Arad Sanatate Ultimele stiri

Secția de Cardiologie a Spitalului Județean Arad, dotată cu un aparat ultraperformant

Șanse mai mari la viață pentru bolnavii de inimă: Secția de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a fost dotată cu un aparat ultraperformant.

Consiliul Județean Arad (CJA) a cumpărat un aparat pentru spital, care îmbunătățește cu 80% diagnosticarea bolilor cardiace. Este vorba despre un ecocardiograf Siemens Acuson SC 2000 de ultimă generație, cu sondă tridimensională, în valoare de 432.000 de lei.

„Anul trecut, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, am cumpărat săptămânal câte un aparat nou și modern pentru spital. Iar anul acesta, investițiile vor fi și mai consistente. 12 milioane de lei le vom investi doar în modernizarea aparaturii și a saloanelor. Dar tot anul acesta, începem și construirea a două spitale noi, de Oncologie, în municipiu, și Psihiatrie, la Căpâlnaș”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Ecograful este deosebit de important pentru activitatea echipei medicale, atât pentru diagnostic cât și pentru tratament, deoarece cu ajutorul acestui ecograf și a sondei tridimensionale se pot vedea formațiuni precum tumori sau trombi din interiorul inimii și se poate aprecia, mult mai bine, volumul atriilor și a ventriculelor.

„Secția noastră a fost dotată de Consiliul Județean Arad, cu un ecocardiograf Siemens de ultimă generație, care îmbunătățește cu 80% diagnosticarea afecțiunilor cardiace.  Acesta are în componență toate sondele necesare, pentru investigarea completă cardio-vasculară, este sondat pentru ecografie Doppler cardiacă, pentru ecografie Doppler vasculară, sondă transesofagiană și, ca noutate, este echipat cu sondă tridimensională, cu care se realizează vizualizarea inimi în trei dimensiuni. Ecograful are o imagine foarte bună, ceea ce ne permite să punem un diagnostic corect pacienților cu afecțiuni cardiovasculare, internați pe Cardiologie, dar și pacienților internați pe celelalte secții ale spitalului, cărora le facem consulturi cardiologice și de cele mai multe ori ecocardiografie. Cu ajutorul ecografiei  cardiace vizualizăm mușchiul inimii, vedem cât de bine  se contractă și observăm valvele inimii, dacă sunt normale, stenozate sau nu se închid  bine. Dopplerul vascular ne ajută la stabilirea diagnosticului de tromboze ale venelor și arterelor și stenozele arterelor periferice. O altă noutate a acestui ecocardiograf este programul de „stein” care ne ajută să diagnosticăm afecțiuni ale miocardului înainte  ca pacientul să prezinte o simptomatologie clinică”, a explicat dr. Adina Pop Moldovan, medic șef Secție Clinică Cardiologie.

Modernizarea și dotarea  Secției Clinice Cardiologie a fost unul dintre principalele obiective ale managerului SCJU Arad, ec. Carmen Lucuța, în cadrul proiectului de management.  „Pot să vă spun că suntem în linie dreaptă în ceea ce privește extinderea, dotarea și modernizarea Secției Clinice Cardiologie – principalul meu obiectiv din proiectul de management, propus în 2017. Mulțumesc Consiliului Județean Arad pentru sprijinul acordat și pentru faptul că a înțeles cât de important este acest proiect. Iată că avem aparatură performantă, personal medical specializat, precum și spațiul necesar pentru extindere și pentru Compartimentul de Cardiologie Intervențională. Acum mai așteptăm doar autorizațiile de funcționare și sper ca la începutul verii compartimentul să devină funcțional pentru ca arădenii să numai fie trimiși la alte spitale ci să poată fi tratați în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad”, a declarat Carmen Lucuța, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Related posts

Rebels and Rulers: Conferința românească de business și branding cu răsunet internațional

Ligia Voro

Antreprenoarele din Ardeal, la forumul de leadership din Polonia

Nora Dumitrescu

Prețul gazelor românești cu 33% mai mare decât cel din import

Ligia Voro

Claus Web Satu Mare a devenit „verde”

Traian Dan

Avocatnet.ro: Firmele riscă desființarea dacă nu vor converti acțiunile la purtător

Ligia Voro

Percepția și comportamentul populației cu privire la consumul responsabil de energie și eficiența energetică în clădiri – Partea I

Ligia Voro

Cea mai mare universitate din țară își face proiect cloud de 5 milioane

Nora Dumitrescu

Acord de colaborare semnat de CCIAT și Hong Kong Trade Development Council

redactia

Canadienii de la Maple Bear deschid grădinițe în serie în Ardeal

Nora Dumitrescu

Mobila de lux produsă în Sălaj vrea să se impună în București

Nora Dumitrescu

Cel mai mare centru de distribuție carburanţi din vest, la Arad; investiție OMV de peste 17 mil. euro

Stefana Muresan

Synevo, 14 centre de recoltare amplasate în vestul țării

redactia

Clinica de obstetrică-gi­­necologie Gynoprax din Satu Mare, afaceri de aproape 3 mil. lei

Stefana Muresan

Aktor, mobilizare pe cel mai lung lot al Autostrăzii Sebeş-Turda

Stefana Muresan

AROBS Transilvania Software achiziționează două firme din Vestul Europei, evaluate la 1,3 milioane Euro

Stefana Muresan

Fiscal disputes: sensitive issues regarding tax audits

Transilvania Business

Proiectul de 355 de milioane de euro al Companiei de Apă „Someș”, aprobat de CE

Ligia Voro

77 de firme private au semnat contracte de finanțare în valoare totală de peste 26 mil. euro cu ADR Vest în cadrul Regio

Stefana Muresan

Elevii de la școli din Cluj învață matematică și informatică în laboratoare Digitaliada

Ligia Voro

Clubul Rotary a donat o ambulanță Centrului Sf. Nectarie

Nora Dumitrescu

Județul Cluj – prezență inedită la primul târg internațional de turism al anului 2018

Stefana Muresan

Gigantul american Emerson, profit de peste 10 mil. euro cu campusul industrial din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Peste 160.000 de pasageri, în iulie, la Aeroportul Internațional Timișoara

Stefana Muresan

Maurer Imobiliare, nou proiect rezidențial cu 36 de imobile în Brașov

Stefana Muresan

Leave a Comment