Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Incubatorul de afaceri din Odorheiu Secuiesc cu peste 40 de firme, exemplu de bună practică

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ştefan-Radu Oprea, s-a întâlnit sâmbătă, la Odorheiu Secuiesc, cu antreprenorii din zonă, el apreciind activitatea incubatorului de afaceri din municipiu, despre care a spus că reprezintă un exemplu de bună practică.

“Este un incubator activ, sunt peste 40 de firme, este un mediu în care, într-adevăr, incubează firme noi. Un ciclu de incubare durează trei ani de zile şi, în mod firesc, atunci când te-ai dezvoltat poţi să mergi şi să îţi dezvolţi afacerea într-o altă zonă. Iar aici aceste cicluri de incubare se desfăşoară foarte bine, gradul de reînnoire a firmelor este cel pe care l-au prognozat când au obţinut finanţare pe fonduri europene şi este un exemplu de bună practică, care cred că ar trebui multiplicat”, a precizat, pentru Agerpres, ministrul Ştefan-Radu Oprea.

Întrebat despre importanţa incubatoarelor de afaceri, el a spus că acestea ar trebui să fie o prezenţă constantă acolo unde există dinamică antreprenorială.

“Reţeaua de incubatoare de afaceri ar trebui să fie o prezenţă constantă în majoritatea centrelor importante unde există această dinamică antreprenorială. Totuşi, noua lege, revizuirea legii, vine să aducă şi nişte facilităţi fiscale şi să le permită autorităţilor locale, universităţilor să investească în astfel de incubatoare de afaceri. Şi, de asemenea, este o temă pe care o purtăm în Europa, în încercarea de a avea finanţări mai bune în noul Cadru Financiar Multianual, pentru partea de incubare şi de dezvoltare a start up-urilor europene, sigur şi pentru cele din România în acelaşi timp”, a arătat ministrul.

El a spus că a avut “o discuţie foarte bună” cu antreprenorii din zona Odorhei, problemele dezbătute fiind cele legate de lipsa forţei de muncă şi de politicile publice pe care Guvernul le are în această direcţie, de învăţământul dual, fiind oferite informaţii despre programele prin care Ministerul Mediului de Afaceri, Comerţului şi Antreprenoriatului susţine activitatea şi dezvoltarea întreprinderilor.

Ştefan-Radu Oprea a menţionat că s-a mai discutat despre posibilităţile de finanţare existente, despre internaţionalizarea companiilor româneşti, despre oportunitatea de a folosi consilierii economici ai României atunci când firmele doresc să meargă pe o piaţă terţă sau despre programul de târguri şi expoziţii.

“Am ascultat, am învăţat foarte mult şi astăzi şi cred că deja avem câteva teme pentru care vom putea să lucrăm împreună, atât la nivel parlamentar, cât şi la nivelul politicilor publice pe care le gestionăm”, a afirmat ministrul.

Foto: Harghita Business Center /facebook

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Blue Air

Sezonul pentru zborurile charter turistice debutează pe Aeroportul Internaţional din Cluj

Articolul următor

Forumul Industriei Auto 2019 are loc mâine, la Craiova

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share