Cluj Sanatate

Spitalul de Recuperare din Cluj, dotat cu un microscop destinat microchirurgiei reconstructive

Aparatul medical ultramodern, care a fost dat astăzi în folosință, este practic un sistem robotizat de vizualizare în chirurgie, cu multiple aplicații în neurochirurgie și chirurgie spinală, dar și în ortopedie, ORL și chirurgia plastică.

Microscopul operator are o valoare de aproximativ 2.200.000 de lei, finanțarea pentru achiziționarea acestuia fiind asigurată prin programul destinat dezvoltării infrastructurii locale.

„Cazuistica secției chirurgicale a Spitalului de Recuperare este centrată pe microchirurgia reconstructivă, respectiv pe transfer de țesut, nervi și vase sanguine, context în care specialiștii plasticieni aveau nevoie de un asemenea microscop pentru a trata leziunile complexe”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, instituție care are în subordine Spitalul de Recuperare.

Potrivit specialiștilor, folosirea în actul operator a microscopului și a unor tehnologii avansate cum este, spre exemplu, fluorescența vasculară, inclusă în performanțele tehnice ale acestui aparat, asigură un standard înalt de realizare a obiectivului terapeutic.

Related posts

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, proiect european de peste 2 milioane euro

Stefana Muresan

Au fost selectate proiectele ce vor primi finantare nerambursabila de la Consiliul Judetean Cluj

Stefana Muresan

Povestea vinurilor din Podgoria Lechința

Ligia Voro

Leave a Comment