Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Acord de Parteneriat Economic UE-Japonia. Noi oportunități de afaceri pentru companiile românești

Începând cu 1 februarie, a intrat în vigoare Acordul de Parteneriat Economic (APE) UE-Japonia, cel mai mare acord comercial negociat de UE până în prezent. Acesta va elimina majoritatea barierelor tarifare și non-tarifare în calea comerțului cu bunuri și servicii, asigurând pentru producătorii europeni accesul pe o piață cu peste 127 milioane de consumatori.

 

Ștefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a declarat: ”Este un context favorabil României, acordul intră în vigoare într-un moment în care țara noastră deține Președinția la Consiliul UE. Acest moment poate fi folosit pentru a promova oferta de țară privind investițiile străine și pentru a crea noi oportunități de afaceri pentru companiile românești, mai ales pentru IMM-uri. Deja, în acest moment, 66% din companiile românești care exportă în Japonia sunt IMM-uri”.

 

Japonia ocupă locul 13 în rândul partenerilor comerciali ai României din afara UE și locul 25 în topul investitorilor străini în România.

 

Acordul de Parteneriat Economic (APE) UE-Japonia elimină taxele vamale, simplifică procedurile de export pentru majoritatea produselor europene, mai ales pentru produsele agricole, și garantează accesul pe piața achizițiilor publice din 48 de orașe mari din Japonia. O importanță deosebită a fost, de asemenea, acordată domeniului serviciilor, mai ales în ceea ce privește serviciile financiare, comerțul electronic, telecomunicațiile și transportul.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Programul de migrație a șomerilor: Nord-Vestul se dezvoltă cu forță de muncă din Nord-Est

Articolul următor

Gică Popescu, promotor al Maramureșului. Județul, inclus în pachetul de promovare turistică la Euro 2020

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share