuie să ne gândim ca aceste acțiuni ale administrației locale să fie continuate în mandatele următoare.” – a afirmat președintele Consiliului Județean MaramureșGabriel-Valer Zetea.

Reprezentantul firmei executante a dat asigurări asupra calității lucrărilor și a încadrării în termenele contractuale, iar directorul tehnic din cadrul Consiliului Județean Maramureș, Vasile Șpan a punctat câteva din caracteristicile tehnice ale investiției. Lungimea totală a drumului este de 27,426 km, cu două benzi de circulație. Vor fi efectuate lucrări de terasamente, amenajări ale stațiilor de autobuz, refaceri și consolidări acostamente, amenajări ale drumurilor laterale, amenajări și refaceri ale trotuarelor, reabilitarea a șase poduri cu lungimi de la 6 la 49 m, relocări de rețele de energie electrică, gaze naturale, apă, canalizare; 85 de podețe transversale, 65 de drumuri laterale și 598 de podețe și accese la proprietăți.

Related posts

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 83: Bartha Carol, directorul general Lecoimpex: “Dacă cineva vrea stabilitate, parteneri de încredere, să ne caute pe noi”  

Ligia Voro

Green Line Valea Jiului – 95 de milioane de lei, prin Regio-POR, pentru linia verde de autobuze electrice

Nicolae Pop

Cities of Tomorrow #6: reconversion & revitalisation

Ionut Oprea

Transgaz a început construcţia conductei BRUA

Stefana Muresan

Situația de pe cele două loturi ale Autostrăzii Sebeș-Turda: când se vor încheia lucrările

Ion Surdu

Investiţia în start-up-ul GetPony din Cluj a depăşit 1 mil. euro

Stefana Muresan

Oradea: Obiectivul de amenajare a malului stâng al Crișului Repede, în licitație; contract de aproape 10 mil. lei

Stefana Muresan

Veniturile Sunimprof Rottaprint în 2018 se apropie de 100 milioane de lei

Stefana Muresan

După ce a fost salvată de Remus Borza (Euro Insol), Hidroelectrica raportează un profit uriaş

Stefana Muresan

Topul ”orașelor inteligente”: Alba Iulia conduce cu 59 de proiecte, urmat de Sibiu cu 8, Cluj Napoca cu 7 și București cu 6 proiecte

Stefana Muresan

Dimensiunea de inovare și IT a Clujului, prezentată de Emil Boc în Silicon Valley

redactia

Oportunitatea unor investiții, discutată la Primăria Hunedoara cu consulul onorific al Spaniei

Stefana Muresan

Ștefan-Mihai Liviu, șeful APIA Sibiu: „Îi asigurăm pe toți fermierii că toate cererile vor fi actualizate și închise la timp”

Ion Surdu

DAbo Doner, de 7 ani în România, și-a propus să nu iasă în pierdere în acest an

Traian Dan

România pentru a șaptea oară la EXPO REAL München

redactia

ADR Centru: IJJ Sibiu este beneficiarul unui contract peste un milion euro, prin Programul REGIO 2014-2020

Stefana Muresan

Deschiderea complexului Dedeman din Zalău mai așteaptă

Nora Dumitrescu

Proiectul Iulius Town a ajuns la un an de la deschiderea activităţii şi aproape 500 de milioane de euro investiţi

Robert Bloancă

Napolact a scos la vânzare fabrica din Carei

Stefana Muresan

Top cinci comune din România unde se trăiește mai bine decât în Occident, datorită investițiilor și atragerii fondurilor europene

Stefana Muresan

Piața de spații industriale din România ar putea simți efecte semnificative în urma unui Brexit dur

Papuc Irina

Româncele gestionează afaceri de aproape 90 de miliarde de lei. Topul sectoarelor în care femeile din România câștigă cel mai mult

Papuc Irina

Studio Moderna se mută în parcul de afaceri Sema Office

Ionut Oprea

[Enjoy Transylvania!] Cultural Development of Maramureș Region

Transilvania Business

Leave a Comment