Brașov Infrastructura Slider Ultimele stiri

Brașov: S-a semnat contractul pentru Sala Polivalentă cu Biroul de Proiectare Dico&Țigănaș

Primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, a semnat joi contractul privind proiectarea Sălii polivalente cu reprezentanții Biroului de Proiectare Dico și Țigănaș. În cadrul acestui contract va fi realizat studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru construirea ,,Complexului Multifuncţional – Sală Polivalentă Braşov”.
,,Ne bucurăm foarte mult că avem oportunitatea realizării acestui proiect, mai ales pentru că avem la dispoziție un spațiu generos, foarte bine ales, în care trebuie să proiectăm o infrastructură mai amplă decât o simplă sală. În următoarele zile vom avea discuții tehnice pe marginea temei de proiectare, iar în aproximativ 5 săptămâni ne propunem să vă prezentăm primul concept, pe care să îl discutăm, iar pe baza lui să putem dezvolta studiul de fezabilitate”, a precizat arhitectul Șerban Țigănaș.
,,Este foarte important pentru noi că firma de proiectare are multă experiență în domeniul infrastructurii sportive, astfel încât știe de la început cu ce probleme este posibil să ne confruntăm și care sunt soluțiile optime pentru a avea cel mai bun proiect pentru această sală. Proiectantul trebuie să aibă în vedere că această sală va trebui să asigure condiţiile necesare pentru desfăşurarea de competiţii sportive la nivel internațional, dar şi să fie îndeajuns de flexibilă, astfel încât să putem organiza concerte sau alte evenimente culturale. Astăzi, pe lângă semnarea contractului, am avut deja o discuție aplicată pe ceea ce înseamnă pregătirea proiectului, plecând de la necesitatea unei proiectări care să asigure omologarea sălii pentru mai multe sporturi la un nivel cât mai înalt, până la soluții alternative pentru asigurarea utilităților necesare (s-a discutat inclusiv despre posibilitatea instalării unor pompe de căldură și a panourilor fotovoltaice – n.a.). Am stabilit etapele și am discutat, inclusiv, de celelalte proiecte pe care le avem în zonă, Park&Ride-ul, drumul de legătură spre Poiana Brașov, modernizarea străzii Cucului. Conform discuțiilor de astăzi, anul viitor, pe vremea asta, vom fi în faza de licitație a lucrărilor. În paralel, vom demara și discuțiile legate de modernizarea celorlalte baze sportive, cum sunt cele de la stadioanele Carpați sau Metrom, și vom continua discuțiile pentru stadionul Tineretului”, a declarat primarul George Scripcaru.
La finalul întâlnirii, inginerul Ștefan Dico, managerul general al companiei de proiectare, a precizat: ,,A fost o discuție constructivă, în care am lămurit deja câteva aspecte legate de modul în care se va gândi acest proiect. Astfel, am stabilit că vom avea încă o sală de antrenament, care va fi prevăzută cu o tribună de aproximativ 1.000 de locuri, unde se vor putea desfășura și competiții de un anumit nivel, cum vor fi gândite tribunele din sala mare, am discutat și despre spațiile exterioare și spațiile anexă, inclusiv cele de alimentație publică. Am prezentat șți termenele de livrare pentru fiecare documentație în parte și sperăm, în funcție și de perioada necesară pentru obținerea avizelor, ca până la sfârșitul anului să avem autorizație de construire. În ceea ce privește omologarea sălii pentru competițiile sportive care se vor desfășura aici, vom avea consultări cu federațiile sportive, astfel încât partea de proiectare să respecte toate standardele valabile la nivelul fiecărui sport în parte.”
Foto: facebook/Primaria Brasov

Related posts

Managerii și contabilii clujeni, învățați cum să se păzească de fisc

Nora Dumitrescu

Leco Impex, un business de familie vital pentru industrie și agricultură

Stefana Muresan

Firmele brașovene din sectorul serviciilor au făcut mai mulți bani în anul 2018: creștere de 11,5% a cifrei de afaceri

Papuc Irina

Competiția JA Compania Anului 2020 și-a desemnat afacerile pilot câștigătoare

Traian Dan

Liderii de business din Transilvania, despre cooperare și competiție, la RBL Cluj

Ligia Voro

Ioan Popa a făcut din Transavia un grup cu afaceri de 670 mil. lei

Stefana Muresan

Exonia: Apel către autorităţile române pentru a sprijini pornirea fabricii de ambalaje destinate biocidelor

Papuc Irina

Solina Romania anunţă primele măsuri pentru reluarea business-ului de la Alba Iulia

redactia

Mulberry Development a dat în folosință ISHO Parking

Ligia Voro

20.000 de euro s-au strâns la Balul Rotary Zalău pentru Casa Memorială “Iuliu Maniu”

redactia

S-a lansat licitația pentru reamenajarea Pieței Magnoliei din Oradea

Traian Dan

Se pun bazele primului consiliu județean digital din România

Nora Dumitrescu

ANAF nu percepe penalități și dobânzi de întârziere pe perioada stării de urgență

Traian Dan

Producătorul de utilaje agricole şi forestiere IRUM din Reghin – noi planuri de dezvoltare, pe fondul creșterii cu 20% a capacităţii de producţie

Stefana Muresan

Patru spitale din Alba vor fi modernizate cu fonduri europene

redactia

Harta învățământului profesional și dual. Aproape 85.000 de elevi se pregătesc să devină meseriaşi

redactia

Monor, Romfulda și Lacto Sinelli domină piața lactatelor din Bistrița-Năsăud

Stefana Muresan

Tunelurile pentru urşi de pe autostrada Lugoj-Deva, estimate la 1,11 miliarde lei

redactia

Bani europeni pentru dotarea cu aparatura medicala a UPU din cadrul Spitalului de Copii Cluj

Stefana Muresan

Arhitectura rurală de calitate, promovată la nivel județean în Cluj

Nora Dumitrescu

CNI investeşte patru milioane de euro în baza sportivă Torpedo Zărneşti

Stefana Muresan

Cinci produse lactate, atestate ca „Produs Montan” din Bihor

Traian Dan

[Enjoy Transylvania!] The Story of Wine (2) The Jidvei vineyard

Transilvania Business

”Transalpina de Apuseni”: O asociere formată din constructori români și italieni, interesată de contractul de zeci de milioane de euro

redactia

Leave a Comment