Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Conferința Internațională Arhitecții Educației revine în toamnă la Cluj-Napoca

În toamna acestui an, startul în educație se dă la Cluj-Napoca printr-un nou tip de leadership: „Fiecare școală, școală comunitară”. Peste 300 lideri ai școlii, directori și profesori, aduc noi orizonturi învățământului actual prin Conferința Internațională Arhitecții Educației, unde 10 speakeri recunoscuți la nivel național și internațional vor susține 12 ateliere practice și prezentări pe parcursul zilei de 16 noiembrie 2019.

 

De la directori, directori adjuncți, membri în consilii administrative, la actori importanți în viața școlii – inspectori școlari, primari, reprezentanți ai instituțiilor locale vor lua parte la cea de-a IV-a ediție a evenimentului, ce are loc la FSEGA – Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

 

Ce este școala comunitară și de ce are nevoie învățământul actual de ea?

 

O școală comunitară – a comunității, pentru comunitate – este o organizație care învață și, totodată, care dezvoltă în mod continuu o serie de standarde. Astfel, școala devine o organizație care învață cum să ofere ocazii cât mai relevante de învățare în primul rând pentru copii, dar și pentru adulții din jurul copiilor: părinți, profesori, alți adulți din comunitate.

 

Fiecare școală, școală comunitară – este dezideratul și tema acestei ediții a Conferinței Internaționale Arhitecții Educației. Participanții vor avea ocazia să învețe împreună cum pot să sprijine școala să (re)devină școală comunitară. Într-o astfel de școală, convingerile, valorile și normele tuturor se centrează pe învățarea în echipe, prin colaborare, și sunt încurajate diverse forme de experimentare și inovare”, spune Sorana Pogăcean, Project Manager al evenimentului.

 

Peste 150 locuri au fost deja ocupate la Conferința Internațională Arhitecții Educației

 

Lideri ai școlii, directori și profesori fac educație pentru transformare și cred cu pasiune în schimbarea în bine a învățământului actual și în motivarea tinerilor de a acorda o încredere mai mare comunității din care fac parte. Tocmai de aceea, acest eveniment aduce mai aproape explorarea soluțiilor propuse de experți, academicieni și practicieni din educație și transferă experiențe relevante în școlile din România.

 

Conferința Internațională Arhitecții Educației, organizată de Fundația Noi Orizonturi, include pe durata unei zile de eveniment prezentări și ateliere practice pe tematica principală „Fiecare școală, școală comunitară.”

 

Agenda evenimentului conține prezentări și ateliere practice dedicate leadership-ului, incluziunii sociale, dezvoltării comunitare, învățării relevante. Evenimentul este organizat cu sprijinul Charles Mott Foundation, SEA Grants, alături de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Universitatea Babeș Bolyai, Cluj-Napoca.

 

Mai multe detalii legate de eveniment pot fi găsite pe pagina oficială: https://www.noi-orizonturi.ro/arhitectii-educatiei/evenimente/

 

Despre Fundația Noi Orizonturi și Școlile Comunitare

 

De 18 ani Fundația Noi Orizonturi oferă educatorilor instrumente prin care pot împuternici tinerii să conducă şi să producă schimbări pozitive în comunităţile lor. Fundația lucrează cu cadre didactice, directori de școli şi voluntari să transforme educaţia din România şi susţine organizaţii din alte 24 de ţări să ofere programe de dezvoltare a competenţelor și a caracterului. Mai multe detalii regăsiți pe www.noi-orizonturi.ro.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

RAR, aplicație pentru verificarea istoricului unui vehicul

Articolul următor

Lansare carte – „Joia patimilor” de Horia Bădescu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share