Fonduri Europene Mureș Ultimele stiri

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a luat peste 6 mil. euro de la UE pentru reabilitare şi modernizare

- Foto9 Campus UMF Tg Mures 1 960x588 - Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a luat peste 6 mil. euro de la UE pentru reabilitare şi modernizare

Peste şase milioane de euro fonduri nerambursabile au fost alocate Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş pentru reabilitarea şi modernizarea clădirii principale. Rectorul UMFST Târgu Mureş, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, alături de directorul general al ADR Centru, Simion Creţu, au semnat contractul de finanţare care asigură fondurile necesare pentru a moderniza şi îmbunătăţi condiţiile de studiu ale studenţilor UMFST Târgu Mureş.

Fondurile nerambursabile necesare pentru realizarea proiectelor sunt alocate din bugetul Regiunii Centru al POR 2014-2020, Prioritatea de investiţii 10.1A, Obiectivul specific 10.3. Proiectul prevede modernizarea spaţiilor educaţionale şi eficientizarea energetică a clădirii. Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea formării cercetătorilor post-doctoranzi în medicină prin furnizarea unor programe de cercetare post-doctorală. Valoarea totală a proiectului este de 49.289.221,4 de lei din care valoarea finanţării nerambursabile alocate pentru realizarea investiţiilor este de 29.400.000 de lei, respectiv 98,00% din valoarea eligibilă a proiectului (aproximativ: 6.320.813,54 de euro).

Succesul obţinerii finanţării proiectului este rezultatul activităţii Departamentului de Proiecte Europene şi a Direcţiei General Administrative din cadrul UMFST Târgu Mureş.

“Localizată în mijlocul Transilvaniei şi având o tradiţie de peste 70 de ani de învăţământ medico-farmaceutic, Universitatea, de-a lungul timpului şi-a dezvoltat programele de studii, având 35 programe de studiu la nivel de licenţă, 31 programe de studii la nivel de masterat, precum şi studii doctorale şi postuniversitare în care se predă în limbile română, maghiară şi engleză. Universitatea dispune de o baza de învăţământ completă formată din spaţii didactice, laboratoare, numeroase facilităţi pentru studenţi, care, împreună, dau imaginea unei universităţi moderne, cu o activitate complexă.

Nivelul de educaţie este factorul-cheie al dezvoltării naţionale, deoarece determină în mare măsură activitatea economică, productivitatea, precum şi mobilitatea forţei de muncă, creând premisele, pe termen lung, pentru existenţa unui nivel mai ridicat de trai şi de calitate a vieţii. Iar această investiţie, care are undă verde de azi, se face într-un domeniu cu potenţial de creştere care contribuie la creşterea angajabilităţii generaţiilor noastre de absolvenţi, în sectoare competitive şi cu specializări inteligente” a declarat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST Târgu Mureş.

Data estimată pentru finalizarea proiectului este 31 octombrie 2021.

“Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş este o universitate de prestigiu din sistemul românesc de învăţământ superior, cu un ritm de dezvoltare dinamic, cu mecanisme manageriale eficiente şi cu stabilitate administrativă. Finanţarea acestui proiect va asigura premisele creşterii calităţii şi performanţei ştiinţifice în domenii relevante sectoarelor economice competitive, ca şi parte a sistemului românesc de învăţământ. O infrastructură educaţională adecvată este esenţială pentru construirea de abilităţi sociale, dezvoltarea competenţelor profesionale şi a capacităţii de integrare socio-profesională pentru fiecare individ. Această investiţie va avea ca rezultat sporirea capacităţii Universităţii de a anticipa şi a răspunde cerinţelor pieţei privind standardele şi calitatea academică, de a dezvolta noi programe, beneficiind de tehnologie şi echipamente moderne, pentru a oferi studenţilor competenţe cros-disciplinare”, a declarat Simion Creţu, directorul general al ADR Centru.

Related posts

Cea mai tânără milionară a Clujului vrea să îi facă antreprenori pe liceeni

redactia

Un arhitect mureşean, curatorul proiectului „Mnemonics” la Bienala de Arhitectură de la Veneția

Stefana Muresan

FOTO/ Ziua Națională a României, la Sibiu. Sute de oameni au urmărit parada militară și au dansat Hora Unirii

Papuc Irina

Licitația pentru actualizarea Planului Urbanistic General al Brașovului a fost reluată: Valoarea serviciilor: 5 milioane de lei

Papuc Irina

WELCOME TO THE TRANSMISSION!

redactia

Buget de 43 de milioane de euro pentru instalarea tinerilor fermieri. Programul începe în iulie

Papuc Irina

Furnizorul german de software și servicii IT SAP, noi angajări în Timișoara

redactia

Ce își doresc zălăuanii: să scape de rablele abandonate

Nora Dumitrescu

ROMGAZ și SOCAR au încheiat un Memorandum de Înțelegere

Ligia Voro

Peste 5 milioane de euro pentru modernizarea unui spital din Cluj, din fonduri europene

Stefana Muresan

Facebook lansează Messenger Rooms: aplicația de chat devine un instrument mult mai competitiv

Ion Surdu

Turcii de la Er-Bakir – investiție de 26 mil. euro în Oradea, 200 de noi locuri de muncă

Stefana Muresan

Proprietarul SunGarden: “Hotelurile pot deveni acum centre pentru vârstnici”

Nora Dumitrescu

Cea de-a V-a ediție a expo-conferinței Smart Cities of Romania

Ligia Voro

Un tablou de Adrian Ghenie a fost vândut cu aproape 3 milioane de euro

Stefana Muresan

Hornbach a investit 2,8 milioane euro în extinderea magazinului din Sibiu

Papuc Irina

Bugetul județului Sibiu, adoptat: mai mult de 60% este destinat secțiunii de dezvoltare

Papuc Irina

Transgaz, asociere cu o companie spaniolă pentru achiziția a 66% din DESFA, companie cu active de 1,3 miliarde de euro

Stefana Muresan

Turismul și localurile din Maramureș, grav afectate de pandemie

Nora Dumitrescu

Relaxarea normelor pentru companiile farmaceutice: Consiliul Concurenței le permite să acționeze astfel încât să nu existe întreruperi în aprovizionarea cu medicamente

Ion Surdu

Arad: 15 hale industriale de peste 100.000 mp. vor fi contruite în județ

redactia

ADR Vest oferă întreprinderilor mici şi mijlocii finanţări de 37 de milioane de euro

Robert Bloancă

Povestea se colorează mai departe. DAW Bența, celebrată la majorat printr-o Gala Aniversară

Ligia Voro

Târgul de Crăciun din Sibiu atrage tot mai mulți turiști: cererea pentru cazări a crescut cu 10%

Papuc Irina

Leave a Comment