Transilvania Business
Cluj

O firmă din Cluj-Napoca vinde o pădure pe un site din China

O pădure din judeţul Vrancea a fost scoasă la vânzare pe un site de comerţ electronic din China. Pădurea este deţinută de o societatea comercială din Cluj-Napoca, iar oferta a fost depusă recent pe cel mai mare portal de tranzacţii online din lume, preţul fiind de peste 366.000 de dolari.

Proprietarul pădurii din localitatea Ploscuţeni, judeţul Vrancea, vrea să vândă o suprafaţă de 142 de hectare pe care se găsesc diferiţi arbori, cei mai mulţi fiind goruni, tei, nuci, frasini şi stejari, potrivit Mediafax.

Vânzătorul susţine că aproximativ 90% din suprafaţă este împădurită şi că pădurea are 80 de ani. Pentru proprietatea scoasă la vânzare pe cel mai mare portal de tranzacţii online din lume, Alibaba, care funcţionează în China.

Cel care a postat anunţul solicită 366.234 de dolari.

Conform datelor deţinute de autorităţile locale, pădurea este vândută de o societate comercială cu sediul în Cluj-Napoca, reprezentată de un avocat francez.

Anul trecut, în luna noiembrie, societatea a informat Primăria din localitatea vrânceană că vrea să vândă pădurea. Deoarece nu a fost primit nici un răspuns, anunţul a fost retras, iar ulterior a apărut pe portalul chinezesc de comerţ electronic.

Surse locale au transmis că pădurea a fost cumpărată de societatea clujeană în anul 2007, de la doi cetăţeni români, descendenţi ai boierului Frâncu, scrie sursa citată.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Armata inteligentă de la Poli. Universitatea care cumpără bănci

redactia

Colliers administrează birourile The Office din Cluj-Napoca

Ligia Voro

Un proiect care își propune crarea unui ecosistem de tehnologii, cercetare și medicină, lansat la Cluj

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More