Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Topul clinicilor private. Serviciile medicale private, una dintre cele mai rentabile afaceri

2017 aduce CENTRUL MEDICAL UNIREA SRL pe primul loc în topul afacerilor din sectorul medical. Compania controlată de luxemburghezii de la Royal Capital Investments, care administrează local rețeaua Regina Maria, a depășit MED LIFE SA, raportând afaceri de 381 milioane de lei (3,9% din totalul pieței) față de 379 milioane de lei, cât a înregistrat MedLife, relevă o analiză realizată de KeysFin.

 

Pe locul III s-a situat SANADOR SRL, companie cu capital 100% românesc, care a raportat o cifră de afaceri de 289,6 milioane de lei, adică 3% din total.

Sanador este urmată de FRESENIUS NEPHROCARE ROMANIA SRL, DIAVERUM ROMANIA SRL, SYNEVO ROMANIA SRL, DELTA HEALTH CARE  SRL, CENTRUL MEDICAL POLICLINICO DI MONZA SRL, AVITUM SRL și GRAL MEDICAL SRL.

Pe ansamblu, cele mai mari 10 companii au generat peste 23% din cifra de afaceri totală. De menționat este că Delta Health Care SRL este controlată tot de liderul topului, CMU, companie care astfel își consolidează poziția în top 10.

În ceea ce privește profitabilitatea, SYNEVO ROMANIA SRL este cel mai profitabil jucător din piața serviciilor medicale private, cu un rezultat pozitiv de 24 de milioane de lei în 2017. În clasament urmează FRESENIUS NEPHROCARE ROMANIA SRL și HIPERDIA SA cu 16,1 respectiv 13,4 milioane de lei.

Cu un ROE de peste 40%, serviciile medicale private au ajuns să reprezinte una dintre cele mai rentabile afaceri din perspectiva randamentului obținut de acționari. Este o industrie în care investițiile pe termen lung sunt masive și cu o capitalizare peste medie, care a depășit încă din 2016 nivelul de rentabilitate ante-criză (2007, de 34,8%). Raportul dintre activele imobilizate și cele totale în cazul celor mai mari investiții depășeau în 2017 pragul de 60% (mult peste media economiei) semnal că politica agresivă de investiții va continua’’, estimează analiștii de la KeysFin.

La nivel regional, cele mai multe clinici se află în București (cifra de afaceri de 4,5 miliarde de lei), Brașov (488 milioane de lei), Timiș (469 milioane de lei), Cluj (404 milioane de lei) și Constanța (334 milioane de lei). Împreună, Capitala și cele patru județe au generat peste 64% din cifra de afaceri totală în 2017.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Eurocerad International din Bucureşti, singurul ofertant la licitaţia de completare a proiectului tehnic pentru nouă kilometri din Autostrada Lugoj – Deva

Articolul următor

20.000 de lucrători non-UE pot intra pe piața muncii din România, în 2019

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share