Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Împrumut de 12 mil. de euro de la BEI pentru rețeaua de apă potabilă din județul Alba

Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă un împrumut de 12 milioane de euro, în completarea fondurilor alocate prin politica de coeziune, Societății Regionale de Apă a județului Alba pentru a finanța îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă potabilă și de canalizare pentru circa 332.000 de cetățeni din județul Alba. Această tranzacție este sprijinită de Fondul european pentru investiții strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investiții pentru Europa, numit și „Planul Juncker”, se precizează într-un comunicat al Comisiei Europene.

„A avea apă potabilă de calitate în fiecare locuință nu ar trebui să fie un lux, ci o normalitate pentru toată lumea, pretutindeni în Europa. Acest acord din cadrul Planului Juncker ne arată care este valoarea adăugată reală a UE, prin investițiile sale în protecția mediului și în îmbunătățirea sănătății și vieții de zi cu zi a cetățenilor noștri”, a declarat Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu.
Acest proiect, cu un cost total preconizat de 114 milioane de euro, include reabilitarea unui punct de captare a apei, prelungirea rețelei de apă cu 55 km, precum și extinderea și reabilitarea a 115 km de conducte de aducțiune și a două stații de epurare. În plus, rețeaua de canalizare din regiune va fi prelungită cu 100 km. În sfârșit, investiția va ajuta la renovarea a 49 de stații de pompare și la construcția a două stații de epurare noi.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fermierii campioni la porumb cu hibrizi Pioneer

Articolul următor

Inteligența artificială – pârghia cu care România ar putea urca în topul mondial

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share