Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Achiziție majoră de trenuri: 80 de rame electrice, pentru aproape un miliard de euro

Autoritatea pentru Reformă Feroviară lansat cea mai mare licitație din ultimii ani, prin care s-ar putea cumpăra maxim 80 de trenuri, cu cel mult un miliard de euro, sumă ce include și mentenanța. Printre rutele pe care aceste trenuri vor fi folosite se numără București-Ploiești și Arad – Timișoara. Trenurile vor trebui să poată rula cu 160 km/h și să aibă capacitate de minim 200 de pasageri, scrie Hotnews

Autoritatea pentru Reforma Feroviara intenționează, prin derularea prezentei proceduri de atribuire, realizarea achiziției de rame electrice RE-R noi și servicii accesorii destinate serviciilor feroviare de transport pasageri, pe rutele suburbane și regionale, se menționează în anunțul publicat pe portalul SICAP.

Este vorba de 40 de rame electrice destinate serviciilor feroviare de transport pasageri, pe rutele suburbane și regionale (RE-R) conform cerințelor minimale specificate în Caietul de Sarcini.

Valoarea totală estimată este între 1,7 miliarde lei și 4,55 miliarde lei și este inclusă atât achiziționarea materialului rulant, cât și a serviciilor de mentenanță, pe o durată de 15 ani.

Ofertele vor fi deschise la 3 iunie, iar contractul prevede livrarea întregii cantități în 32 de luni de la semnarea contractului. Pentru fiecare lună în plus va fi scăzut 0.5% din scorul total iar ofertele ce vor conține un termen mai mare de 40 de luni de la semnarea contractului vor fi declarate non-conforme și eliminate.

Cantitatea de trenuri electrice va putea fi suplimentată cu încă 40 de unități pentru care va fi furnizată mentenanță tot pentru 15 ani.

Trenurile vor trebui să fie capabile să atingă o viteză de 160 km/h. să transporte minim 200 de pasageri și să poată circula remorcate și pe linii neelectrificate. Durata de funcționare trebuie să fie de 30 de ani. Trenurile vor fi necompartimentate și vor putea fi amplasate și scaune rabatabile, dar maxim 10% față de numărul celor fixe (și minimum 3%). Trenul trebuie să permită călătoria în picioare pentru 200 de pasageri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bucharest Business Club pune bazele unei ”școli” practice de antreprenoriat la Cluj

Articolul următor

KitchenShop, un business 100% românesc, sărbătorește 10 ani de la lansare și o cifră de afaceri de 10 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share