Infrastructura Investitii Maramureș Ultimele stiri

Peste 27 km de drum județean vor fi reabilitați în Țara Lăpușului. Contract de peste 68 milioane lei atribuit asocierii Dimex 2000 – Explan

*Un nou contract de lucrări de infrastructură, cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) I, a fost semnat de Consiliul Județean Maramureș. Maramureșul se vrea ”o axă de transport de la nord la sud și de la est la vest”. 

 

Contractul vizează reabilitarea tronsonului DJ 109F, limită judeţ Sălaj – Târgu Lăpuş (DN 18B) – Dămăcușeni – Rogoz (DJ 171) – LOT1. Sectorul de drum județean 109F, care se va reabilita, este situat de la limita cu județul Sălaj și trece prin localitățile Baba, Drăghia, Coroieni, Vălenii Lăpușului, Răzoare, Târgu Lăpuș (intersecția cu DN 18B), Dămăcușeni și Rogoz (intersecția cu DJ 171), și are o lungime totală de 27,426 km.

Oferta desemnată câștigătoare a revenit Asocierii SC Dimex 2000 Company SRL, ca lider de asociere, și SC Explan SRL (Asociat), cu subcontractanții SC Pado Group Infrastructures SRL, SC Electrosursa Servcom SRL, SC 4C Project Consulting SRL, Construcții Feroviare Mureș SA, SC Drumex SRL, SC Geologic Site SRL și SC Medinstal Proiectare Instalații Protecția Mediului SRL.

Valoarea contractului este de 68.366.775,17 lei fără TVA, iar durata de proiectare cu execuție lucrări este de 540 de zile de la emiterea Ordinului Administrativ de Începere. Potrivit contractului, 180 de zile reprezintă etapa I – de proiectare, verificare și obținerea a autorizației de construire, iar 360 de zile reprezintă etapa de execuție efectivă a lucrărilor.

”Acesta este al treilea contract de reabilitare drumuri pe care-l semnăm în ultima perioadă și reprezintă o investiție importantă pentru Țara Lăpușului, în condițiile în care investițiile de acest fel au întârziat foarte mulți ani în județul nostru. Țara Lăpușului are nevoie de dezvoltare, iar acest lucru înseamnă, în primul rând, o infrastructură rutieră adecvată. În luna decembrie 2018 am semnat contractul de reabilitare a drumului județean care face legătura între Șomcuta Mare – Mireșu Mare și Remeți pe Someș, cu două săptămâni în urmă s-a semnat contractul de lucrări pentru Drumul Nordului, care va fi realizat prin finanțare europeană, iar acum semnăm proiectarea și execuția pentru un nou tronson de drum județean. Prin reabilitarea a cât mai multe tronsoane încercăm, practic, să facem o axă de transport de la nord la sud și de la est la vest în Maramureș, pentru a da șansa maramureșenilor să circule pe drumuri cât mai bune. Practic, în 25 de ani, din rețeaua de 800 de kilometri de drum județean, în Maramureș s-a reușit reabilitarea a doar 56 de km. Acum, prin PNLD 1 și 2, dar și prin POR vom avea 200 de kilometri de drum reabilitat, cu o valoarea totală de peste 100 de milioane de euro și trebuie să ne gândim ca aceste acțiuni ale administrației locale să fie continuate în mandatele următoare.” – a afirmat președintele Consiliului Județean MaramureșGabriel-Valer Zetea.

Reprezentantul firmei executante a dat asigurări asupra calității lucrărilor și a încadrării în termenele contractuale, iar directorul tehnic din cadrul Consiliului Județean Maramureș, Vasile Șpan a punctat câteva din caracteristicile tehnice ale investiției. Lungimea totală a drumului este de 27,426 km, cu două benzi de circulație. Vor fi efectuate lucrări de terasamente, amenajări ale stațiilor de autobuz, refaceri și consolidări acostamente, amenajări ale drumurilor laterale, amenajări și refaceri ale trotuarelor, reabilitarea a șase poduri cu lungimi de la 6 la 49 m, relocări de rețele de energie electrică, gaze naturale, apă, canalizare; 85 de podețe transversale, 65 de drumuri laterale și 598 de podețe și accese la proprietăți.

Related posts

SATI 2.0 si SATI DMP – Industria online din Romania trece la nivelul urmator

Stefana Muresan

Conferința „Orașe și comunități. Viziune 2030″, joi 4 februarie, la Oradea

Traian Dan

CFR vrea o expertiză pentru liniile de cale ferată și tunelul care le subtraversează din Gara Predeal

Ion Surdu

Bosch înființează divizia pentru servicii de mobilitate conectată

Ionut Oprea

Clusterele din Transilvania și Moldova s-au reunit la început de an

Nora Dumitrescu

Brașovul va semna primele contracte cu finanțare europeană prin POR în valoare de peste 8 milioane de euro

Papuc Irina

Chinezii vor finaliza centura Zalăului

Nora Dumitrescu

Producătorii de mobilă, reuniți în Clusterul Mobilier Transilvan, ”atacă” piața statelor din afara UE

Stefana Muresan

BCR donează 2,5 milioane de lei pentru lupta împotriva pandemiei COVID-19

Traian Dan

Telemeaua de Sibiu a obţinut protecţie naţională, producătorii vor fi certificaţi

Stefana Muresan

Cities of Tomorrow #8 – New waves of urban migration acum online -1 Septembrie 2020

Papuc Irina

VIDEO: Cum evoluează lucrările pe A3, lotul Iernut-Chețani

Ligia Voro

Liderul pieței cărnii de pasăre din România, Transavia, anunță că poate produce la capacitate de 100% până inclusiv în septembrie

Ion Surdu

Studium Green, dublă nominalizare la SEE Property Awards

A. I.

CBRE îl atrage în echipa sa pe Muler Onofrei, un expert cu peste 18 ani de activitate în real estate

Ion Surdu

Decarbonizarea economiei: provocare pentru România, oportunitate pentru ROMGAZ

Ligia Voro

Dafora Mediaș, cifră de afaceri cu 64% mai mare și pierderi de aproape trei ori mai mici

Stefana Muresan

România vrea să atragă fonduri europene în valoare de 12,5 miliarde de euro, în 2019

Stefana Muresan

Investiţii de aproape 15 milioane de lei pentru amenajarea infrastructurii din Sânmartin

Stefana Muresan

”Pita de Sântimbru”, prima pâine ecologică din România

Stefana Muresan

ASF: Statutul de piață emergentă al BVB, un pas important pentru dezvoltarea economică

Ligia Voro

Conductă de gaze între România şi Serbia, pe relaţia Arad – Mokrin, investiţie de 43 milioane euro

Stefana Muresan

Trei companii băimărene, implicate într-un proiect european de 1 milion de euro

Nora Dumitrescu

Elis Pavaje a finalizat achiziția fabricii Fruhwald, investiție de peste 1 mil. euro

redactia

Leave a Comment