Arad Sanatate Ultimele stiri

Secția de Cardiologie a Spitalului Județean Arad, dotată cu un aparat ultraperformant

Șanse mai mari la viață pentru bolnavii de inimă: Secția de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a fost dotată cu un aparat ultraperformant.

Consiliul Județean Arad (CJA) a cumpărat un aparat pentru spital, care îmbunătățește cu 80% diagnosticarea bolilor cardiace. Este vorba despre un ecocardiograf Siemens Acuson SC 2000 de ultimă generație, cu sondă tridimensională, în valoare de 432.000 de lei.

„Anul trecut, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, am cumpărat săptămânal câte un aparat nou și modern pentru spital. Iar anul acesta, investițiile vor fi și mai consistente. 12 milioane de lei le vom investi doar în modernizarea aparaturii și a saloanelor. Dar tot anul acesta, începem și construirea a două spitale noi, de Oncologie, în municipiu, și Psihiatrie, la Căpâlnaș”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Ecograful este deosebit de important pentru activitatea echipei medicale, atât pentru diagnostic cât și pentru tratament, deoarece cu ajutorul acestui ecograf și a sondei tridimensionale se pot vedea formațiuni precum tumori sau trombi din interiorul inimii și se poate aprecia, mult mai bine, volumul atriilor și a ventriculelor.

„Secția noastră a fost dotată de Consiliul Județean Arad, cu un ecocardiograf Siemens de ultimă generație, care îmbunătățește cu 80% diagnosticarea afecțiunilor cardiace.  Acesta are în componență toate sondele necesare, pentru investigarea completă cardio-vasculară, este sondat pentru ecografie Doppler cardiacă, pentru ecografie Doppler vasculară, sondă transesofagiană și, ca noutate, este echipat cu sondă tridimensională, cu care se realizează vizualizarea inimi în trei dimensiuni. Ecograful are o imagine foarte bună, ceea ce ne permite să punem un diagnostic corect pacienților cu afecțiuni cardiovasculare, internați pe Cardiologie, dar și pacienților internați pe celelalte secții ale spitalului, cărora le facem consulturi cardiologice și de cele mai multe ori ecocardiografie. Cu ajutorul ecografiei  cardiace vizualizăm mușchiul inimii, vedem cât de bine  se contractă și observăm valvele inimii, dacă sunt normale, stenozate sau nu se închid  bine. Dopplerul vascular ne ajută la stabilirea diagnosticului de tromboze ale venelor și arterelor și stenozele arterelor periferice. O altă noutate a acestui ecocardiograf este programul de „stein” care ne ajută să diagnosticăm afecțiuni ale miocardului înainte  ca pacientul să prezinte o simptomatologie clinică”, a explicat dr. Adina Pop Moldovan, medic șef Secție Clinică Cardiologie.

Modernizarea și dotarea  Secției Clinice Cardiologie a fost unul dintre principalele obiective ale managerului SCJU Arad, ec. Carmen Lucuța, în cadrul proiectului de management.  „Pot să vă spun că suntem în linie dreaptă în ceea ce privește extinderea, dotarea și modernizarea Secției Clinice Cardiologie – principalul meu obiectiv din proiectul de management, propus în 2017. Mulțumesc Consiliului Județean Arad pentru sprijinul acordat și pentru faptul că a înțeles cât de important este acest proiect. Iată că avem aparatură performantă, personal medical specializat, precum și spațiul necesar pentru extindere și pentru Compartimentul de Cardiologie Intervențională. Acum mai așteptăm doar autorizațiile de funcționare și sper ca la începutul verii compartimentul să devină funcțional pentru ca arădenii să numai fie trimiși la alte spitale ci să poată fi tratați în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad”, a declarat Carmen Lucuța, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Related posts

Fabrica de componente pentru electrocasnice Miele din Brașov, afaceri de 59 mil. euro

Stefana Muresan

Șase ofertanți pentru lucrările de la aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav. Termen de finalizare 2020

Stefana Muresan

Soluții inovative la obiectivele turistice administrate de către Oradea Heritage

Ligia Voro

Oferte speciale și vacanțe la preț redus la „Oradea Turism Expo”

Traian Dan

Britanicii de la Castrol donează echipament medical în Transilvania

Nora Dumitrescu

UMF Cluj intră într-un proiect de 25 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Cine sunt câștigătorii concursului organizat de Studium Green

A. I.

Sorin Paveliu: „România trebuie să aplice strategia de dublă testare”

Papuc Irina

Cum și unde călătoresc românii? Oferte concrete pe care le găsești la Târgul de Turism Touristica

redactia

Albalact a intrat cu laptele Zuzu pe piaţa produselor bio

redactia

De la 1 ianuarie 2021 autoturismele cu volan pe partea dreaptă nu vor mai primi cartea de identitate a autovehiculului

Gruita Ienasoiu

Filarmonica de Stat Sibiu, în cursa pentru Timbrul Monumentelor Istorice

Ion Surdu

Cramele Békési mizează pe „Woywoda wines”

Traian Dan

Managerii cred că activitatea în construcții și în comerț va crește în următoarele luni

Papuc Irina

Ministerul Dezvoltării Regionale vrea să cumpere 17 tramvaie cu peste 36 milioane de euro

redactia

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad – Partener Enterprise Europe Network

redactia

Cluj Business Campus: Ready for a new chapter

Ionut Oprea

Aeroportul clujean se modernizează cu 20 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Inedita actiune de promovare a patrimoniului turistic si cultural din judetul Cluj

Stefana Muresan

Biofarm a avut un profit de peste 50 de milioane de lei în 2019

Papuc Irina

Uniunea Geodezilor din România are o nouă conducere

redactia

Clujenii de la Routier European Transport, filiale în Italia şi Germania

Stefana Muresan

Sondaj CURS: 71% dintre români dețin carduri bancare, iar unul din cinci spune că nu face plăți pe internet pentru că nu știe cum

Ion Surdu

Producătorul român de salate Eisberg România își continuă producția și livrările

Ion Surdu

Leave a Comment