Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Drumul vinului” peste dealurile Silagiului

Pentru a pune mai mult în valoare tot mai cunoscutele podgorii de la Silagiu, Primăria Buziaş a demarat un proiect privind construirea unui „drum al vinului” în această zonă. Banii ar veni din fondul pentru dezvoltarea staţiunilor balneare aprobat de guvern în luna decembrie 2018 printr-o OUG, scrie debanat.ro.

 

Vinurile produse în podgoriile de la Silagiu au cunoscut o tot mai mare notorietate în ultimii ani, datorită, evident, în primul rând a calităţii lor. Pentru a valorifica zona dealurilor de la Silagiu, una extrem de pitorească şi aflată relativ aproape de Timişoara, Primăria Buziaş a demarat un proiect privind construirea unui drum aici. Denumit „Drumul vinului” şi având o lungime de 6,3 kilometri, acesta urmează să lege DJ Buziaş-Berzovia de DJ Buziaş-Lugoj. Sursa finaciară ar fi Fondul de 310 milioane de lei, aprobat de Guvern prin Ordonanţă de Urgenţă în luna decembrie 2018, destinat dezvoltării a 31 staţiuni balneare, printre care se numără şi Buziaşul.

„La această oră acolo este un drum de exploatare. L-am întabulat şi facem acum un Studiu de Fezabilitae. În afara drumului propriu-zis, în proiect avem şi ridicarea la Silagiu  a unui amfiteatru cu 6.000 de locuri. În privinţa finanţării, suntem eligibili pentru banii alocaţi în luna decembrie prin OUG pentru staţiunile balneare”, a declarat pentru sursa citată primarul oraşului Buziaş, Sorin Munteanu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au urcat la 4,936 miliarde de euro în 2018

Articolul următor

Alba: Afacerea în agricultură care aduce profit de 8.000 de euro la hectar

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share