Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Premieră națională: ”Gloria” – berea cu miere, produsă de Apidava Blaj

Societatea Apidava Blaj, cel mai mare producător de miere din România, a prezentat un sortiment de bere cu miere despre care spun că este fabricat în premieră naţională.

Producătorii susţin că folosesc ingrediente de cea mai bună calitate cu ajutorul cărora produc două tipuri de bere albă şi neagră nefiltrată nepasteurizată şi este, potrivit reprezentanţilor producătorului, ”nişa nişelor”.

Berea este fermentată în tancuri minim 21-30 de zile în funcţie de sortimentul berii. Capacitatea fabricii este limitată la 150 hectolitri anual. Preţul unei beri de 33 cl cu o alcoolemie de 7,5% este de 10 lei. Deocamdată, berea artizanală de la Blaj nu se vinde în supermarketuri ci doar în câteva magazine din Blaj, Aiud, Sibiu şi Bucureşti, scrie Ziarul Unirea.

Berea cu miere a fost denumită ”Gloria” după monumentul cu acelaşi nume aflat pe Câmpia Libertăţii de la Blaj. De altfel, pe eticheta sticlei de bere este desenată o imagine a monumentului de la Blaj. Berea cu miere va fi prezentată oficial în cadrul târgului ”Sărbătoarea mierii” ce are loc la Blaj în perioada 22 – 24 martie. ”Sărbătorea Mierii” este cel mai important târg apicol şi singurul cu prezenţă internaţională din România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Prima mașină electrică autohtonă, produsă de doi antreprenori din Cluj și Baia Mare. Pregătesc o linie de asamblare la Baia Mare

Articolul următor

Fermierii români din Transilvania vor fi premiați în cadrul Conferinței PRIA Agriculture care va avea loc la Cluj-Napoca în 8 mai 2019

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share