Sibiu

Summit academic european la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), în colaborare cu Centrul pentru Prevenirea Conflictelor şi Early Warning Bucureşti, organizează Conferinţa Internaţională ”Viitorul Europei. Perspectivele evoluţiilor contemporane”, în perioada 8-10 mai, în contextul desfăşurării, tot în oraş, a Summit-ului Consiliului European în data de 9 mai.

“Obiectivul evenimentului este acela de a permite dezbaterea internaţională, la nivelul oficialilor, lumii academice şi grupurilor de reflecţie în legătură cu evoluţiile curente şi procesele de referinţă ale evoluţiilor contemporane cu impact asupra continentului european, Uniunii Europene, statelor europene şi a cetăţenilor europeni. În conferinţă vor fi abordate principalele teme stringente ce desenează viitorul Europei, miezul întregii dezbateri fiind, fireşte, evoluţia Uniunii Europene. La Conferinţă, vor fi prezenţi, ca invitaţi speciali, vorbitori de prestigiu: şefi de stat şi de guvern, reprezentanţi ai Consiliului European, ai Comisiei Europene, ai unor think tank-uri internaţionale de prestigiu, cât şi oficiali români prezenţi în cadrul Summit-ului, pentru a putea derula acest proiect la nivelul de exigenţă al unei conferinţe de top desfăşurată la Sibiu, la Universitatea “Lucian Blaga”, se arată într-un comunicat al Universității.

Conferinţa se va desfăşura sub egida Sibiu – Capitală Universitară Europeană, proiect ce se va afla la ediţia a V-a, şi care aduce anual Sibiul în postura de centru important de creaţie şi diseminare de iniţiative culturale şi educaţionale, oferind acces publicului larg la evenimente şi concepte de interes major pentru societate.

“Panelul care pregăteşte deschiderea lucrărilor acestui eveniment de marcă al României este dedicat în totalitate educaţiei şi cercetării şi este intitulat “Educaţia şi cercetarea încotro?”. La acest Panel, vor fi prezenţi reprezentanţi ai învăţământului academic românesc, cercetători şi studenţi. Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, o universitate dinamică, cu peste 15 000 de studenţi, este recunoscută, pe plan internaţional, pentru calitatea învăţământului şi a cercetării. Într-o lume a profundelor transformări, ULBS favorizează un climat de discuţie liber şi deschis, propune un spaţiu unic pentru dezvoltarea dialogurilor culturale şi sociale, elemente vitale ale unei democraţii mature”, potrivit organizatorilor evenimentului.

Center for Conflict Prevention and Early Warning este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit, care are ca obiectiv principal cercetarea în domeniul relaţiilor internaţionale, prevenirea conflictelor, gestionarea crizelor şi avertizarea timpurie. Centrul are filiale în diferite ţări, precum şi o activitate internaţională fructuoasă.

În 9 mai, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE. Summitul UE se va desfăşura în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu din Piaţa Mare, iar preşedintele Klaus Iohannis va purta discuţii cu oaspeţii săi chiar în biroul unde a fost primar al municipiului, a spus recent primarul actual al oraşului, Astrid Fodor.

Conform Ministerului Afacerilor Externe, Summitul din 9 mai, dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019 – 2024, va reuni la Sibiu şefii de stat şi de guvern ai statelor membre UE, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, circa 900 de jurnalişti şi 100 de traducători.

Tot în 9 mai, la Sibiu, în Complexul Muzeal Naţional Astra, va mai avea loc şi un Summit PPE. Şefi de stat şi de guvern din UE, liderii partidelor de opoziţie membre în Partidul Popular European (PPE) şi preşedinţii Consiliului European, Comisiei Europene şi Parlamentului European – Donald Tusk, Jean-Claude Juncker şi Antonio Tajani – au fost invitaţi să participe la viitorul summit PPE.

Related posts

Azerii de la Socar vor să opereze şase dintre benzinăriile Aral din Timişoara, Arad şi Sibiu

Robert Bloancă

Romgaz a semnat contractul pentru o nouă centrală termoelectrică la Iernut

Ligia Voro

Remus Lăpuşan şi Nicolae Minea, numiți administratori ai Transgaz pentru următorii patru ani

Stefana Muresan

România faptelor bune – performerii CSR ai României

Ligia Voro

Începe reconfigurarea și lărgirea uneia dintre cele mai importante artere a Sibiului

Ion Surdu

Trenul urban, un nou proiect de amploare al Sibiului. Primar: „Va deservi și localitățile învecinate”

Papuc Irina

El Pais, selecție a „satelor fermecătoare din România”

Stefana Muresan

La 9 luni, Romgaz – cifră de afaceri mai mare, profit net mai mic

redactia

Peste 400 milioane lei nerambursabili vor susține 335 de firme din Regiunea Centru să se retehnologizeze

Stefana Muresan

Deschiderea Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac se amână: E prea cald

Papuc Irina

Americanii de la Key Safety Systems, noii proprietari ai fabricilor de la Arad și Sibiu

Stefana Muresan

Primul zbor Sibiu – Bruxelles Charleroi – Sibiu de pe Aeroportul Internațional Sibiu

Stefana Muresan

Compania de construcţii CON-A din Sibiu, cifră de afaceri de 120 milioane euro

Stefana Muresan

FOTO: Golf, soare și tentația hole-in-one la Transilvania Business Challenger

Ligia Voro

Proiectul BRUA al Transgaz, un pas important

Stefana Muresan

Unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii, cetățean de onoare al Sibiului. A donat peste 4 milioane de euro Universității „Lucian Blaga”

redactia

Cu noi lucrări contractate și o cifră de afaceri în creștere, Dafora Mediaș își continuă Planul de Reorganizare

Stefana Muresan

VIDEO Compania Lanco a donat o cabină de dezinfecție performantă Spitalului Județean Sibiu

Ion Surdu

Sibiu: Smart Bill a depășit un milion de euro

Stefana Muresan

Banca Transilvania și Romgaz, printre cele mai tranzacționate la bursă

Nora Dumitrescu

TAROM conectează Sibiul de București

Stefana Muresan

Prima cafenea 5 to go s-a deschis la Sibiu. Cea mai accesată franciză românească planifică deschiderea a 100 de locații noi

Ligia Voro

Începe construcţia autostrăzii Sibiu – Piteşti

Stefana Muresan

CNAIR anunţă constructorii pentru cea mai aşteptată autostradă din România

redactia

Leave a Comment