Cluj

O firmă din Cluj-Napoca vinde o pădure pe un site din China

O pădure din judeţul Vrancea a fost scoasă la vânzare pe un site de comerţ electronic din China. Pădurea este deţinută de o societatea comercială din Cluj-Napoca, iar oferta a fost depusă recent pe cel mai mare portal de tranzacţii online din lume, preţul fiind de peste 366.000 de dolari.

Proprietarul pădurii din localitatea Ploscuţeni, judeţul Vrancea, vrea să vândă o suprafaţă de 142 de hectare pe care se găsesc diferiţi arbori, cei mai mulţi fiind goruni, tei, nuci, frasini şi stejari, potrivit Mediafax.

Vânzătorul susţine că aproximativ 90% din suprafaţă este împădurită şi că pădurea are 80 de ani. Pentru proprietatea scoasă la vânzare pe cel mai mare portal de tranzacţii online din lume, Alibaba, care funcţionează în China.

Cel care a postat anunţul solicită 366.234 de dolari.

Conform datelor deţinute de autorităţile locale, pădurea este vândută de o societate comercială cu sediul în Cluj-Napoca, reprezentată de un avocat francez.

Anul trecut, în luna noiembrie, societatea a informat Primăria din localitatea vrânceană că vrea să vândă pădurea. Deoarece nu a fost primit nici un răspuns, anunţul a fost retras, iar ulterior a apărut pe portalul chinezesc de comerţ electronic.

Surse locale au transmis că pădurea a fost cumpărată de societatea clujeană în anul 2007, de la doi cetăţeni români, descendenţi ai boierului Frâncu, scrie sursa citată.

Related posts

Motivul pentru care 500 de femei își dau întâlnire în luna martie la Cluj

Stefana Muresan

EBC Cluj-Napoca: Think Different. Think like an ELITE Woman

Stefana Muresan

Cum poți câștiga 4.000 lei / lună din închirierea mașinii personale

Nora Dumitrescu

Leave a Comment