Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Municipiul Braşov, buget de aproximativ 900 milioane lei

Proiectul de buget pe anul 2019 al municipiului Braşov, care este în valoare de aproximativ 900 de milioane de lei, a fost finalizat, acesta putând fi consultat pe site-ul Primăriei începând de luni.

Potrivit documentului, partea de cheltuieli reprezintă 905,351 milioane lei, iar cea de venituri 577,895 milioane lei, 327,455 milioane lei reprezentând excedentul bugetar pe anul trecut.

Din totalul cheltuielilor, 607,636 milioane lei sunt pentru funcţionare, iar restul de 297,714 milioane de lei – pentru dezvoltare.

Un capitol aparte sunt cheltuielile gospodăreşti – iluminat public şi electrificare, salubritate şi gestionarea deşeurilor, întreţinere grădini publice, zone verzi, parcuri, amenajări străzi şi turism – pentru care, prin proiect, este prevăzută suma de 127,770 milioane de lei.

De asemenea, proiectul prevede o finanţare complementară pentru învăţământ – reparaţii curente, burse ajutoare sociale în natură şi alte cheltuieli – în valoare de 11,181 milioane lei.

În ceea ce priveşte investiţiile pe anul în curs, acestea vizează reabilitarea unităţilor de învăţământ, a străzilor, domeniul protecţiei mediului, turismului şi culturii, printre acestea regăsindu-se şi realizarea documentaţiilor tehnice pentru Spital Clinic Regional de Urgenţă Braşov, actualizarea Planului Urbanist General (PUG), extinderea Domeniul Schiabil în Poiana Braşov sau Sala Polivalentă. Totodată, în bugetul pe 2019 sunt incluse o serie de proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile, precum achiziţia de mijloace de transport moderne sau amenajarea de benzi dedicate transportului public în comun şi trotuare adiacente, Terminal de transport urban Gara Braşov sau construcţia Park&Ride din cartierul Bartolomeu.

“Este un buget echilibrat, care se încadrează în ceea ce ne-am propus pentru anul 2019, chiar dacă timpul pe care îl avem la dispoziţie pentru implementarea tuturor proiectelor de investiţie este mai scurt decât de obicei, de doar 9 luni, din cauza întârzierii cu care bugetul de stat a fost adoptat şi promulgat. Acest buget răspunde necesităţilor municipiului Braşov pentru acest an, începând cu asigurarea sumelor necesare pentru domeniile de activitate care trebuie finanţate de la bugetul local, continuând cu finanţarea investiţiilor noi sau în derulare şi cu implementarea proiectelor prevăzute în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană şi în Planul privind Calitatea Aerului şi, nu în ultimul rând, cu susţinerea educaţiei, finanţarea programelor sociale, culturale şi sportive”, a susţinut primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, potrivit Agerpres.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cercetarea, susținută cu fonduri europene, la USAMV Cluj

Articolul următor

Ambasadorul Italiei în România, la Cluj: Românii, cea mai numeroasă comunitate de imigranți din Italia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share