Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

”Moromeţii 2”, “Cel mai bun film de lungmetraj” la premiile Gopo 2019

Filmul “Moromeţii 2”, de Stere Gulea, a fost marele câştigător al Galei Premiilor Gopo, care a avut loc, marţi seară, la Teatrul Naţional Bucureşti, producţia adjudecându-şi opt distincţii.

“Mulţumesc foarte mult tuturor, şi celor care au votat filmul ăsta, şi celor care nu l-au votat. E o competiţie şi, în ultimă instanţă, nu trebuie să ne supărăm. Dacă pierdem ne bucurăm, mai tăcut, când câştigăm realmente le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui film. (…) Trebuie să mulţumesc Luminiţei Gheorghiu, lui Victor Rebengiuc, lui Mitică Popescu, lui Horaţiu Mălăele şi celorlalţi care m-au ajutat să facem cei doi ‘Moromeţi’. Multă sănătate!”, a spus Stere Gulea, la primirea premiului.

Producătorul Tudor Giurgiu a dorit să le mulţumească celor care l-au format, precizând că pentru el adevărata şcoală nu a fost în special cea făcută în facultate, ci cea pe care a primit-o pe platourile de filmare.

“Aş vrea să vă spun că la filmul ăsta a fost un singur moment cu adevărat complicat, atunci când, înainte de filmare, domnul Rebengiuc ne-a anunţat că nu mai poate să mai joace în film. Aş vrea să-i mulţumesc pentru tot ce a făcut în prima parte şi pentru tot ce va mai face de acum încolo în carieră şi lui Horaţiu Mălăele, pentru că a făcut un rol extraordinar”, a afirmat Tudor Giurgiu.

Directorul de imagine, Vivi Drăgan Vasile, a primit, pentru imaginea filmului “Moromeţii 2”, premiul Romanian Society Of Cinematographers (RSC).

Aceeaşi peliculă a câştigat şi Premiul Publicului, pentru filmul românesc cu cel mai mare succes la box office în 2018 – 192.122 de spectatori şi încasări de 3.774.261,31 lei.

Artiştii români din lumea filmului care au murit au fost omagiaţi, în cadrul unui moment artistic dedicat lor.

De asemenea, la Premiile Gopo au fost acordate şi distincţii onorifice.

Regizorul şi producătorul Dan Chişu a primit Premiul Special pentru susţinerea şi încurajarea producţiei de film independent din România, iar maestrului de lumini Ion Nica i-a fost înmânat premiul special al galei.

Premiul pentru întreaga carieră i-a fost acordat actriţei Ileana Stana Ionescu, trofeul fiindu-i înmânat de actriţa Monica Davidescu.

“E foarte greu să accept premiul ăsta după o viaţă întreagă de premii, fiindcă eu am fost un copil premiant, din clasa I primară am avut premiu, şi am primit premii, premii. Dar uite că acest premiu valorează mai mult decât tot ce am avut o viaţă întreagă şi vă mulţumesc din toată inima. N-am cuvinte să vă exprim exact ce simt. Sunt atât de mândră şi atât de copleşită de această premiere încât aş face orice pe lume ca să fiţi şi voi fericiţi, să simţiţi măcar un pic din bucuria mea. Vă mulţumesc din toată inima”, a declarat Ileana Stana Ionescu pe scenă.

Printre cei care au urcat pe scenă pentru a înmâna statuetele Gopo, create de artistul Adrian Ilfoveanu, s-au aflat Tora Vasilescu, Valentin Teodosiu, Emilia Popescu, Carmen Tănase, Alexandru Bindea, Ileana Popovici, Victoria Răileanu, Istvan Teglaş, Bogdan Ficeac.

Premiile acordate în cadrul galei Premiilor Gopo 2019, în urma votului a aproximativ 600 de membri activi din industria cinematografică, sunt:

* Premiul pentru cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură: Dana Roşeanu, Iulia Roşeanu şi Domnica Bodogan, pentru filmul “Moromeţii 2” de Stere Gulea

* Premiul pentru cele mai bune decoruri: Cristian Niculescu pentru filmul “Moromeţii 2” de Stere Gulea

* Premiul pentru cel mai bun sunet: Dana Bunescu, Cristinel Şirli, Constantin Fleancu pentru filmul “Moromeţii 2” de Stere Gulea

* Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj: “Cadoul de Crăciun”, regia Bogdan Mureşanu

* Premiul “Tânără speranţă”: Iosif Paştina pentru rolul Niculae din filmul “Moromeţii 2” de Stere Gulea

* Premiul pentru cele mai bune costume: Dana Păpăruz pentru filmul “Moromeţii 2” de Stere Gulea

* Premiul pentru cel mai bun film de debut: “Soldaţii. Poveste din Ferentari”, regia Ivana Mladenovic

* Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar: Iulia Lumânare pentru rolul Cristina din filmul “Pororoca”

* Premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar: Alexandru Dabija pentru rolul Movilă din filmul “Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”

* Premiul pentru cel mai bun montaj: Dana Bunescu, Alexandra Gulea pentru filmul “Moromeţii 2” de Stere Gulea

* Premiul pentru cel mai bun film documentar: “Caisă”, regia Alexandru Mavrodineanu, producători Tudor Giurgiu, Alexandru Mavrodineanu (Hai-Hui Entertainment, Almafilm)

* Premiul pentru cel mai bun film european: “The Killing of a Sacred Deer” / “Uciderea cerbului sacru”, regia Yorgos Lanthimos (Marea Britanie, SUA, Irlanda)

* Premiul pentru cea mai bună muzică originală: Massimiliano Nardulli pentru filmul “Charleston”

* Premiul pentru cea mai bună imagine: Vivi Drăgan Vasile pentru filmul “Moromeţii 2”

* Premiul pentru cel mai bun scenariu: Radu Jude pentru filmul “Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”

* Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal: Cosmina Stratan pentru rolul Irina din filmul “Dragoste 1. Câine”

* Premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal: Bogdan Dumitrache pentru rolul Tudor din filmul “Pororoca”

* Premiul pentru cel mai bun regizor: Constantin Popescu pentru filmul “Pororoca”

* Premiul pentru cel mai bun film: “Moromeţii”, regia Stere Gulea.

Premiul Romanian Society Of Cinematographers i-a fost acordat lui Vivi Drăgan Vasile, pentru imaginea filmului “Moromeţii 2”.

Sursa: Agerpres

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Fermierii români din Transilvania vor fi premiați în cadrul Conferinței PRIA Agriculture care va avea loc la Cluj-Napoca în 8 mai 2019

Articolul următor

Esența oricărui domeniu înseamnă să știi în ce constă munca fiecărui om în parte

Citește și:
Bathory Fest, festival medieval de reconstituire istorică, va avea o nouă abordare și un nou concept
Citeste mai mult

Bathory Fest se aliază cu TIFF și UBB

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) este inclus, anul acesta, în cadrul evenimentului din Cetatea Șimleului. Bathory Fest,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share