Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consiliul Judeţean Arad atarge 10 milioane de euro pentru drumurile transfrontaliere

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea au prezentat detalii privind proiectul de modernizare a drumurilor judeţene transfrontaliere. Consiliul Judeţean Arad a aprobat în 13 februarie cofinanţarea proiectului. Astfel, cu o investiţie de aproximativ 1,5 milioane de euro, Consiliul Judeţean a adus 10,1 milioane de euro din fonduri europene şi guvernamentale. Tronsonul care va fi modernizat este de 32,5 km, pe traseul Curtici-Sânmartin-Socodor-Nădab, informează Radio Resita.

Prin construirea şoselei de centură a oraşului Curtici şi a tronsonului Socodor-Nădab, se va scoate traficul de tranzit din Curtici şi Chişineu Criş (parţial, pe relaţia Vărşand-Arad). Centura oraşului Curtici are o lungime de 7,3 km.

„Am insistat foarte mult pentru acest proiect care creează un culoar paralel cu Drumul Naţional 7 şi degrevează de trafic unul dintre cele mai circulate drumuri din vestul României. Consiliul Judeţean Arad a câştigat, cu acest proiect, întregul buget alocat regiunii de vest a României pentru modernizarea drumurilor transfrontaliere”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, citat de Radio Resita.

La rândul său, vicepreşedintele Sergiu Bîlcea a precizat: „Este un proiect ambiţios, foarte important pentru vestul judeţului, care face parte din strategia noastră de a uni oraşele din această zonă: Nădlac, Pecica, Curtici şi Chişineu Criş. Finalizând aceste drumuri, vom avea o reţea de infrastructură bine pusă la punct şi poate vom convinge guvernul României să deschidă şi alte puncte permanente de trecere a frontierei pe raza judeţului Arad”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lanţul de farmacii Ecofarmacia Braşov a ajuns la afaceri de 90 mil. lei în 2018

Articolul următor

Locuri din România cu efect terapeutic. Cel mai pur aer de pe planetă, în țară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
„Light Up your Winter Holidays” se derulează la Iulius Mall Cluj cu Circus Christmas, într-un regal al bucuriei orchestrat de Moș Crăciun și acompaniat de un concert de colinde.
Citeste mai mult

Circus Christmas, în Iulius Mall Cluj

„Light Up your Winter Holidays” se derulează la Iulius Mall Cluj cu Circus Christmas, într-un regal al bucuriei…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share