Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Școală “smart” în Bihor: Toţi elevii învață prin jocuri şi aplicaţii, pe table interactive

Toţi cei o mie de elevi ai Şcolii Gimnaziale “Nicolae Bălcescu” au de acum table inteligente, cu ajutorul cărora studiatul aproape pare o joacă, potrivit Bihoreanul.

Cu bani câştigaţi prin proiectul de bugetare participativă din 2018, toate sălile de clasă ale şcolii au fost dotate cu astfel de table interactive, cu calculatoare şi proiectoare, astfel că dascălii folosesc la ore aplicaţii, videoclipuri şi internetul, pentru a preda eficient şi, cel mai important, pe placul elevilor.

Concret, fiecare clasă are acum câte un calculator conectat la internet, un videoproiector şi o tablă interactivă. Pe tablă pot fi proiectate aplicaţii sau pagini de internet, care îi ajută pe copii să înveţe lecţiile predate de dascăli. În total, au fost achiziţionate 42 de calculatoare, 40 de table interactive, 40 de videoproiectoare, 6 imprimante multifuncţionale, 55 de căşti cu microfoane pentru laboratorul de informatică şi un sistem de sonorizare mobil.

“Şcoala noastră deschide porţile unui învăţământ în care elevul contează. Ca urmare a implementării proiectului “Investind în educaţie, investim în viitorul copiilor noştri”, şcoala devine prima din Oradea, din judeţ şi, probabil, din România cu dotări tehnologice conforme secolului în care trăim”, a explicat profesoara Monica Ani, coordonatoarea proiectului prin care şcoala a achiziţionat toate aceste aparate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bistrițenii de la Transilvania Broker, profit net mai mare cu 16,24% în 2018

Articolul următor

Biserica Densuş din Hunedoara, cea mai veche biserică de piatră din ţară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share