Arad Fonduri Europene Ultimele stiri

Fonduri europene pentru moți

Douăsprezece primării din judeţul Arad vor să adere la o asociaţie înfiinţată în judeţul Alba, în luna ianuarie, care îşi propune să atragă importante fonduri europene pentru dezvoltarea comunităţilor din munţii Apuseni, peste 80 de localităţi din cele două judeţe urmând să fie reprezentate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, afirmă, prin intermediul unui comunicat de presă, că a participat, miercuri, la şedinţa de constituire a Agenţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Moţii Ţara de Piatră” – filiala Arad, după ce această structură a luat fiinţă, în 18 ianuarie, la Zlatna, în judeţul Alba.

La şedinţa de constituire a filialei arădene, desfăşurată în oraşul Sebiş, au participat 12 primari arădeni din zona munţilor Apuseni, care urmează să adere la platforma concepută în Alba, având ca scop atragerea fondurilor europene pentru comunităţile din zona Apusenilor.

“Putem da exemplu de unitate la nivel naţional”, a declarat primarul din Zlatna, Silviu Ponoran, prezent la Sebiş, el arătând că 86 de primării din Apuseni vor fi implicate în acest proiect.

Iustin Cionca şi omologul său din Alba, Ion Dumitrel, s-au implicat activ în acest proiect şi afirmă că încurajează cât mai multe primării să adere la organizaţia moţilor.

“Anul acesta s-au alocat 200 de milioane de euro pentru dezvoltarea zonei de munte, iar în următorii zece ani alocaţia stabilită de stat prin Legea Muntelui este de un miliard de euro. Le cer tuturor primarilor din zona montană a judeţului Arad, tuturor celor care sunt eligibili, să intre în acest proiect, pentru că este o şansă în plus pentru localităţile lor. Ca în orice finanţare, şi aici primul venit este primul servit, de aceea trebuie să ne grăbim cu asocierea, să nu pierdem timpul, să scriem proiecte şi să accesăm fondurile scoase la bătaie”, afirmă Iustin Cionca în comunicatul de presă.

El a adăugat că va solicita şi Consiliului Judeţean Arad să intre în Agenţia de Dezvoltare Intercomunitară “Moţii Ţara de Piatră”, pentru a dezvolta împreună proiecte pentru această zonă.

Primăriile arădene Gurahonţ, Chisindia, Sebiş, Hălmăgel, Dieci, Almaş, Brazii, Igneşti, Bârsa, Buteni, Pleşcuţa şi Dezna, reprezentate la întâlnirea de la Sebiş, au transmis intenţia de a adera la noua organizaţie.

Printre proiectele propuse se numără cel al Primăriei Hălmăgel, de accesibilizare a Muntelui Găina, prin modernizarea şi extinderea unui drum forestier sau prin modernizarea drumului judeţean prin satul Sârbi.

Încă din anul 2017, la iniţiativa primarului din Zlatna, au avut loc întâlniri cu reprezentanţii administraţiilor locale din judeţul Alba care fac parte din zona Apusenilor, în vederea constituirii organizaţiei, care creează premisele obţinerii unor finanţări interne (Ministerul Agriculturii) şi externe (Uniunea Europeană şi Banca Mondială) pentru implementarea unor proiecte pentru moţi.

Related posts

Angajații companiilor E.ON donează pentru dotarea spitalelor

Ligia Voro

O Istorie simbolică a funeraliilor Regelui Mihai

Stefana Muresan

Centrul IT DRÄXLMAIER Timișoara își mută birourile în ISHO Offices

Papuc Irina

ELBI Electric & Lighting – 38 milioane euro, cifra de afaceri la 9 luni

Ionut Oprea

Cel mai mare mall din Zalău se deschide în 2 săptămâni

Nora Dumitrescu

Cu aplicația DreamLab puteți ajuta la lupta împotriva cancerului la sân

Ligia Voro

Operațiile pe inimă la copii se vor relua la Timișoara

redactia

Măsuri active pentru firmele care își mențin angajații și care fac angajări

Traian Dan

Diaspora se repatriază la Oradea

Traian Dan

Deschiderea procedurii de insolvență în contextul stării de urgență

Nicolae Pop

Germanii de la Ara și-au închis magazinele din Ardeal

Nora Dumitrescu

ABSL a premiat cele mai importante proiecte ale industriei de business services

Stefana Muresan

USAMV atacă piața supermarketurilor

Stefana Muresan

Sibiu, primul oraș NATO: workshop pentru administrația locală

Papuc Irina

Povestea românească a roșiilor din Valea Largă – Mureş

Ligia Voro

Emil Boc vrea 30 autobuze electrice, 50 troleibuze și 24 tramvaie din fonduri europene, investiții de 100 de mil. de euro

Stefana Muresan

Un tablou de Adrian Ghenie a fost vândut cu aproape 3 milioane de euro

Stefana Muresan

Județul Alba va avea două noi pârtii de schi la Feneș

Papuc Irina

Smart City Expo World Congress 2018 eyes a record-breaking edition under the theme Cities to live in

Ionut Oprea

Cu o tradiţie de 50 de ani în industria textilelor, Secuiana trimite 57% din producţie la export

redactia

Totul despre învățământul profesional și tehnic din România pe meserii.ro

Traian Dan

La Sibiu sunt căutați ingineri și operatori pentru Zona Industrială Vest

Stefana Muresan

Europa a stabilit 10 ținte de atins în domeniul pădurilor până în 2040

Ligia Voro

Accizele la benzină şi motorină cresc. Vezi toate măsurile cuprinse în Proiectul de ordonanță de urgență pentru modificarea Codului Fiscal

Stefana Muresan

Leave a Comment