Ultimele stiri

Acord de Parteneriat Economic UE-Japonia. Noi oportunități de afaceri pentru companiile românești

Începând cu 1 februarie, a intrat în vigoare Acordul de Parteneriat Economic (APE) UE-Japonia, cel mai mare acord comercial negociat de UE până în prezent. Acesta va elimina majoritatea barierelor tarifare și non-tarifare în calea comerțului cu bunuri și servicii, asigurând pentru producătorii europeni accesul pe o piață cu peste 127 milioane de consumatori.

 

Ștefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a declarat: ”Este un context favorabil României, acordul intră în vigoare într-un moment în care țara noastră deține Președinția la Consiliul UE. Acest moment poate fi folosit pentru a promova oferta de țară privind investițiile străine și pentru a crea noi oportunități de afaceri pentru companiile românești, mai ales pentru IMM-uri. Deja, în acest moment, 66% din companiile românești care exportă în Japonia sunt IMM-uri”.

 

Japonia ocupă locul 13 în rândul partenerilor comerciali ai României din afara UE și locul 25 în topul investitorilor străini în România.

 

Acordul de Parteneriat Economic (APE) UE-Japonia elimină taxele vamale, simplifică procedurile de export pentru majoritatea produselor europene, mai ales pentru produsele agricole, și garantează accesul pe piața achizițiilor publice din 48 de orașe mari din Japonia. O importanță deosebită a fost, de asemenea, acordată domeniului serviciilor, mai ales în ceea ce privește serviciile financiare, comerțul electronic, telecomunicațiile și transportul.

 

 

Related posts

Primăria Sibiu propune ca terasele din centrul istoric să funcționeze pe tot parcursul anului

Papuc Irina

Satu Mare: S-au semnat patru contracte de modernizare a infrastructurii rutiere

redactia

Horinca de Cămârzana – Satu Mare a ajuns la Bruxelles, Berlin și Taiwan

Traian Dan

Leave a Comment