Antreprenori Brașov Sanatate Ultimele stiri

Veronica Guşă de Drăgan, cea mai bogată româncă, va construi în Brașov o clinica medicală

Veronica Guşă de Drăgan, care este cea mai bogată româncă după ce a moştenit afacerea ButanGas, una dintre cele mai mari companii pe distribuţia de gaz petrolier lichefiat din sudul Europei, și-a anunțat încă din vara anului trecut intenția de a amenaja o clinică medicală în Poiana Brașov.

În vederea realizării acesteia, firma pe care o deține, ButanGas Internațional a întocmit un Plan Urbanistic Zonal, prin care este prevăzută pe respectivul teren din Poiana Cristianului (pe șoseaua dintre Poiană și Râșnov, în zona Cabanei Aviatorilor) construirea unui centru medical, dar și a unor spații de cazare, de recuperare sau receere. Documentația urbanistică a fost avizată ieri de către Comisia Tehnică de Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Brașov, scrie bizbrasov.ro.

Veronica Guşă de Drăgan, fiica generalului Guşă, şef al Marelui Stat Major al Armatei Române până în 1989, este absolventă a Facultăţii de Drept. A început să lucreze la vârsta de 22 de ani alături de Iosif Constantin Drăgan, iar câţiva ani mai târziu, în 2001 a preluat conducerea executivă a întregului grup de firme deţinut de Iosif Constantin Drăgan.  În acelaşi timp este şi unicul acţionar al grupului de firme, rebranduit în noiembrie 2010, Veroniki Holding SpA, iar în domeniul medical mai deține deja Clinica Veroniki Life din București.

Veroniki Holding a fost creat în 2010 de către Veronica Guşă de Drăgan, ca structură unică de coordonare a Grupului Drăgan, operativ din 1948, an în care Iosif Constantin Drăgan a constituit societatea Butan Gas. În 2008, Iosif Constantin Drăgan a încetat din viaţă şi a lăsat în urmă o avere estimată la 1,6 mld. dolari la acea vreme. În ultimii ani, Veroniki Holding a investit peste 400 de milioane de euro în Europa.

Related posts

Proprietarii Iulius construiesc cea mai înaltă clădire de birouri din România. 27 de etaje, o înălțime de 155 de metri

redactia

Ceaiurile produse de Fares la Orăştie ajung în Norvegia, Cipru, Ungaria şi Marea Britanie

redactia

BCR a anunțat, la Techsylvania, lansarea unui program de accelerare a business-urilor tech

Ligia Voro

Leave a Comment