Fonduri Europene Mureș Ultimele stiri

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a luat peste 6 mil. euro de la UE pentru reabilitare şi modernizare

Peste şase milioane de euro fonduri nerambursabile au fost alocate Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş pentru reabilitarea şi modernizarea clădirii principale. Rectorul UMFST Târgu Mureş, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, alături de directorul general al ADR Centru, Simion Creţu, au semnat contractul de finanţare care asigură fondurile necesare pentru a moderniza şi îmbunătăţi condiţiile de studiu ale studenţilor UMFST Târgu Mureş.

Fondurile nerambursabile necesare pentru realizarea proiectelor sunt alocate din bugetul Regiunii Centru al POR 2014-2020, Prioritatea de investiţii 10.1A, Obiectivul specific 10.3. Proiectul prevede modernizarea spaţiilor educaţionale şi eficientizarea energetică a clădirii. Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea formării cercetătorilor post-doctoranzi în medicină prin furnizarea unor programe de cercetare post-doctorală. Valoarea totală a proiectului este de 49.289.221,4 de lei din care valoarea finanţării nerambursabile alocate pentru realizarea investiţiilor este de 29.400.000 de lei, respectiv 98,00% din valoarea eligibilă a proiectului (aproximativ: 6.320.813,54 de euro).

Succesul obţinerii finanţării proiectului este rezultatul activităţii Departamentului de Proiecte Europene şi a Direcţiei General Administrative din cadrul UMFST Târgu Mureş.

“Localizată în mijlocul Transilvaniei şi având o tradiţie de peste 70 de ani de învăţământ medico-farmaceutic, Universitatea, de-a lungul timpului şi-a dezvoltat programele de studii, având 35 programe de studiu la nivel de licenţă, 31 programe de studii la nivel de masterat, precum şi studii doctorale şi postuniversitare în care se predă în limbile română, maghiară şi engleză. Universitatea dispune de o baza de învăţământ completă formată din spaţii didactice, laboratoare, numeroase facilităţi pentru studenţi, care, împreună, dau imaginea unei universităţi moderne, cu o activitate complexă.

Nivelul de educaţie este factorul-cheie al dezvoltării naţionale, deoarece determină în mare măsură activitatea economică, productivitatea, precum şi mobilitatea forţei de muncă, creând premisele, pe termen lung, pentru existenţa unui nivel mai ridicat de trai şi de calitate a vieţii. Iar această investiţie, care are undă verde de azi, se face într-un domeniu cu potenţial de creştere care contribuie la creşterea angajabilităţii generaţiilor noastre de absolvenţi, în sectoare competitive şi cu specializări inteligente” a declarat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST Târgu Mureş.

Data estimată pentru finalizarea proiectului este 31 octombrie 2021.

“Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş este o universitate de prestigiu din sistemul românesc de învăţământ superior, cu un ritm de dezvoltare dinamic, cu mecanisme manageriale eficiente şi cu stabilitate administrativă. Finanţarea acestui proiect va asigura premisele creşterii calităţii şi performanţei ştiinţifice în domenii relevante sectoarelor economice competitive, ca şi parte a sistemului românesc de învăţământ. O infrastructură educaţională adecvată este esenţială pentru construirea de abilităţi sociale, dezvoltarea competenţelor profesionale şi a capacităţii de integrare socio-profesională pentru fiecare individ. Această investiţie va avea ca rezultat sporirea capacităţii Universităţii de a anticipa şi a răspunde cerinţelor pieţei privind standardele şi calitatea academică, de a dezvolta noi programe, beneficiind de tehnologie şi echipamente moderne, pentru a oferi studenţilor competenţe cros-disciplinare”, a declarat Simion Creţu, directorul general al ADR Centru.

Related posts

Hidroelectrica modernizează stația de 110 kV de la Brădișor

Ligia Voro

Summit pentru simplificarea accesării fondurilor structurale

Ligia Voro

Optim PM desemnata sa livreze primul hotel Autograph Collection din Romania

redactia

Dunwell a securizat un nou depozit pentru Butique Mall în cadrul CTPark Bucharest North

redactia

Proiect pilot de strategie urbană pentru cartierul Rogerius din Oradea

Traian Dan

Frații Pavăl au cumpărat aproape un sfert din acţiunile ALRO

redactia

USAMV Cluj a trecut la producția de crizanteme

Nora Dumitrescu

ROMANIA CONNECTED – transportul multimodal conectează afacerile din România cu piețele internaționale

Stefana Muresan

AFM: 256 de dosare au fost aprobate pentru achiziţia a 475 de autovehicule prin Programul Rabla, destinat persoanelor juridice

Papuc Irina

Proiectul rezidențial Maurer Panoramic se înalță la Cluj

redactia

Secretul creșterii vânzărilor în eCommerce

Nicolae Pop

Aeroportul din Baia Mare va avea zboruri spre Egipt

Nora Dumitrescu

Singurul restaurant-pescărie din Europa aprovizionat direct din portul Villajoyosa

Ligia Voro

Investiţiile străine directe au crescut cu 9,74% în primele 10 luni

redactia

Provocarea Hyperion Towers: achiziția biroului de catre IMM-uri

Papuc Irina

Inginer în industria automotive, dar pasionat de lut și lemn. Cum un tânăr din Sibiu și-a finanțat atelierul cu fonduri europene

Papuc Irina

Noii angajați de la Taparo vor primi salarii brute de 2.400 de lei

Nora Dumitrescu

Maramureșul începe să cumpere clădiri monument istoric

Nora Dumitrescu

Retrospectivă: Piața de medicamente în vreme de pandemie

Papuc Irina

Preţul unei acţiuni Transgaz a crescut cu 50% peste cel de la listare, cu dividendele, randamentul depășește 140%

Stefana Muresan

Best Golf Hotel – Theodora Golf Club, recunoaștere la nivel internațional

Stefana Muresan

CFR iese la racolare de tineri ingineri în Ardeal și Banat

Nora Dumitrescu

Excelența în învățământul profesional dual, premiată

Ligia Voro

Griffes | Open space – a thing of the past?

Ionut Oprea

Leave a Comment