Transilvania Business
Fonduri Europene Mureș Ultimele stiri

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a luat peste 6 mil. euro de la UE pentru reabilitare şi modernizare

Peste şase milioane de euro fonduri nerambursabile au fost alocate Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş pentru reabilitarea şi modernizarea clădirii principale. Rectorul UMFST Târgu Mureş, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, alături de directorul general al ADR Centru, Simion Creţu, au semnat contractul de finanţare care asigură fondurile necesare pentru a moderniza şi îmbunătăţi condiţiile de studiu ale studenţilor UMFST Târgu Mureş.

Fondurile nerambursabile necesare pentru realizarea proiectelor sunt alocate din bugetul Regiunii Centru al POR 2014-2020, Prioritatea de investiţii 10.1A, Obiectivul specific 10.3. Proiectul prevede modernizarea spaţiilor educaţionale şi eficientizarea energetică a clădirii. Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea formării cercetătorilor post-doctoranzi în medicină prin furnizarea unor programe de cercetare post-doctorală. Valoarea totală a proiectului este de 49.289.221,4 de lei din care valoarea finanţării nerambursabile alocate pentru realizarea investiţiilor este de 29.400.000 de lei, respectiv 98,00% din valoarea eligibilă a proiectului (aproximativ: 6.320.813,54 de euro).

Succesul obţinerii finanţării proiectului este rezultatul activităţii Departamentului de Proiecte Europene şi a Direcţiei General Administrative din cadrul UMFST Târgu Mureş.

“Localizată în mijlocul Transilvaniei şi având o tradiţie de peste 70 de ani de învăţământ medico-farmaceutic, Universitatea, de-a lungul timpului şi-a dezvoltat programele de studii, având 35 programe de studiu la nivel de licenţă, 31 programe de studii la nivel de masterat, precum şi studii doctorale şi postuniversitare în care se predă în limbile română, maghiară şi engleză. Universitatea dispune de o baza de învăţământ completă formată din spaţii didactice, laboratoare, numeroase facilităţi pentru studenţi, care, împreună, dau imaginea unei universităţi moderne, cu o activitate complexă.

Nivelul de educaţie este factorul-cheie al dezvoltării naţionale, deoarece determină în mare măsură activitatea economică, productivitatea, precum şi mobilitatea forţei de muncă, creând premisele, pe termen lung, pentru existenţa unui nivel mai ridicat de trai şi de calitate a vieţii. Iar această investiţie, care are undă verde de azi, se face într-un domeniu cu potenţial de creştere care contribuie la creşterea angajabilităţii generaţiilor noastre de absolvenţi, în sectoare competitive şi cu specializări inteligente” a declarat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST Târgu Mureş.

Data estimată pentru finalizarea proiectului este 31 octombrie 2021.

“Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş este o universitate de prestigiu din sistemul românesc de învăţământ superior, cu un ritm de dezvoltare dinamic, cu mecanisme manageriale eficiente şi cu stabilitate administrativă. Finanţarea acestui proiect va asigura premisele creşterii calităţii şi performanţei ştiinţifice în domenii relevante sectoarelor economice competitive, ca şi parte a sistemului românesc de învăţământ. O infrastructură educaţională adecvată este esenţială pentru construirea de abilităţi sociale, dezvoltarea competenţelor profesionale şi a capacităţii de integrare socio-profesională pentru fiecare individ. Această investiţie va avea ca rezultat sporirea capacităţii Universităţii de a anticipa şi a răspunde cerinţelor pieţei privind standardele şi calitatea academică, de a dezvolta noi programe, beneficiind de tehnologie şi echipamente moderne, pentru a oferi studenţilor competenţe cros-disciplinare”, a declarat Simion Creţu, directorul general al ADR Centru.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Cluj: Piste de biciclete pe teritoriul a trei localități, printr-un proiect european de 200.000 de euro

Stefana Muresan

Rabla pentru electrocasnice va continua, fondurile nu au fost epuizate

Ligia Voro

Partenerul Enel, Icon Business Advisor, a deschis primul punct de vânzare în Tîrgu-Mureș

redactia

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More