Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Campanie Fundația Polisano – Cutii negre pentru mâinile copiilor, în școlile din Sibiu

Fundaţia Polisano a anunţat că strânge bani pentru dotarea fiecărei şcoli din judeţul Sibiu cu cutii negre cu ultraviolete cu ajutorul cărora copiii să fie învăţaţi să se spele corect pe mâini.

Dacă vor fi sprijniți, cei de la Fundația Polisano și Spitalul de Pediatrie vor instrui profesorii de biologie din județ, care la rândul lor îi vor ajuta pe copii să se spele corect pe mâini. „Proiectul se numeşte Caravana igiena pentru sănătate – Spitalul Copiilor. Avem trecut un buget de 58.000 de lei, am pus cam jumătate din black – box-urile de care avem nevoie, după principiul, echipăm măcar o comună şi apoi prin rotaţie vom pune în şcolile din satele aferente comunei. Minim să fie echipată fiecare comună. Avem 50 de black – box-uri şi vrem să formăm 102 profesori de biologie, vorbeam de cursuri pilot, care, la rândul lor vor transmite informaţia elevilor”, a declarat preşedintele Fundaţiei Polisano, Cătălina Costache, într-o conferinţă de presă, potrivit Ora de Sibiu.

Fundaţia şi-a propus să strângă 58.000 de lei pentru cumpărarea a minim 50 de cutii negre cu ultraviolete.

 

Cutiile negre cu ultraviolete ne arată mizeria ce nu se vede cu ochiul liber

Deja sute de copii din municipiul Sibiu au testat aceste cutii negre cu ultraviolete în anul 2018, în şcolile din municipiul Sibiu, în cadrul unei acţiuni a medicilor de la Spitalul de Pediatrie, care s-a numit „Mâinile curate salvează vieţi”.

„În cadrul Săptămânii Altfel (…) sute de copii au putut să testeze aceste black-box-uri, aceste cutii negre cu ultraviolete, care să-i înveţe cum să se spele corect pe mâini sau mai bine zis să le arate înainte şi după. Mulţi au fost absolut fascinaţi de aceste cutii, altfel nu ne gândeam să implementăm acest proiect. Şi am constatat că îşi aduc aminte mult mai uşor, odată ce au testat aceste cutii,  cum să se spele pe mâini. Ne-am dori ca ele să fie folosite în cadrul cursurilor de biologie, în primă fază, vorbim de nişte cursuri pilot, pe care noi le vom desfăşura în şcoli, cu ajutorul medicilor de la Spitalul de Pediatrie. Vom merge în toate şcolile din judeţul Sibiu”, a anunţat Cătălina Costache. După ce se spală pe mâini, copiii pot să verifice dacă mai sunt murdari pe mâini, cu ajutorul acestor cutii negre. Practic, un copil își pune mâinile sub un fel de scanner care îi arată cât de curat este.

Cine vrea să sprijine acest proiect, o poate face donând bani Fundației Polisano sau dacă aleargă în acest an la maratonul de la 1 iunie și susține această cauză.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pe Autostrada A10 Sebeș-Turda, pe podul metalic, se montează calea de rulare

Articolul următor

Profitul Transelectrica a crescut de peste trei ori în 2018

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share