Antreprenori

Transilvania Business și cotidianul Zi de Zi, membre în PressHub – un proiect finanțat prin Google Digital News Initiative

Freedom House România, în colaborare cu TreeWorks, este pe lista câștigătorilor în cea de-a șasea rundă de finanțare a Google Digital News Initiative, cu un proiect marca PressHub – rețeaua noastră independentă de presă locală și centrală. Prin acest program, Google acordă finanțări în valoare de câte 150 milioane de euro pe an în scopul de a sprijini sectorul media din Europa și de a oferi organizațiilor posibilitatea să încerce lucruri noi, să experimenteze și să inoveze în mediul digital.

În acest moment, PressHub.ro, un amplu proiect marca Freedom House România, cuprinde 24 de publicații și peste 40 de jurnaliști, iar produsul câștigător în competițiaDigital News Initiative va fi realizat în parteneriat cu TreeWorks.

 

Produsul digital creat de echipa formată se numește PressHub Market – un shop online de publicitate media. Într-o primă etapă, va fi un instrument de susținere financiară pentru membrii rețelei de presă locală, cu posibilitatea de a fi extins.

 

Este o nevoie tot mai acută ce trebuie acoperită. „Sunt zone în țară în care nu a mai rămas niciun ziar independent. Să fii jurnalist independent în județe în care presa este susținută exclusiv de politicieni, fiind practic capturată, presupune, pe lângă pasiunea pentru meserie, foarte mult curaj. PressHub cuprinde acum 24 de publicații locale și centrale și peste 40 de ziariști. Este timpul ca mediul de afaceri să înțeleagă, cât mai curând posibil, cât de important este modul în care alegi cu ce publicație te asociezi ca să îți transmiți mesajul. În viitor, ne dorim să extindem demersul nostru la cât mai multe publicații independente”, spune Cristina Guseth, director Freedom House România.

 

„Jurnalismul independent local sau de nișă a fost cel mai afectat de trecerea de la print la digital. Iar pentru că această formă de jurnalism este cea mai apropiată de problemele reale ale comunității și se află la originea multor investigații care devin subiecte naționale, este imperios necesar să îl facem cât mai sustenabil financiar și mai rezilient. De fapt, ăsta e planul nostru: reziliență pentru jurnalismul local înseamnă reziliență pentru comunitățile locale”, arată Cătălin Teniță, fondator TreeWorks.

 

Publicațiile membre PressHub la această oră sunt: Zi de Zi, Transilvania Business, Transilvania Reporter, Gazeta de Sud, Viața Liberă, Ziarul de Iași, RFI – Radio France Internationale România, Vrancea 24, Liber în Teleorman, Ziarul Info Sud-Est, Jurnalul de Argeș, Crișana, Gazeta de Dimineață, Jurnalul Văii Jiului, Arad 24, Banatul Azi, inRoman.ro, Resita.ro, Cluj Today, Obiectiv – Vocea Brăilei, Via Cluj TV, Transylvania Today, Hargita Nepe, Revista 22.

 

Fondul de inovare al Digital News Initiative s-a lansat în octombrie 2015, când au fost depuse primele proiecte în runda inițială de finanțare.

 

 

Related posts

O firmă din Satu Mare produce 700 de tone de paste pe an. Novita Impex, o afacere pornită în bucătăria unui apartament

Stefana Muresan

Proiectele câștigătoare Culturepreneurs 2018: Art to Go, Circ Contemporan – Circus Fairies, Gaming și Fotopia Collective Festival

redactia

Firmele testate de către vizitatori la Noaptea Companiilor

Ligia Voro

20 de milioane de euro pentru tinerii fermieri care revin în țară să-și deschidă o afacere

Traian Dan

Două noi programe destinate firmelor: Comerț (grant maxim de 250.000 de lei) și Microindustrializare (grant maxim de 450.000 de lei)

Stefana Muresan

Soluții digitale dedicate antreprenorilor prin noua ofertă Orange

Ligia Voro

ONRC suspendă depunerea declarației privind beneficiarul real

Ligia Voro

Peste 40 de milioane de euro, investiţii atrase de ADLO în anul 2019

Traian Dan

Oamenii de afaceri din Bistriţa-Năsăud, proiect de modificare a Codului Fiscal

Stefana Muresan

Cele mai de succes afaceri din anului 2018 din Timiş au fost premiate la Topul Firmelor

Robert Bloancă

Firmele cu săli de sport din Timișoara dau în judecată Prefectura Timiș și CJSU pentru că le-au închis activitatea

Robert Bloancă

Grupul CIS. 26 de ani în energie

Ligia Voro

Electroglobal Cluj mizează pe o creștere cu 10% a afacerilor

Stefana Muresan

Tradiţionalul pieptar făcut de doi bătrâni din Bistriţa-Năsăud are mare succes. Fiul s-a întors din Irlanda să ducă afacerea pe internet

redactia

Transylvania Tech News, prima publicație de Tech din Transilvania, lansată la Oradea

Traian Dan

Răzvan Rusu, artizanul Prăvăliei Idicel

Transilvania Business

Comuniteca, primul spațiu pentru comunitate din Oradea

Traian Dan

Clujenii de la Kadra, afaceri de 35 mil. lei din tehnologii pentru uşile din malluri, spitale sau hoteluri

Stefana Muresan

Burse Accenture pentru studenții din Târgu Mureș

Ligia Voro

Asociația Patronilor și Meseriașilor Cluj a împlinit 30 de ani

Nora Dumitrescu

Peste 180 de participanți la evenimentul-referință dedicat inovării în România, Innoteque

Stefana Muresan

Trei produse montane certificate, în portofoliul Mirdatod

Stefana Muresan

Arabesque a inaugurat magazinul de retail MatHaus

Stefana Muresan

CONAF: Aproximativ 270.000 de firme din București – Ilfov ar putea beneficia de fonduri europene

A. I.

Leave a Comment