Fonduri Europene Ultimele stiri

România a atras până la finele lui 2018 finanțări în valoare de 1,12 miliarde euro pentru proiecte de mediu, dezvoltare urbană, sănătate, educație sau IMM-uri

În perioada 14-15 februarie 2019, Regiunea Nord-Est a fost gazda primei întâlniri a Comitetului de Monitorizare al Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 (CMPOR) din acest an. Astfel, cei peste 80 de reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Consiliilor pentru Dezvoltare Regională, Agențiilor pentru Dezvoltare Regională și ai altor organizaţii relevante implicate în procesul de elaborare şi implementare a politicii de dezvoltare regională în România au analizat stadiul implementării POR 2014-2020 pe axe prioritare și tipuri de instrumente teritoriale și financiare, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Până la finalul lunii decembrie 2018, au fost certificate, de Comisia Europeană, cheltuieli în valoare de 1,12 miliarde de euro în cadrul celor 11 axe prioritare pentru care au fost lansate apeluri de proiecte, respectiv: Axa 2 – IMM- uriAxa 3 – Reducerea de CO2Axa 4 – Dezvoltare urbanăAxa 5 – Patrimoniu culturalAxa 6 – Drumuri județeneAxa 7– TurismAxa 8 – SănătateAxa 10 – EducațieAxa 11 – CadastruAxa 12 – Asistență Tehnică și Axa 15 – Iniţiativa pentru IMM-uri.

În acest context, reprezentanții Autorităţii de Management (AM) a Programului Operaţional Regional (POR) au mulțumit celor implicați în implementarea Programului pentru efortul deosebit în evitarea dezangajării sumelor alocate prin POR.

Concret, 383 de IMM-uri au beneficiat de finanțare prin POR, Axa 2, finalizând deja proiectele, 12.166 de gospodării au o clasificare superioară privind consumul de energie11 obiective de patrimoniu cultural au fost restaurate420 de ambulanțe au fost livrate, iar de infrastructura medicală construită/ reabilitată/ modernizată/ extinsă/ dotată cu sprijinul POR beneficiază 737.281 persoane.

Un alt punct de pe Agenda de lucru, vizând principalele caracteristici ale noului cadru pentru Politica de Coeziune 2021-2027, prezintă un mare interes. Concentrarea investițiilor va avea în vedere următoarele cinci obiective tematicecercetare-dezvoltare-inovare IMM-urireducerea de CO2mobilitate și conectivitate (transport, mobilitate urbană și TIC), Europa socială (sănătate, educație, social, ocuparea forței de muncă) și dezvoltare integrată și sustenabilă pentru zonele urbane, rurale și inițiative locale.

CMPOR este structura națională de tip partenerial, fără personalitate juridică, cu rol decizional și strategic în procesul de implementare a Programului Operațional Regional 2014-2020.

Programul Operațional Regional 2014-2020 este unul dintre programele operaționale din generația 2014-2020 implementate în România, cofinanțate din fondurile europene structurale și de investiții şi gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management și de Agențiile pentru Dezvoltare Regională, în calitate de Organisme Intermediare.

Related posts

Aeroportul Internațional Iași, nou record de trafic – avans de 10% în 2018

redactia

Consiliul Concurenței analizează o nouă tranzacție a grupului Globalworth în domeniul imobiliar și închirierii de spații industriale din România

Papuc Irina

Echipă multidisciplinară anunțată în departamentul de pediatrie a spitalului REGINA MARIA din Cluj

redactia

Renovarea aripii sudice a Palatului Baroc de la Oradea va fi gata până luna viitoare

Stefana Muresan

Studiu: De unde pot lua românii cele mai avantajoase credite online?

Traian Dan

Angajatori din Transilvania, în topul celor mai doriți din România

Nora Dumitrescu

Lime România introduce abonamentul de 18 lei pentru un număr nelimitat de închirieri a trotinetelor electrice timp de o săptămână

Papuc Irina

Aproape 200.000 de români aleg stațiunile montane din Brașov pentru vacanța de iarnă

Papuc Irina

Tarom a adus la Cluj 1,3 milioane de echipamente medicale din China

Nora Dumitrescu

Elevii din Baia Mare învață antreprenoriat și inovație în IT

Ligia Voro

Tibi Uşeriu, scos din cursa extremă Yukon Arctic Ultra din cauza unor degerături

redactia

Consiliul European a adoptat o nouă agendă strategică 2019-2024

Ligia Voro

Participare gratuita evenimente BusinessMark – HR, Real Estate, CFO, Supply Chain

Ionut Oprea

Marile probleme ale Clujului: prețurile proprietăților, mobilitatea și salariile

Nora Dumitrescu

Compania Delphi Technologies mută o parte din activitate din Marea Britanie la Iași. ”Sunt costuri mai mici!”

Stefana Muresan

Marile investiții din Ardeal, în planul de relansare economică a țării

Nora Dumitrescu

Slănină cu aur granulat de 24k, praline cu ciocolată și slănină și ecler cu cremă de jumări, la Cluj Napoca

redactia

25 pentru Cultură. Directorul Muzeului ASTRA din Sibiu i-a transmis premierului măsurile economice pentru ca sectorul cultural să depășească efectele crizei

Ion Surdu

CIA Aboliv mizează pe o cifră de afaceri de 18 mil. euro

Stefana Muresan

SIXT Group România lansează ATELIERUL UNION MOTORS

redactia

Biofarm a avut un profit de peste 50 de milioane de lei în 2019

Papuc Irina

Orașele Ardealului au cea mai bună guvernare electronică din țară

Nora Dumitrescu

Apel de finanțare pentru IMM-uri: ajutor nerambursabil de până la 1.000.000 de euro

Ion Surdu

Baza sportivă Dinamo din Satu Mare redevine funcționabilă

Gruita Ienasoiu

Leave a Comment