Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oaza de liniște ascunsă în munții de unde izvorăște Aur’a, apa de aur a Banatului, reamenajată

Comuna cărășeană Ocna de Fier se pregătește să primească turiști, iubitori de liniște, de drumeții, de mountain bike, de pescuit și de natură, în general. Lacul Dănila, ascuns undeva în mijlocul pădurii, va fi reinventat și va avea un loc aparte pe harta minunățiilor naturii din Banatul Montan, scrie expressdebanat.ro.

 

Cunoscută în special datorită apei-minune care izvorește din subternul Ocnei, apa cu particule de aur și argint ce face ocolul lumii și pentru care oamenii cu pretenții plătesc și câte 25 de euro pentru o sticlă. În cele mai luxoase și extravagante locații. Un prim obiectiv în acest sens al echipei Panescu – Tarbuzan este reamenajarea Lacului Dănila, care se întinde pe 7.500 mp, iar cu terenul dimprejur înseamnă un areal de 12.000 mp.

„Pe fonduri europene, accesate prin GAL Timiș-Caraș, înființăm un pavilion cu scenă pentru diferite evenimente și construim un ponton de lemn pentru agrement, pentru pescuit și alte activități sportive sau recreative. În momentul de față, lacul nu este valorificat, nu există utilități în zonă, parcare sau locuri de campare amenajate. Lacul nu a fost curățat de mulți ani, dar este o oază de liniște ascunsă între dealuri care merită descoperită”, a declarat primarul Panescu pentru expressdebanat.ro.

Lacul Dănila e situat la doar 2,5 km de comună, iar drumul de acces e pietruit, fiind îmbunătățit de curând de către Primărie. Termenul de finalizare e estimat la maximum un an și trei luni.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fabrica de porţelan Apulum din Alba Iulia trimite peste 90% din producţie la export

Articolul următor

Ungaria mai are de construit 15 km de autostradă până la granița cu România

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share