Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Spitalul de Recuperare din Cluj, dotat cu un microscop destinat microchirurgiei reconstructive

Aparatul medical ultramodern, care a fost dat astăzi în folosință, este practic un sistem robotizat de vizualizare în chirurgie, cu multiple aplicații în neurochirurgie și chirurgie spinală, dar și în ortopedie, ORL și chirurgia plastică.

Microscopul operator are o valoare de aproximativ 2.200.000 de lei, finanțarea pentru achiziționarea acestuia fiind asigurată prin programul destinat dezvoltării infrastructurii locale.

„Cazuistica secției chirurgicale a Spitalului de Recuperare este centrată pe microchirurgia reconstructivă, respectiv pe transfer de țesut, nervi și vase sanguine, context în care specialiștii plasticieni aveau nevoie de un asemenea microscop pentru a trata leziunile complexe”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, instituție care are în subordine Spitalul de Recuperare.

Potrivit specialiștilor, folosirea în actul operator a microscopului și a unor tehnologii avansate cum este, spre exemplu, fluorescența vasculară, inclusă în performanțele tehnice ale acestui aparat, asigură un standard înalt de realizare a obiectivului terapeutic.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Romgaz ar putea investi într-o centrală în cogenerare, la Oradea

Articolul următor

Arad: Investiţii de peste 18 mil. euro pentru modernizarea a 63 km de drumuri judeţene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share