Fonduri Europene Ultimele stiri

România a atras până la finele lui 2018 finanțări în valoare de 1,12 miliarde euro pentru proiecte de mediu, dezvoltare urbană, sănătate, educație sau IMM-uri

În perioada 14-15 februarie 2019, Regiunea Nord-Est a fost gazda primei întâlniri a Comitetului de Monitorizare al Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 (CMPOR) din acest an. Astfel, cei peste 80 de reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Consiliilor pentru Dezvoltare Regională, Agențiilor pentru Dezvoltare Regională și ai altor organizaţii relevante implicate în procesul de elaborare şi implementare a politicii de dezvoltare regională în România au analizat stadiul implementării POR 2014-2020 pe axe prioritare și tipuri de instrumente teritoriale și financiare, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Până la finalul lunii decembrie 2018, au fost certificate, de Comisia Europeană, cheltuieli în valoare de 1,12 miliarde de euro în cadrul celor 11 axe prioritare pentru care au fost lansate apeluri de proiecte, respectiv: Axa 2 – IMM- uriAxa 3 – Reducerea de CO2Axa 4 – Dezvoltare urbanăAxa 5 – Patrimoniu culturalAxa 6 – Drumuri județeneAxa 7– TurismAxa 8 – SănătateAxa 10 – EducațieAxa 11 – CadastruAxa 12 – Asistență Tehnică și Axa 15 – Iniţiativa pentru IMM-uri.

În acest context, reprezentanții Autorităţii de Management (AM) a Programului Operaţional Regional (POR) au mulțumit celor implicați în implementarea Programului pentru efortul deosebit în evitarea dezangajării sumelor alocate prin POR.

Concret, 383 de IMM-uri au beneficiat de finanțare prin POR, Axa 2, finalizând deja proiectele, 12.166 de gospodării au o clasificare superioară privind consumul de energie11 obiective de patrimoniu cultural au fost restaurate420 de ambulanțe au fost livrate, iar de infrastructura medicală construită/ reabilitată/ modernizată/ extinsă/ dotată cu sprijinul POR beneficiază 737.281 persoane.

Un alt punct de pe Agenda de lucru, vizând principalele caracteristici ale noului cadru pentru Politica de Coeziune 2021-2027, prezintă un mare interes. Concentrarea investițiilor va avea în vedere următoarele cinci obiective tematicecercetare-dezvoltare-inovare IMM-urireducerea de CO2mobilitate și conectivitate (transport, mobilitate urbană și TIC), Europa socială (sănătate, educație, social, ocuparea forței de muncă) și dezvoltare integrată și sustenabilă pentru zonele urbane, rurale și inițiative locale.

CMPOR este structura națională de tip partenerial, fără personalitate juridică, cu rol decizional și strategic în procesul de implementare a Programului Operațional Regional 2014-2020.

Programul Operațional Regional 2014-2020 este unul dintre programele operaționale din generația 2014-2020 implementate în România, cofinanțate din fondurile europene structurale și de investiții şi gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management și de Agențiile pentru Dezvoltare Regională, în calitate de Organisme Intermediare.

Related posts

Construcția podului de la Gilău, care unește două autostrăzi, finalizată

redactia

Automobile Bavaria Group deschide un centru pentru marca Volkswagen, în Baia Mare

redactia

FOTO: STEMsylvania – Școala de vară ce pregăteștii tinerii pentru viitor

Ligia Voro

ROMGAZ sprijină Crucea Roșie Română cu 1.250.000 lei în lupta cu Coronavirus COVID-19

Ligia Voro

Centrul de cercetare OncoGen Timișoara începe de astăzi testarea unui vaccin împotriva Covid-19

Papuc Irina

Modernizarea unui drum judeţean din Alba, finanţată cu fonduri europene

Stefana Muresan

Licitație pentru pasarela pietonală peste Someș în valoare de peste 12 milioane de lei

redactia

CFR repune pe traseu trenurile suspendate în Transilvania-Banat

Nora Dumitrescu

Vinurile românești pe piețele cehă și slovacă, Jidvei a făcut parte din delegație

Ligia Voro

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 3: DAW Bența produce cu grijă față de mediu ­și investe­ște constant în inovație ­și cercetare

redactia

Marian Pîrvu, noul director general al Depaco, companie a Grupului TeraPlast

redactia

NTT DATA anunță lansarea raportului pe tema Covid-19: “Reîntoarcerea la valorile noastre pe timp de criză”

Nicolae Pop

Hirschmann România și IRUM, finanțare de la Guvern pentru investiții

Ligia Voro

Asociația țăranilor: “Economia locală, nu supermarketurile reprezintă soluția la criză”

Nora Dumitrescu

Studiul “Fii flexibil la birou!” sau altfel “Este lucrul doar de acasă cu adevărat o soluție?”

redactia

Schimbare istorică în clasament: Banca Transilvania a devenit cea mai mare bancă din România

Stefana Muresan

Chinezii, contactați să trimită materiale sanitare în Bistrița

Nora Dumitrescu

Ministerul Apelor şi Pădurilor, lucrări de o jumătate de miliard de lei, pentru amenajarea cursurilor de apă, în 2018

redactia

În așteptarea turiștilor. Maramureșul își primenește infrastructura rutieră

Nora Dumitrescu

Banca Transilvania, tot mai aproape să cumpere Bancpost

Stefana Muresan

România a preluat preşedinţia Consiliului UE în domeniul sănătăţii

redactia

Brașov: Hodlmayr va transporta 15.000 de masini pentru Toyota Romania anul acesta

redactia

Noi pachete de senzori Philips Internet of Things, lansate de Signify: 82% din profituri, generate din vânzarea de produse eficiente energetic

Papuc Irina

Bosch inchiriaza 4 etaje in viitorul Isho Offices

Ionut Oprea

Leave a Comment