Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Digital Innovation Hub, cu expertiză din partea Comisiei Europene, în Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest anunță că, prin demersurile consorțiului format din Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare și Transfer Tehnologic și clusterele TIC și AutomotiVest, în Regiunea Vest a fost selectat să funcționeze un Digital Innovation Hub (DIH).

 

Consorțiul care are ca lider Tehimpuls a aplicat la „Digital Innovation Hub Enhanced-Learning Programme” – DIHELP, un program lansat de Comisia Europeană (CE) cu scopul de a susține crearea și funcționarea acestor hub-uri de inovare digitală în statele membre ale Uniunii Europene.

Acestea funcționează ca one-stop-shop pentru a facilita transformarea digitală a industriei la nivelul regiunilor. Ele ajută companiile să devină mai competitive pe piață prin folosirea tehnologiilor digitale în dezvoltarea afacerilor, în procesele de producție, în furnizarea de produse și servicii.

 

CE a lansat, în aprilie 2016, Inițiativa pentru Digitalizarea Industriei Europene (DEI), un set de măsuri și recomandări pentru sectorul industrial, IMM-uri, cercetători și autorități publice, astfel încât acestea să valorifice la maximum noile tehnologii și oportunități. Pentru a sprijini companiile în preluarea tehnologiilor digitale, fiecare dintre ele ar trebui să aibă acces la un Digital Innovation Hub.

 

La nivel european există o rețea care cuprinde peste 200 de hub-uri operaționale, în care se regăsesc incubatoare de afaceri, clustere, universități, centre de cercetare, camere de comerț, agenții regionale de dezvoltare și alte structuri cu preocupări în domeniul inovării și digitalizării (http://s3platform.jrc.ec.europa.eu/digital-innovation-hubs-tool).

 

De ce este important ca în regiunile Europei să funcționeze astfel de hub-uri? Ele oferă diferite tipuri de servicii de informare și consultanță pentru dezvoltarea de proiecte de digitalizare, suport pentru activități de inovare, schimburi de bune practici, oportunități de networking etc.

 

Pachetul de servicii pentru noul Digital Innovation Hub din Regiunea Vest, care va funcționa în cadrul Tehimpuls, va fi stabilit în funcție de specificul zonei. Prin programul DIHELP (https://dihelp.eu), reprezentanții DIH – Regiunea Vest vor beneficia, timp de 9 luni, de asistență tehnică și formare în domeniu, oferită de CE.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Discuții interguvernamentale pentru construirea trenului de mare viteză București-Budapesta

Articolul următor

7card - soluția care facilitează accesul angajaților la cea mai extinsă și diversificată rețea de centre și activități sportive și de care pot beneficia sute de mii de români

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share