Transilvania Business
Cluj Sanatate

Spitalul de Recuperare din Cluj, dotat cu un microscop destinat microchirurgiei reconstructive

Aparatul medical ultramodern, care a fost dat astăzi în folosință, este practic un sistem robotizat de vizualizare în chirurgie, cu multiple aplicații în neurochirurgie și chirurgie spinală, dar și în ortopedie, ORL și chirurgia plastică.

Microscopul operator are o valoare de aproximativ 2.200.000 de lei, finanțarea pentru achiziționarea acestuia fiind asigurată prin programul destinat dezvoltării infrastructurii locale.

„Cazuistica secției chirurgicale a Spitalului de Recuperare este centrată pe microchirurgia reconstructivă, respectiv pe transfer de țesut, nervi și vase sanguine, context în care specialiștii plasticieni aveau nevoie de un asemenea microscop pentru a trata leziunile complexe”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, instituție care are în subordine Spitalul de Recuperare.

Potrivit specialiștilor, folosirea în actul operator a microscopului și a unor tehnologii avansate cum este, spre exemplu, fluorescența vasculară, inclusă în performanțele tehnice ale acestui aparat, asigură un standard înalt de realizare a obiectivului terapeutic.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Startup-ul ce produce la Cluj purificatoare de apă, câștigătoare în finala Central European Startup Awards din Sofia

Stefana Muresan

Cluj: Alocare de 23 mil. lei pentru infrastrutura Tetarom V

Stefana Muresan

Iniţiativele de dezvoltare ale NTT Group

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More