Transilvania Business
Arad Fonduri Europene

Arad: Peste 5 mil. euro, din fonduri europene, pentru servicii de sănătate și infrastructura velo

Trei noi contracte de finanțare prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020, în valoare de peste 5 milioane de euro, au fost semnate astăzi, 15 aprilie 2019, de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, Consiliul Județean Arad și Primăria Orașului Sântana.  

 

Sunt proiecte pentru modernizarea serviciilor medicale în județul Arad, prin noi dotări și dezvoltarea infrastructurii de sănătate, dar și investiții care au în prim plan reducerea poluării și mobilitatea urbană.

Proiectele care au ca beneficiar Consiliul Județean Arad se referă la dotarea cu echipamente performante a Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, respectiv extinderea Unității de Primiri Urgențe din cadrul aceluiași spital:

  • „Creșterea accesibilității serviciilor medicale prin dotarea cu echipamente performante a Ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”;
  • „Extinderea Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, etapa a II-a”;

Semnatarii contractelor au fost Iustin CIONCA, președintele Consiliului Județean Arad, și Sorin MAXIM, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest.

Ambulatoriul spitalului de pe strada Andrenyi Karoly nr. 2-4 va fi dotat cu un aparat de radiodiagnostic cu post de grafie și scopie, un computer tomograf, un aparat radiologic DEXA, un angiograf pentru artere periferice, un ecograf, un turn de videoendoscopie și o mașină pentru spălarea și dezinfectarea endoscoapelor.

Valoarea totală a proiectului este de 10.475.854,37 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile – 10.266.337,28 lei. Perioada de implementare este de 16 luni.

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Arad va fi extinsă cu un nou corp de clădire, cu o suprafaţă de 501 mp (parter cu demisol partial), construcție care va fi legată funcțional de clădirea actuală a UPU. Aici, pacienții vor avea acces la  tomografie computerizată, vor exista o cameră destinată investigaţiilor cu ecograf, sală aşteptare, grupuri sanitare etc. Este prevăzută totodată dotarea UPU cu computer tomograf, aparat de radiologie și ecograf.

Valoarea totală a investiției este de 6.770.408,44 lei, finanțarea nerambursabilă fiind de 6.635.000,19 lei. Proiectul trebuie implementat în decurs de 30 de luni.

 

Piste pentru biciclete și sistem de bike sharing la Sântana

 

Cel de-al treilea proiect are ca beneficiar Primăria Sântana și vizează amenajarea de piste pentru biciclete în acest oraș.

Vor fi realizate patru tronsoane de piste, cu o lungime totală de 7,478 km. Este prevăzută, de asemenea, implementarea unui sistem public de închiriere a bicicletelor – bike sharing, format din 90 de biciclete, 8 posturi, unități de comunicare și software.

Semnatarii contractului au fost Daniel Sorin Tomuța, primarul orașului Sântana și  Sorin Maxim.

 

Valoarea totală a investiției este de 7.582.944,00 lei, din care finanțare nerambursabilă – 7.431.285,12 lei. Perioada de implementare este de 21 de luni.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Aproape 266 de milioane de euro, fonduri europene, pentru sistemul de înregistrare a terenurilor în zonele rurale din România

redactia

Continental – cu șapte unități de producție și patru centre de cercetare și de dezvoltare în România – vrea o parte din serviciul de navigație HERE, fosta divizie Nokia

Stefana Muresan

Castelului Banffy din Răscruci, restaurat cu fonduri europene

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More