Brașov Infrastructura Slider Ultimele stiri

Brașov: S-a semnat contractul pentru Sala Polivalentă cu Biroul de Proiectare Dico&Țigănaș

Primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, a semnat joi contractul privind proiectarea Sălii polivalente cu reprezentanții Biroului de Proiectare Dico și Țigănaș. În cadrul acestui contract va fi realizat studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru construirea ,,Complexului Multifuncţional – Sală Polivalentă Braşov”.
,,Ne bucurăm foarte mult că avem oportunitatea realizării acestui proiect, mai ales pentru că avem la dispoziție un spațiu generos, foarte bine ales, în care trebuie să proiectăm o infrastructură mai amplă decât o simplă sală. În următoarele zile vom avea discuții tehnice pe marginea temei de proiectare, iar în aproximativ 5 săptămâni ne propunem să vă prezentăm primul concept, pe care să îl discutăm, iar pe baza lui să putem dezvolta studiul de fezabilitate”, a precizat arhitectul Șerban Țigănaș.
,,Este foarte important pentru noi că firma de proiectare are multă experiență în domeniul infrastructurii sportive, astfel încât știe de la început cu ce probleme este posibil să ne confruntăm și care sunt soluțiile optime pentru a avea cel mai bun proiect pentru această sală. Proiectantul trebuie să aibă în vedere că această sală va trebui să asigure condiţiile necesare pentru desfăşurarea de competiţii sportive la nivel internațional, dar şi să fie îndeajuns de flexibilă, astfel încât să putem organiza concerte sau alte evenimente culturale. Astăzi, pe lângă semnarea contractului, am avut deja o discuție aplicată pe ceea ce înseamnă pregătirea proiectului, plecând de la necesitatea unei proiectări care să asigure omologarea sălii pentru mai multe sporturi la un nivel cât mai înalt, până la soluții alternative pentru asigurarea utilităților necesare (s-a discutat inclusiv despre posibilitatea instalării unor pompe de căldură și a panourilor fotovoltaice – n.a.). Am stabilit etapele și am discutat, inclusiv, de celelalte proiecte pe care le avem în zonă, Park&Ride-ul, drumul de legătură spre Poiana Brașov, modernizarea străzii Cucului. Conform discuțiilor de astăzi, anul viitor, pe vremea asta, vom fi în faza de licitație a lucrărilor. În paralel, vom demara și discuțiile legate de modernizarea celorlalte baze sportive, cum sunt cele de la stadioanele Carpați sau Metrom, și vom continua discuțiile pentru stadionul Tineretului”, a declarat primarul George Scripcaru.
La finalul întâlnirii, inginerul Ștefan Dico, managerul general al companiei de proiectare, a precizat: ,,A fost o discuție constructivă, în care am lămurit deja câteva aspecte legate de modul în care se va gândi acest proiect. Astfel, am stabilit că vom avea încă o sală de antrenament, care va fi prevăzută cu o tribună de aproximativ 1.000 de locuri, unde se vor putea desfășura și competiții de un anumit nivel, cum vor fi gândite tribunele din sala mare, am discutat și despre spațiile exterioare și spațiile anexă, inclusiv cele de alimentație publică. Am prezentat șți termenele de livrare pentru fiecare documentație în parte și sperăm, în funcție și de perioada necesară pentru obținerea avizelor, ca până la sfârșitul anului să avem autorizație de construire. În ceea ce privește omologarea sălii pentru competițiile sportive care se vor desfășura aici, vom avea consultări cu federațiile sportive, astfel încât partea de proiectare să respecte toate standardele valabile la nivelul fiecărui sport în parte.”
Foto: facebook/Primaria Brasov

Related posts

150 de tineri experimentează educație prin aventură în România

Ligia Voro

Cea mai bună universitate din România. UBB detronează Universitatea Bucureşti

redactia

Kinderpedia integrează funcția de video conferință, pentru organizarea de lecții online

Ion Surdu

Un actor şi un arhitect au readus la viaţă un brand românesc iubit de mulţi

Stefana Muresan

Traderul de cereale East Grain își face silozuri la Sânpaul

Nora Dumitrescu

Primăria Tarna Mare distribuie măști reutilizabile tuturor cetățenilor comunei

Ligia Voro

Hangarul unde s-a construit primul avion IAR la Brașov, transformat în centru de evenimente

Papuc Irina

Dezvoltarea căii ferate din România, prioritatea ministrului Transporturilor

Stefana Muresan

Cum a fost la evenimentul fiscal-contabil din Transilvania, Fiscalitate 24.7

Stefana Muresan

Un bihorean în fruntea Casei Naţionale de Pensii Publice

Traian Dan

Finanțare nerambursabilă pentru SC Secoplan SRL

Ionel Albu

UPDATE. Mesajul FOREN 2018 va fi conturat în cadrul unui workshop

Ligia Voro

Asocierea Alpenside-Comnord-Specialist Consulting a câștigat licitația pentru sectorul de autostradă Râșnov – Cristian

Stefana Muresan

USAMV Cluj a trecut la producția de crizanteme

Nora Dumitrescu

Inel verde pentru Salonta – 18.000 de copaci vor fi plantați în jurul orașului

Traian Dan

Începe programul de instalare a panourilor fotovoltaice. Subvenţie de 20.000 de lei

redactia

Swantje Kortemeyer: “Avem nevoie de o autostradă peste Carpați”

redactia

Banca Transilvania: „Planul nostru este o colaborare pe mai mulţi ani cu Simona Halep şi, deşi încă este devreme, vom atinge mai mulţi piloni strategici pentru dezvoltarea României”

redactia

ADR Vest: Prelungire cu 3 luni a apelurilor din axa 4 destinate municipiilor reședință de județ

redactia

Tipografia din Apahida se va moderniza cu 4 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Premieră în România: Autobuze cu GPS în județul Bihor

Stefana Muresan

Fermierii afectați de secetă pot solicita, începând de azi, ajutor de la stat

Traian Dan

“Silicon Valley-ul Europei”, inexistent în topul global al inovării

Nora Dumitrescu

Schimbare de identitate vizuală: Sunimprof devine Rottaprint

Nora Dumitrescu

Leave a Comment