Eveniment

Tendințe Expo GastroPan 2019: produsele “fără”, înghețata artizanală, locațiile hibride

Produsele “Free from” (fără gluten, fără lactoză, fără zahăr, fără aditivi etc.) se anunță a fi la mare căutare printre cei aproximativ 20.000 de specialiști și antreprenori din panificație, cofetărie și HoReCa așteptați să viziteze la Arad, în perioada 28-30 martie 2019, cea mai mare expoziție de profil din Europa de Sud-Est. Aflați ce alte tendințe vor marca piața în acest an, vizitând standurile celor 130 de expozanți de talie mondială ce vor fi prezenți la GastroPan.

Tendința de orientare a populației către o alimentație sănătoasă, scăderea consumului, dar și influențele internaționale determină brutăriile, cofetăriile și restaurantele românești să își adapteze produsele și serviciile la nevoile consumatorului modern, iar furnizori din 22 de țări vor sosi la Arad la finele lunii martie pentru a prezenta pieței locale cele mai noi soluții și idei de afaceri pentru cei ce activează în domeniu.

Înghețată preparată în fața clienților

Gelateria este un domeniu în plină dezvoltare în țara noastră, iar producătorii de echipamente și ingrediente sprijină producătorii de pe acest segment oferind produse de calitate ridicată și un contact mai strâns cu consumatorii. Aici flexibilitatea și transparența sunt cuvintele de ordine: prepararea înghețatei artizanale se desfășoară la 2 metri de vitrina din care servește înghețata – vitrină care la rândul ei poate avea în dotare chiar și cuve transparente. Gusturile disponibile sunt infinite, furnizorii oferind producătorilor posibilitatea de a introduce elemente surpriză în rețete pentru un plus de originalitate.

Porții mai mici, valoare nutritivă mai mare

“Mai puțin înseamnă mai mult” – asta ar fi deviza pe care o urmează industria alimentară, în condițiile declinului demografic și a atenției sporite alocate de consumatori alimentației sănătoase. Deși din punct de vedere cantitativ consumul scade, valoare adăugată crește, iar producătorii sunt atenți la acest trend. Prețul a fost depășit demult în topul factorilor care dictează decizia de cumpărare în rândul clienților. Calitatea materiilor prime și modul de procesare sunt cele care contează. Datorită nevoilor speciale ale pieței nișa produselor fără gluten, lactoză sau zahăr cunoaște o dezvoltare accelerată și un potențial pe măsură.

Dispare granița dintre un magazin de pâine și un restaurant

În ultimii ani brutăriile și cofetăriile au investit masiv în dezvoltarea punctelor comerciale poprii, luând naștere așa-numitele locații hibride. Clienții s-au obișnuit cu ideea ca, odată cu achiziția pâinii de la magazinul preferat, să petreacă timp de calitate savurând o cafea, o gustare sau o prăjitură într-o atmosferă prietenoasă. La rândul lor, hotelurile și restaurantele au început să producă în bucătăriile proprii anumite deserturi, astfel încât oaspeții să petreacă mai mult timp în locație bucurându-se de produse proaspete la orice oră din zi.

GastroPan este un adevărat generator de trenduri pentru orice brutărie, cofetărie, patiserie, gelaterie, pizzerie, bar, cafenea, hotel sau restaurant, dar și persoanelor dornice să pornească o afacere de profil. Expoziția poate fi vizitată la Expo Arad, în perioada 28-30 martie, între orele 10-18, pe bază de talon de acces disponibil pe www.gastropan.ro, unde regăsiți mai multe informații și imagini de la edițiile anterioare.

Related posts

Conferința și expoziția RoBuild 2018 – CONCRETE EDITION

redactia

BUCHAREST INTERNATIONAL AIR SHOW & GENERAL AVIATION EXHIBITION 2018

Stefana Muresan

95 de călăreți din 15 țări participă la Transylvania Horse Show 2017!

Raluca Ursu

Workshop Elevator pitch

Transilvania Business

Programul pe zile al Electric Castle. Vezi când urcă pe scenă

Stefana Muresan

Cristian Popescu, Partener, Popovici Nițu Stoica & Asociații participă LIVE la conferința PRIA Agriculture, despre exportul de cereale

Papuc Irina

Digitalizare și Eficiență energetică: de unde pornești, cu cine vorbești – conferință ONLINE

Ligia Voro

Interioare Inteligente la Expo Arad, în cadrul Expo Design Vest

Stefana Muresan

UVT va oferi liderului mondial, Simona Halep, titlul de Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum”

redactia

Viitorul va fi al cyborgilor. Omul de știință care conectează creierul cu AI vine la IMWorld

redactia

Federația Națională PRO AGRO organizează FARM FOOD FORUM

Stefana Muresan

Lansarea Barometrului de opinie publica al Academiei Romane

Stefana Muresan

Intalnire reprezentanti operatori de sistem transport gaze naturale – TRANSGAZ, DESFA, BULGARTRANSGAZ, FGSZ si ICGB

Stefana Muresan

Italienii și românii, ca frații? Fraternitatea italo-română, sub lupă, pe 24 martie 2019, la Grand Hotel Italia

Stefana Muresan

Forumul de Afaceri România – Vietnam

Ligia Voro

Noutăți în managementul eficient al lanțului de aprovizionare la Supply Chain & Logistics Forum & Expo, Cluj-Napoca

Stefana Muresan

ABSL Romania announces the 6th edition of the Annual Conference: Romania at the Forefront of Innovation. Entering the Gates of Tomorrow

redactia

ABSL announces Timișoara Business Mixer: One step further: How Innovative can we be in the Business Services Industry? November 20th 2018, Hotel Boavista

redactia

Primul workshop din Vestul țării despre blockchain la UVT

Ligia Voro

Festivalul tehnologiei îți dă întâlnire cu viitorul săptămâna aceasta în Bucureşti

Stefana Muresan

Acţionarii AAGES Târgu Mureş scot la vânzare 15% din companie, la un preț între 3,15 – 3,90 lei/acţiune

Stefana Muresan

CT | SALSA WEEK & KIZOMBA 2016

Poiana Brașov: Aspire Academy, cel mai prestigios program de leadership şi antreprenoriat

Stefana Muresan

Inteligență artificială, automatizare, flexibilitate. Aflați cum va arăta viitorul forței de muncă la Tomorrow@Work 2020

Papuc Irina

Leave a Comment