Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alba: Nouă pârtie, la Şureanu, în Munţii Sebeşului

O nouă pârtie a fost deschisă, vineri, la Şureanu, ridicând la zece numărul pârtiilor de pe acest domeniu din Munţii Sebeşului, lungimea totală a acestora fiind acum de 12 kilometri.

“Deşi temperaturile au crescut, iar ninsorile au încetat, zăpada a rămas la fel de multă la Şureanu. (…) Recent, domeniul schiabil a fost suplimentat cu încă o pârtie. Este vorba despre S_3, o pârtie care a funcţionat în primii ani ai domeniului schiabil, după care a fost închisă. Ea are o lungime de 1.350 metri şi coboară de pe masivul Şureanu, în paralel cu S_2, cu care, de altfel, coincide de la un anumit punct. Prin urmare, domeniul numără, în prezent, 10 pârtii, care vor fi funcţionale în totalitate doar în cazul în care condiţiile meteo o vor permite. Altfel spus, dacă va viscoli intens sau dacă va fi extrem de mică vizibilitatea, pârtiile de la cotele înalte (A_1, A_2, A_3) vor fi închise, la fel ca şi telescaunul care le deserveşte”, a transmis Rareş Tileagă, monitor Şcoala de schi “Paşi Liberi”, citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte starea drumului forestier lacul Oaşa – Domeniul Schiabil Şureanu, în lungime de 18 kilometri, aceasta este “acceptabilă”, fiind indispensabile însă cauciucurile de iarnă şi, mai ales, lanţurile.

Şi la Arieşeni, în Apuseni, stratul de zăpada măsoară peste un metru.

“Vor fi deschise ambele pârtii (Vârtop 1 şi Vârtop 2) ale domeniului schiabil. Zăpada este arhisuficientă, stratul bătătorit măsurând peste 100 de centimetri grosime. Totodată, instalaţiile de transport pe cablu funcţionează în regim normal”, a menţionat Rareş Tileagă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Gică Popescu, promotor al Maramureșului. Județul, inclus în pachetul de promovare turistică la Euro 2020

Articolul următor

Proiectul de buget pe 2019: Un plus de 54,9% la Transporturi, de 64,6% la Sănătate şi de 46,7% la Educaţie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share