Sibiu Ultimele stiri

Regiunea Centru în vizită în Landul Brandenburg din Germania

În calitate de președintă a Consiliului pentru Dezvoltare Centru, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu a condus în perioada 11-13 martie o delegație a Regiunii Centru în landul Brandenburg din Germania, cu care Regiunea Centru are un parteneriat de peste 10 ani. Delegația Regiunii Centru a inclus reprezentanți ai consiliilor județene și primăriilor din județele Alba, Brașov, Mureș și Sibiu, precum și reprezentanți ai ADR Centru.

Vizita a inclus evenimentul de prezentare a parteneriatului dintre cele două regiuni găzduit de Ambasada României la Berlin și prezentarea programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, dar și alte puncte de interes axate pe politici economice și dezvoltare urbană și rurală.

Delegația Regiunii Centru a avut în prima zi o întâlnire cu membrii Bundestagului german, în special comisia care are atribuții legate de Bulgaria, România și Moldova, dar și cu responsabilii pentru coordonarea finanțărilor de la Uniunea Europeană. Cu această ocazie, conducătoarea delegației Daniela Cîmpean a subliniat avantajele apartenenței României la Uniunea Europeană așa cum se resimt ele în Regiunea Centru și a adus în discuție nevoia de a contracara euroscepticismul printr-o corectă informare a cetățenilor UE. Delegația a vizitat apoi în Berlin o serie de proiecte de reabilitare, mobilitate și dezvoltare urbană. Legătura dintre oraș și zonele funcționale din jur a făcut subiectul central și în cadrul unei vizite la primăria Potsdam. Crearea unor condiții care să favorizeze transportul public în comun, cu bicicleta și cel pietonal este principala prioritate a planurilor de investiții până în 2025 la nivelul landului Brandenburg precum și la nivel municipal.

Informații utile în domeniul promovării zonelor rurale au fost prezentate cu ocazia vizitei la asociația „Pro Agro” care coordonează rețeaua companiilor și instituțiilor din industria agricolă și alimentară, inclusiv agroturism, asigurând formare și marketing pentru turismul rural și de natură. Au fost identificate lecții utile pentru programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, în special cu privire la organizarea producătorilor care reprezintă regiunea.

Despre modul cum este structurată în Germania politica de promovare economică, inclusiv susținerea IMM-urilor, la nivel federal, de land și local s-a discutat într-o vizită la Ministerul pentru Economie a Landului Brandenburg și apoi la societatea WFBB care oferă pachete de servicii integrate de la achiziționarea terenului în vederea amplasării unei investiții, până la consultanță financiară și de recrutare personal. Delegația a vizitat apoi Parcul Științific Golm, un centru de inovare antreprenorială care realizează cercetare de top la nivel internațional, dar și formarea generațiilor viitoare de cercetători în regiunea Brandenburg, asigurând colaborare între firme creative, universitate și institute de cercetare.

Vizita s-a încheiat cu întâlnirea de la Ministerul pentru Justiție, Afaceri Europene și Protecția Consumatorului, unde delegația s-a familiarizat cu structura și funcționarea sistemului dual de formare profesională din Germania. Reprezentanții Regiunii Centru au discutat cu reprezentanții ministerului în domeniul cooperării internaționale despre dezvoltarea proiectelor comune în acest domeniu dintre școlile profesionale din Brandenburg și cele din Regiunea Centru.

Related posts

A fost constituit noul Consiliu pentru Dezvoltare Regională al Regiunii Vest, pentru perioada 2020-2024

Nicolae Pop

Perspective de CEO pentru 2017

Ionut Oprea

Germanii de la in-tech mai angajează 220 de oameni la Braşov anul viitor

Stefana Muresan

Automotive Market Forum

Transilvania Business

Forță de muncă din Vietnam, Nepal, Filipine și Etiopia pentru companiile românești

Stefana Muresan

Petroșaniul intră în șantier pe bani europeni

redactia

Concertele Classic Unlimited încep o nouă călătorie prin țară la sfârșitul lunii octombrie

Ligia Voro

Campioni ai Planetei – elevii și profesorii români, provocați să ia parte la un proiect global

Nicolae Pop

ACI a preluat amplasamentul viitoarei Săli Polivalente Turda

Nora Dumitrescu

Producătorul de lactate Agroserv Măriuţa din Ialomița intră pe piața Clujului cu bani de la BT

redactia

Europarlamentarul Daniel Buda: Asocierea în Agricultură – avantaje, inclusiv posibilitatea de negociere a unui preț mai bun al produselor

Stefana Muresan

Asigurări de la antreprenori: Aeroportul Brașov, funcțional în 2 ani, iar tronsonul de autostradă Predeal-Cristian – într-un an

Ion Surdu

Clujul vrea să atragă 4 mil. euro din taxa pe turism

redactia

Alba Iulia, primul oraș din România premiat de Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere

Stefana Muresan

Cluj: Aproape 300 de km de drumuri judetene pe care s-a turnat asfalt in ultimii doi ani

Stefana Muresan

După preluarea Bancpost, Banca Transilvania, la un pas de prima poziție

Stefana Muresan

Aeroportul Internaţional Sibiu, în topul aeroporturilor din grupa 4 – cele cu trafic sub 5 milioane de pasageri pe an – care au înregistrat cele mai mari creşteri de trafic de pasageri

redactia

Gedeon Richter, sărbătoarea generațiilor pentru sănătatea pacienților

Stefana Muresan

Trei companii vor dota spitalele sălăjene cu 16 tuneluri de dezinfecție

Nora Dumitrescu

1000 de participanți și 3000 de ore petrecute în programele educaționale Schaeffler România

Ligia Voro

Promovarea procesului de modernizare a Organizației Mondiale a Comerțului, o prioritate pentru activitatea MMACA la Geneva

redactia

Aplicația care te ajută să iei Bacalaureatul cu nota 10, creată de un elev olimpic

redactia

Managerii cred că activitatea în construcții și în comerț va crește în următoarele luni

Papuc Irina

Ungurii aduc autostrada la granița României

Stefana Muresan

Leave a Comment