Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cele mai multe proiecte pentru Start-up Nation 2018, în Timiş. Începe semnarea contractelor

Guvernul va începe, în prima parte a lunii mai, semnarea contractelor cu primele 200 de companii deja verificate din cadrul programului Start-Up Nation 2018, a declarat joi, la Palatul Victoria, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, potrivit Agerpres.

“Situaţia la zi pentru Start-Up Nation 2018: 6.688 de proiecte şi planuri de afaceri au fost deja verificate, 5.302 proiecte au fost admise până în acest moment, 458 au fost respinse, iar în clarificări sunt 928. Vestea bună pentru cei care au aplicat în Start-Up Nation, ediţia 2018, cele 33.514 proiecte depuse, este că începând cu luna mai vom semna contracte. Deci vom semna contractele cu primii 200, care au fost verificaţi în prima săptămână. Din luna mai începem semnarea contractelor”, a afirmat ministrul pentru Mediul de Afaceri.

Ştefan-Radu Oprea a susţinut că Guvernul are banii necesari pentru prima parte a derulării programului Start-Up Nation şi a estimat că nevoia mare de plăţi în numerar va apărea spre finalul anului.
Ministrul pentru Mediul de Afaceri a amintit că, în cadrul programului Start-Up Nation 2018, peste 2.000 de planuri de afaceri depuse sunt venite de la românii care lucrau anterior în afara ţării.

“Avem un dialog foarte bun cu întreprinzătorii români din alte ţări. Le-am explicat întotdeauna că atunci când ai învăţat să faci bine o meserie într-o ţară străină poţi să vii şi să transformi acest lucru într-o afacere în România. În Start-Up Nation, din cele 33.514 planuri de afaceri depuse, peste 2000 sunt cele care au venit din diaspora”, a încheiat Ştefan-Radu Oprea.

Potrivit datelor Ministerului pentru Mediul de Afaceri, cele mai multe proiecte înscrise în programul Start-up Nation 2018 sunt înregistrate în judeţul Timiş – 2014 planuri de afaceri, Bihor – 1753 proiecte şi Prahova – 1673 proiecte. La polul opus, cele mai puţine proiecte au fost înscrise în judeţele Covasna – 171, Ilfov – 207 şi Cluj – 240.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cluj-Napoca: Clasă cu învățământ dual, la Colegiul Tehnic Energetic

Articolul următor

Timișoara: Pod identic cu Hulme Arch Bridge din Manchester, finalizat în 2020

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share