Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Romsilva, investiții de peste 190 milioane lei pentru regenerarea pădurilor – 12.000 ha noi de pădure

Bugetul de venituri și cheltuieli al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva a fost aprobat de Guvernul României în ședința de miercuri. În bugetul aprobat, Romsilva are prevăzute venituri de 2,44 miliarde de lei și cheltuieli de 2,35 miliarde de lei, fiind alocate sume mai mari, comparativ cu anul trecut, pentru investiții în construirea și reabilitatea drumurilor forestiere și a lucrărilor de corectare a torenților, în regenerarea, îngrijirea și protecția pădurilor proprietatea publică a statului, reconstrucția ecologică a terenurilor degradate, precum și în lucrări de înființare a perdelelor forestiere de protecție.

Astfel, pentru construirea și reabilitarea drumurilor forestiere, Romsilva va investi în acest an 155,12 milioane lei, în creștere cu aproximativ 40% față de anul trecut. Sunt prevăzute a fi executate  lucrări la 697 de obiective de investiții cu o lungime totală de 3.093 de kilometri, din care 320 de kilometri drumuri noi.

Pentru lucrările de regenerare a pădurilor, Romsilva va investi în acest an 192,48 milioane de lei, o sumă în creștere cu 15% comparativ cu anul trecut. În cursul celor două campanii de împăduriri va fi regenerată o suprafață de 12.615 hectare fond forestier, din care 7.935 de hectare prin regenerări naturale și 4.680 de hectare prin regenerări artificiale, prin lucrări de împăduriri, urmând a fi plantați peste 27 de milioane de puieți forestieri.

De asemenea, pentru lucrările de amenajare a pădurilor proprietatea publică a statului vor fi investite 32 de milioane  lei, iar pentru măsurile de protecție a pădurilor, alte 23 de milioane lei.

Din surse proprii, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va investi 68 milioane de lei în pepinierele silvice, centrele de producție, hergheliile de stat, amenajări vânătorești și piscicole, precum și achiziția de utilaje moderne, pentru sporirea gradului de mecanizare și a productivității muncii.

În acest an, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va aloca un buget de 30 milioane de lei pentru administrarea celor 22 de parcuri naționale și naturale și a Muzeului Cinegetic al Carpaților ”Posada”.

De la Bugetul de stat, Romsilva va beneficia în acest an de alocarea a 33,28 milioane de lei pentru înființarea de perdele forestiere de protecție, fiind realizate deja până în acest moment lucrări de împăduriri pe o suprafață de peste 13 hectare.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare păduri proprietate publică a statului, aproximativ 48% din totalul pădurilor din România, din acestea, 2.471.053 hectare, adică aproape 80%, dețin certificarea managementului forestier în sistem internațional, potrivit unui comunicat al regiei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CEO Conference – Shaping the Future: Slowbalization - How Romanian CEOs are building the organizations of the future, 22 mai 2019, Stejarii Country Club, București

Articolul următor

EXCLUSIVE NETWORKING AT THE LUXURY GALA PARTY YACHT CLUB DE MONACO

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share