Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noi reguli privind drepturile de autor în mediul digital

Platformele internet sunt responsabile pentru conținutul încărcat de utilizatori. Directiva nu se aplică în mod explicit asupra anumitor materiale încărcate, precum meme sau GIF-uri. Linkuri către articole de știri, însoțite de cuvinte simple sau extrase foarte scurte, pot fi partajate gratuit. Jurnaliștii trebuie să primească o cotă-parte din toate veniturile legate de drepturile de autor obținute de editorii lor. Platformele nou-înființate sunt supuse unor obligații reduse
Potrivit acordului care include prevederi referitoare la protejarea libertății de expresie, autorii și editorii de presă vor putea negocia drepturile de autor cu giganții internet.
Eurodeputații au adoptat directiva în sesiunea plenară cu 348 voturi pentru, 274 împotrivă și 36 abțineri. Acest vot marchează finalul procesului legislativ pentru Parlamentul European, început în anul 2016. Statele membre vor trebui acum să aprobe decizia în următoarele săptămâni. Dacă statele membre vor accepta textul propus de Parlament, acesta va intra în vigoare în urma publicării în Jurnalul Oficial, iar statele membre vor avea 2 ani pentru a transpune directiva la nivel național, potrivit http://www.europarl.europa.eu.
Directiva vizează să asigure aplicarea legislației privind drepturile de autor de lungă durată și în cazul mediului digital. YouTube, Facebook și Google News sunt câteva din companiile de internet care vor fi cel mai mult afectate de noua legislație. Directiva dorește de asemenea să asigure faptul că internetul va rămâne un spațiu de libertate a expresiei.
Mai multe informatii aici
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

EuropaProperty announces short-list for the 14th annual SEE Real Estate Awards

Articolul următor

TeraGlass, parte din TeraPlast, avans de 26% al afacerilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share