Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bistrița-Năsăud: Aproape 1.500 de voluntari au ajutat la nașterea unei păduri de 10 hectare

Impresionantă desfășurare de forțe, ieri, la Sânmihaiu de Câmpie, județul Bistrița Năsăud. Aproape 1.500 de voluntari au făcut posibile încă 10 hectare de pădure: Pădurea Transilvania 5.0. „De n-ar fi frunzele și pomii pe care i-ați plantat voi, am fi pă nicări…!”

Voie bună, entuziasm și o mega zi cu Tășuleasa Social! Astăzi s-a mai născut o pădure, Pădurea Transilvania 5.0 de la Sânmihaiu de Câmpie, pe o suprafață de 10 ha și din peste 1500 de perechi de mâini…!!!”, a scris Doru Ilieș, unul dintre voluntarii care au participat la împădurirea de ieri, potrivit Bistriteanul.ro.

Și pompierii militari bistrițeni, alături de voluntarii Programului „Salvator din Pasiune” și elevii pompieri de la Școala de Pompieri „Pavel Zăgănescu” Boldești au participat la acțiunea de împădurire Pădurea Transilvania 5.0, în Sânmihaiu de Câmpie.

Și jandarmii bistrițeni au dat o mână de ajutor, contribuind astfel la împădurirea celor 10 hectare de teren: „…din nou în sprijinul comunităţii, contribuind la plantarea Pădurii Transilvania 5.0…! Jandarmii au participat la această acţiune alături de peste 1.400 de voluntari, în sprijinul Asociaţiei Tăsuleasa Social. Este una dintre cele mai ample acţiuni de împădurire, de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, prin care este promovată protejarea mediului înconjurător şi implicit diminuarea dezechilibrului generat de defrişările masive din ultimii ani, din România…”, au transmis cei de la Jandarmeria Bistrița.

Felicitări pentru inițiativa civică, însă remarc în continuare lipsa unei strategii de plantare a speciilor native pretate acelei zone de deal. M-aș fi bucurat nespus ca organizatorii să promoveze biodiversitatea locală și nu să accepte tacit puieții serviți cu interes de către ocoalele silvice. În mai toate fotografiile postate de ISU, Jandarmerie și unii participanți văd doar puieți de pin… Biodiversitatea unei păduri de pin este cu totul diferită de cea a unei păduri de amestec în care stejarul (Quercus robur) sau gorunul (Quercus petraea) predomină…”, a comentat biologul Ciprian Samoilă, potrivit sursei citate.

 

Foto @ ISU „Bistrița”, Jandarmeria Bistrița, Tăsuleasa Social

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Contracte de peste 20 mil. euro, cu finanțare europeană, semnate pentru Bistriţa-Năsăud

Articolul următor

Braşov: Licitaţie pentru 20 de autobuze hibrid şi 32 de autobuze electrice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share