Sibiu Ultimele stiri

Regiunea Centru în vizită în Landul Brandenburg din Germania

În calitate de președintă a Consiliului pentru Dezvoltare Centru, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu a condus în perioada 11-13 martie o delegație a Regiunii Centru în landul Brandenburg din Germania, cu care Regiunea Centru are un parteneriat de peste 10 ani. Delegația Regiunii Centru a inclus reprezentanți ai consiliilor județene și primăriilor din județele Alba, Brașov, Mureș și Sibiu, precum și reprezentanți ai ADR Centru.

Vizita a inclus evenimentul de prezentare a parteneriatului dintre cele două regiuni găzduit de Ambasada României la Berlin și prezentarea programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, dar și alte puncte de interes axate pe politici economice și dezvoltare urbană și rurală.

Delegația Regiunii Centru a avut în prima zi o întâlnire cu membrii Bundestagului german, în special comisia care are atribuții legate de Bulgaria, România și Moldova, dar și cu responsabilii pentru coordonarea finanțărilor de la Uniunea Europeană. Cu această ocazie, conducătoarea delegației Daniela Cîmpean a subliniat avantajele apartenenței României la Uniunea Europeană așa cum se resimt ele în Regiunea Centru și a adus în discuție nevoia de a contracara euroscepticismul printr-o corectă informare a cetățenilor UE. Delegația a vizitat apoi în Berlin o serie de proiecte de reabilitare, mobilitate și dezvoltare urbană. Legătura dintre oraș și zonele funcționale din jur a făcut subiectul central și în cadrul unei vizite la primăria Potsdam. Crearea unor condiții care să favorizeze transportul public în comun, cu bicicleta și cel pietonal este principala prioritate a planurilor de investiții până în 2025 la nivelul landului Brandenburg precum și la nivel municipal.

Informații utile în domeniul promovării zonelor rurale au fost prezentate cu ocazia vizitei la asociația „Pro Agro” care coordonează rețeaua companiilor și instituțiilor din industria agricolă și alimentară, inclusiv agroturism, asigurând formare și marketing pentru turismul rural și de natură. Au fost identificate lecții utile pentru programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, în special cu privire la organizarea producătorilor care reprezintă regiunea.

Despre modul cum este structurată în Germania politica de promovare economică, inclusiv susținerea IMM-urilor, la nivel federal, de land și local s-a discutat într-o vizită la Ministerul pentru Economie a Landului Brandenburg și apoi la societatea WFBB care oferă pachete de servicii integrate de la achiziționarea terenului în vederea amplasării unei investiții, până la consultanță financiară și de recrutare personal. Delegația a vizitat apoi Parcul Științific Golm, un centru de inovare antreprenorială care realizează cercetare de top la nivel internațional, dar și formarea generațiilor viitoare de cercetători în regiunea Brandenburg, asigurând colaborare între firme creative, universitate și institute de cercetare.

Vizita s-a încheiat cu întâlnirea de la Ministerul pentru Justiție, Afaceri Europene și Protecția Consumatorului, unde delegația s-a familiarizat cu structura și funcționarea sistemului dual de formare profesională din Germania. Reprezentanții Regiunii Centru au discutat cu reprezentanții ministerului în domeniul cooperării internaționale despre dezvoltarea proiectelor comune în acest domeniu dintre școlile profesionale din Brandenburg și cele din Regiunea Centru.

Related posts

Elite în business. Județul Mureș. MOȘTENITORII. Andrei Oltean, director de dezvoltare IRUM SA: „Pentru a avea produse competitive la nivel mondial, este nevoie de o muncă în zona de cercetare și dezvoltare”

Ligia Voro

Condiții civilizate pentru comercianți și cumpărători în Piața Mare din Satu Mare

Traian Dan

VIDEO: Cel mai mare FAB LAB din regiune, inaugurat la Iași

Ionut Oprea

KeysFin, despre impactul Brexit asupra economiei românești: Va fi marginal

Papuc Irina

2 milioane de euro pentru ambulatoriul spitalului din Gheorgheni

Ligia Voro

Fitch a confirmat ratingurile pentru creditele pe termen lung ale municipiului Oradea

Stefana Muresan

FOTO-VIDEO: Beer’s Point, automatizare de top în drumul spre extinderea internațională

Transilvania Business

Maramureșenii care lucrează în Italia vor să fie protejați de sindicate

Nora Dumitrescu

Sibiu, primul oraș NATO: workshop pentru administrația locală

Papuc Irina

Piața auto din România, al cincilea an consecutiv de creștere. Top mărci

redactia

Acțiunile Tesla au depășit pragul de 1.000 de dolari după ce Elon Musk a confirmat începerea producției de masă a camioanelor comerciale Tesla Semi

Ion Surdu

Cea mai mare companie informatică din Cluj trece la recrutări în Mureș

Nora Dumitrescu

BCR a câștigat contul CNAIR pentru rovinietă și taxa de pod de la Cernavodă

Ion Surdu

Simulare pentru programul Startup Nation

Stefana Muresan

Ursula von der Leyen anunță limitarea exporturilor UE de măști și echipamente medicale: „Trebuie să rămână în interiorul UE. Acum e Italia, dar și alte state vor avea nevoie”

Papuc Irina

David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional “Avram Iancu”: Zboruri zilnice spre Istanbul, reluarea și suplimentarea unor curse interne, parteneriat cu universitățile clujene și noi proiecte de infrastructură

redactia

Piața serviciilor de analize medicale și imagistică în România: afaceri de peste 2,5 miliarde de lei

Papuc Irina

Kinderpedia integrează funcția de video conferință, pentru organizarea de lecții online

Ion Surdu

Coaliția pentru Dezvoltarea României: ”Stop OuG! – mediul privat nu poate fi ignorat”

redactia

Consulul onorific al Republicii Italiene în România, Massimo Novali: „Acțiunile noastre sunt cartea noastră de vizită”

Stefana Muresan

Strabag începe lucrările la autostrada Târgu-Mureș – Ungheni

Nora Dumitrescu

Bucharest is 7th in the inaugural Tech Cities of the Future ranking. London is 1st.

Ionut Oprea

Dent Estet, investiție de 2 milioane de euro la Sibiu. „Aducem cele mai noi tehnologii din domeniul dentar din lume”

redactia

Universitatea din Sibiu lansează două proiecte de 250.000 de euro în lupta cu Covid-19

Ion Surdu

Leave a Comment