Transilvania Business
Industrie IT&C

Noi reguli privind drepturile de autor în mediul digital

Platformele internet sunt responsabile pentru conținutul încărcat de utilizatori. Directiva nu se aplică în mod explicit asupra anumitor materiale încărcate, precum meme sau GIF-uri. Linkuri către articole de știri, însoțite de cuvinte simple sau extrase foarte scurte, pot fi partajate gratuit. Jurnaliștii trebuie să primească o cotă-parte din toate veniturile legate de drepturile de autor obținute de editorii lor. Platformele nou-înființate sunt supuse unor obligații reduse
Potrivit acordului care include prevederi referitoare la protejarea libertății de expresie, autorii și editorii de presă vor putea negocia drepturile de autor cu giganții internet.
Eurodeputații au adoptat directiva în sesiunea plenară cu 348 voturi pentru, 274 împotrivă și 36 abțineri. Acest vot marchează finalul procesului legislativ pentru Parlamentul European, început în anul 2016. Statele membre vor trebui acum să aprobe decizia în următoarele săptămâni. Dacă statele membre vor accepta textul propus de Parlament, acesta va intra în vigoare în urma publicării în Jurnalul Oficial, iar statele membre vor avea 2 ani pentru a transpune directiva la nivel național, potrivit http://www.europarl.europa.eu.
Directiva vizează să asigure aplicarea legislației privind drepturile de autor de lungă durată și în cazul mediului digital. YouTube, Facebook și Google News sunt câteva din companiile de internet care vor fi cel mai mult afectate de noua legislație. Directiva dorește de asemenea să asigure faptul că internetul va rămâne un spațiu de libertate a expresiei.
Mai multe informatii aici

Comentarii

Comentarii

Related posts

Turcii de la Kastamonu au numit un român la conducerea fabricii de prelucrare a lemnului din Reghin

redactia

Relansarea Fulga a adus brandului vânzări mai mari cu 36%

Stefana Muresan

Fabrica de medicamente Hyperion din Iași, achiziționată de investitori din Bulgaria și Belarus

redactia

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More