Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Începe primul târg imobiliar al anului: CE TIP DE APARTAMENTE ȘI ZONE SUNT LA MARE CĂUTARE ÎN 2019?  

Pe 1 martie ia startul, la Palatul Parlamentului, primul târg imobiliar al anului, Salonul Imobiliar București, unde cei mai importanți dezvoltatori și cele mai mari agenții își expun noua ofertă imobiliară din 2019, cu peste 100 de proiecte participante.

APARTAMENTELE CU DOUĂ ȘI TREI CAMERE, CELE MAI CĂUTATE

Cele mai căutate apartamente rămân cele cu două și trei camere. Pentru a livra produse solvabile, dezvoltatorii planifică apartamente cu suprafețe medii cuprinse între 50-55 mp pentru unitățile cu două camere, și 70-75 mp pentru cele cu trei. Cele mai apreciate sunt cele bine compartimentate, care beneficiează de spații de depozitare.

ZONA, CEL MAI IMPORTANT CRITERIU DE ALEGERE A LOCUINȚEI

În contextul aglomerării urbane și a traficului aglomerat, clienții caută soluții de micșorare a timpului petrecut între birou și casă. Zona, în strânsă corelație cu prețul, devine astfel cel mai important criteriu de alegere a locuinței. O zonă bună, bine deservită de mijloace de transport în comun, în special metrou, cu facilității medicale, educaționale și de petrecere a timpului liber în imediata apropiere aduce un standard de locuire mai bun, iar cine vrea să beneficieze de toate acestea trebuie să plătească în plus.

  ACCENT PE DEZVOLTAREA DE COMUNITĂȚI

Se observă o tendință în creștere pentru dezvoltarea de comunități cu numeroase facilități pentru rezidenți: parcuri private, cluburi dedicate – lectură sau diverse evenimente – expoziții de artă sau cursuri de parenting-, și servicii complementare cum ar fi cafenele, săli de fitness, sau farmacii.

Din discuțiile avute cu expozanții SIB aceștia se așteaptă ca în 2019 creșterea prețurilor să încetinească, pe fondul demarării mai multor proiecte mari dar și al condițiilor generale de finanțare, influențate de ordonanța 114. Pe de altă parte, noua lege recent intrată în vigoare cu privire la cota de TVA redusă la 5% pentru tranzacții multiple cu locuințe va aduce un plus de cerere, atât din partea celor care dețin un apartament cumpărat cu TVA de 5% și vor să facă un upgrade – o cameră în plus și o zonă mai bună – cât și a celor care vor să își plaseze economiile în imobiliare și investesc în achiziția de studio-uri sau garsoniere pentru a le oferi spre închiriat”, spune Dora Pătrașcu, PR Manager, Salonul Imobiliar București.

Ajuns la a șasea ediție, Salonul Imobiliar București a devenit cel mai mare târg de profil. Face parte din portofoliul K Group, un consorțiu de companii active în domeniul organizării de evenimente, cu o cifră de afaceri anuala cumulată pe grup de 2,5 milioane EUR. Povestea K Group începe în urmă cu 19 ani, când a pus bazele Bon Mariage, prima agenție full service de organizare de nunți. În 2007 a început să organizeze târgul de nunți, Mariage Fest, care are în prezent trei ediții pe an, cu o medie de 7.500 de vizitatori per ediție, iar din 2012 organizează anual Salonul Auto Moto, un eveniment maraton cu un trafic de 50.000 de persoane. Cu Salonul Imobiliar, K Group închide un cerc al evenimentelor pe care le organizează pentru cele mai importante momente din viața unei famili: nunta, achiziționarea unui autoturism și a locuinței. Începând din 2018 un nou eveniment a fost adăugat în portofoliu: Wine & Street Food.

Programul de vizitare:
Vineri: 12.00 – 19.00, ultima oră de intrare – 18.00
Sâmbătă: 10.00 – 19.00, ultima oră de intrare – 18.00
Duminică: 10.00 – 18.00, ultima oră de intrare – 17.00

Prețul unui bilet este de 10 RON.

Programul de vizitare:
Vineri: 12.00 – 19.00, ultima oră de intrare – 18.00
Sâmbătă: 10.00 – 19.00, ultima oră de intrare – 18.00
Duminică: 10.00 – 18.00, ultima oră de intrare – 17.00

Prețul unui bilet este de 10 RON.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grupul Medlife, afaceri de 794 mil.lei în 2018, în creştere cu 27%

Articolul următor

Piața investițiilor imobiliare: Dintr-o piață de 1 miliard de euro, investitorii români și-au luat partea leului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share