Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Summit academic european la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), în colaborare cu Centrul pentru Prevenirea Conflictelor şi Early Warning Bucureşti, organizează Conferinţa Internaţională ”Viitorul Europei. Perspectivele evoluţiilor contemporane”, în perioada 8-10 mai, în contextul desfăşurării, tot în oraş, a Summit-ului Consiliului European în data de 9 mai.

“Obiectivul evenimentului este acela de a permite dezbaterea internaţională, la nivelul oficialilor, lumii academice şi grupurilor de reflecţie în legătură cu evoluţiile curente şi procesele de referinţă ale evoluţiilor contemporane cu impact asupra continentului european, Uniunii Europene, statelor europene şi a cetăţenilor europeni. În conferinţă vor fi abordate principalele teme stringente ce desenează viitorul Europei, miezul întregii dezbateri fiind, fireşte, evoluţia Uniunii Europene. La Conferinţă, vor fi prezenţi, ca invitaţi speciali, vorbitori de prestigiu: şefi de stat şi de guvern, reprezentanţi ai Consiliului European, ai Comisiei Europene, ai unor think tank-uri internaţionale de prestigiu, cât şi oficiali români prezenţi în cadrul Summit-ului, pentru a putea derula acest proiect la nivelul de exigenţă al unei conferinţe de top desfăşurată la Sibiu, la Universitatea “Lucian Blaga”, se arată într-un comunicat al Universității.

Conferinţa se va desfăşura sub egida Sibiu – Capitală Universitară Europeană, proiect ce se va afla la ediţia a V-a, şi care aduce anual Sibiul în postura de centru important de creaţie şi diseminare de iniţiative culturale şi educaţionale, oferind acces publicului larg la evenimente şi concepte de interes major pentru societate.

“Panelul care pregăteşte deschiderea lucrărilor acestui eveniment de marcă al României este dedicat în totalitate educaţiei şi cercetării şi este intitulat “Educaţia şi cercetarea încotro?”. La acest Panel, vor fi prezenţi reprezentanţi ai învăţământului academic românesc, cercetători şi studenţi. Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, o universitate dinamică, cu peste 15 000 de studenţi, este recunoscută, pe plan internaţional, pentru calitatea învăţământului şi a cercetării. Într-o lume a profundelor transformări, ULBS favorizează un climat de discuţie liber şi deschis, propune un spaţiu unic pentru dezvoltarea dialogurilor culturale şi sociale, elemente vitale ale unei democraţii mature”, potrivit organizatorilor evenimentului.

Center for Conflict Prevention and Early Warning este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit, care are ca obiectiv principal cercetarea în domeniul relaţiilor internaţionale, prevenirea conflictelor, gestionarea crizelor şi avertizarea timpurie. Centrul are filiale în diferite ţări, precum şi o activitate internaţională fructuoasă.

În 9 mai, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE. Summitul UE se va desfăşura în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu din Piaţa Mare, iar preşedintele Klaus Iohannis va purta discuţii cu oaspeţii săi chiar în biroul unde a fost primar al municipiului, a spus recent primarul actual al oraşului, Astrid Fodor.

Conform Ministerului Afacerilor Externe, Summitul din 9 mai, dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019 – 2024, va reuni la Sibiu şefii de stat şi de guvern ai statelor membre UE, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, circa 900 de jurnalişti şi 100 de traducători.

Tot în 9 mai, la Sibiu, în Complexul Muzeal Naţional Astra, va mai avea loc şi un Summit PPE. Şefi de stat şi de guvern din UE, liderii partidelor de opoziţie membre în Partidul Popular European (PPE) şi preşedinţii Consiliului European, Comisiei Europene şi Parlamentului European – Donald Tusk, Jean-Claude Juncker şi Antonio Tajani – au fost invitaţi să participe la viitorul summit PPE.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ștefan-Radu Oprea: Michelin - investiții de aproape 600 de milioane de euro și 4.600 de angajați

Articolul următor

Bistriţa-Năsăud: Investiţie de 14,5 mil. euro pentru modernizarea a peste 40 km de drumuri judeţene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share