Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Mondială: Braşovul are cea mai bună infrastructură urbană din ţară

Braşovul are cea mai bună infrastructură urbană din ţară, susţine Marcel Heroiu, expert senior pe dezvoltare urbană de la Banca Mondială.

Experţii Băncii Mondiale din cadrul contractului de consultanţă cu Primăria Braşov s-au întâlnit joi şi vineri cu consilierii locali, executivul Primăriei, arhitecţi, precum şi cu reprezentanţi ai societăţii civile, pentru a discuta privind caietul de sarcini pentru actualizarea Planului Urbanistic General şi alte documente de dezvoltare urbanistică la care experţii BM lucrează şi care cuprind inclusiv exemple de bună practică preluate din activitatea municipalităţii braşovene, se arată într-o informare transmisă vineri de Primăria Braşov.

“Acest demers este început de mai bine de un an de zile, cred că este un lucru foarte important, raportat la toate evoluţiile şi modificările petrecute în municipiul Braşov la acest moment, din punct de vedere urbanistic. Avem un contract de asistenţă cu Banca Mondială, pe mai multe teme de dezvoltare, am avut întâlniri şi am purtat discuţii de-a lungul timpului, am încercat, împreună cu echipa Băncii Mondiale, să corelăm cât mai multe date, să preluăm cât mai multe detalii, propuneri, amănunte, sugestii, şi să ajungem într-o fază în care să putem face parcursul procedural necesar pentru reactualizarea PUG Braşov. Am parcurs o procedură separată şi pentru studiul de trafic în municipiul Braşov, am reuşit să parcurgem licitaţia, am avut doi competitori şi am reuşit să validăm această procedură”, a afirmat primarul George Scripcaru.

Conform arhitectului şef al municipiului, Marilena Manolache, în urma acestor discuţii şi a furnizării caietului de sarcini către consilierii locali şi către reprezentanţi ai Primăriei Braşov, acesta va fi definitivat şi, în aproximativ o lună, ar putea fi demarată licitaţia pentru actualizarea Planului Urbanistic General.

Conform lui Marcel Heroiu, Braşovul este deja un oraş “care arată bine, este perceput de români ca un oraş cu o calitate a vieţii foarte bună”.

“Din punctul nostru de vedere, Braşovul are un atu pentru că are în acest moment infrastructură urbană foarte bine pusă la punct, cea mai bună din ţară în momentul de faţă. Ghidul de regenerare urbană oferă chestiuni practice, începând de la cum să gândeşti un trotuar sau la ce să ai în vedere când plantezi un copac şi până la teme complexe, cum ar fi elaborarea unui studiu de fezabilitate sau a unei documentaţii de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI) ori organizarea unui concurs de soluţii. Ghidul de bune practici în dezvoltarea urbană cuprinde exemple concrete preluate de la oraşe din România, inclusiv din Braşov, începând de la legislaţie şi hotărâri de consiliu local şi până la modul în care anumite probleme importante au fost abordate de anumite administraţii locale”, a afirmat Marcel Heroiu, expert senior pe dezvoltare urbană, Banca Mondială.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Etapele construirii Autostrăzii Unirii

Articolul următor

Rectorul UBB, Ioan-Aurel Pop, și-a lansat ultimul volum, închinat Unirii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share