Transilvania Business
Cluj IT&C Slider

Aplicația care îi ajută pe nevăzători să recunoască culorile, inventată de un clujean

Un pictor din Cluj a câştigat o medalie de aur la Târgul Internaţional de Invenţii de la Geneva 2019, graţie unei invenţii pentru persoanele cu deficienţe de vedere. Inventatorul s-a asociat cu cercetătorii de la UBB şi spera că soluţia să va fi implementata la nivel global.

Alfabetul Culorilor este menit să îi ajute pe nevăzători să se poată bucura de creativitate şi libertate de exprimare. Inventatorul lucrează şi la o aplicaţie şi speră că soluţia găsită de el să fie implementată la nivel global. Persoanele care şi-au pierdut vederea pe parcursul vieţii pot asocia formele geometrice cu culorile.

„Ideea mi-a venit acum 7 ani, când am lucrat cu un student nevăzător. Provcarea mea a fost să îl fac să înţeleagă emoţia culorilor şi nu doar reprezentarea volumetrică a artei. A fost foarte complicat am pornit de la 0 şi m-am luptat cu foarte multe prejudecăţi”, a declarat Tudor Sripor, pictor și inventator, citat de stirileprotv.ro. 

 

Comentarii

Comentarii

Related posts

CJ | Hygia Consult aplică cu succes conceptul “patru ochi” în accesarea fondurilor europene

Cluj: Cosmetic Plant, afaceri de peste 10 milioane de lei

Stefana Muresan

Măsurile de fluidificare a traficului şi de eficientizare a transportului public – prioritățile bugetului municipiului Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More