Brașov Infrastructura Slider Ultimele stiri

Brașov: S-a semnat contractul pentru Sala Polivalentă cu Biroul de Proiectare Dico&Țigănaș

Primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, a semnat joi contractul privind proiectarea Sălii polivalente cu reprezentanții Biroului de Proiectare Dico și Țigănaș. În cadrul acestui contract va fi realizat studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru construirea ,,Complexului Multifuncţional – Sală Polivalentă Braşov”.
,,Ne bucurăm foarte mult că avem oportunitatea realizării acestui proiect, mai ales pentru că avem la dispoziție un spațiu generos, foarte bine ales, în care trebuie să proiectăm o infrastructură mai amplă decât o simplă sală. În următoarele zile vom avea discuții tehnice pe marginea temei de proiectare, iar în aproximativ 5 săptămâni ne propunem să vă prezentăm primul concept, pe care să îl discutăm, iar pe baza lui să putem dezvolta studiul de fezabilitate”, a precizat arhitectul Șerban Țigănaș.
,,Este foarte important pentru noi că firma de proiectare are multă experiență în domeniul infrastructurii sportive, astfel încât știe de la început cu ce probleme este posibil să ne confruntăm și care sunt soluțiile optime pentru a avea cel mai bun proiect pentru această sală. Proiectantul trebuie să aibă în vedere că această sală va trebui să asigure condiţiile necesare pentru desfăşurarea de competiţii sportive la nivel internațional, dar şi să fie îndeajuns de flexibilă, astfel încât să putem organiza concerte sau alte evenimente culturale. Astăzi, pe lângă semnarea contractului, am avut deja o discuție aplicată pe ceea ce înseamnă pregătirea proiectului, plecând de la necesitatea unei proiectări care să asigure omologarea sălii pentru mai multe sporturi la un nivel cât mai înalt, până la soluții alternative pentru asigurarea utilităților necesare (s-a discutat inclusiv despre posibilitatea instalării unor pompe de căldură și a panourilor fotovoltaice – n.a.). Am stabilit etapele și am discutat, inclusiv, de celelalte proiecte pe care le avem în zonă, Park&Ride-ul, drumul de legătură spre Poiana Brașov, modernizarea străzii Cucului. Conform discuțiilor de astăzi, anul viitor, pe vremea asta, vom fi în faza de licitație a lucrărilor. În paralel, vom demara și discuțiile legate de modernizarea celorlalte baze sportive, cum sunt cele de la stadioanele Carpați sau Metrom, și vom continua discuțiile pentru stadionul Tineretului”, a declarat primarul George Scripcaru.
La finalul întâlnirii, inginerul Ștefan Dico, managerul general al companiei de proiectare, a precizat: ,,A fost o discuție constructivă, în care am lămurit deja câteva aspecte legate de modul în care se va gândi acest proiect. Astfel, am stabilit că vom avea încă o sală de antrenament, care va fi prevăzută cu o tribună de aproximativ 1.000 de locuri, unde se vor putea desfășura și competiții de un anumit nivel, cum vor fi gândite tribunele din sala mare, am discutat și despre spațiile exterioare și spațiile anexă, inclusiv cele de alimentație publică. Am prezentat șți termenele de livrare pentru fiecare documentație în parte și sperăm, în funcție și de perioada necesară pentru obținerea avizelor, ca până la sfârșitul anului să avem autorizație de construire. În ceea ce privește omologarea sălii pentru competițiile sportive care se vor desfășura aici, vom avea consultări cu federațiile sportive, astfel încât partea de proiectare să respecte toate standardele valabile la nivelul fiecărui sport în parte.”
Foto: facebook/Primaria Brasov

Related posts

Zborurile Wizz de Londra, suspendate pe două aeroporturi din Ardeal

Nora Dumitrescu

Prysmian Group lansează aplicația Cable App

Papuc Irina

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 59 – Pig Band: Szabo Ioan: „Este important să muncești mult, să fii dedicat și să îți petreci în fermă în medie 10 ore pe zi”

Ligia Voro

15 firme bistrițene și-au luat licență să producă energie electrică

Stefana Muresan

Clujul va racola tinerii pasionați de tehnologie din Bihor și Alba

Nora Dumitrescu

Maramureșenii, stimulați cu 1,3 milioane de euro ca să își recicleze deșeurile

Nora Dumitrescu

Germania, Franţa şi Italia, primele trei ţări care controlează subgrupuri de întreprinderi din România

Stefana Muresan

Comunitatea de business germană solicită introducerea urgentă a sistemului de muncă flexibilă

Ligia Voro

Acţionarii Borsec pregătesc investiţii de 30-40 mil. euro pentru brandurile de ape, sucuri şi bere

Stefana Muresan

Speakerii L.I.F.T. 2019: Paula Rusu, expert în comunicare și relații publice

Ligia Voro

Romsilva, investiții de peste 190 milioane lei pentru regenerarea pădurilor – 12.000 ha noi de pădure

Stefana Muresan

Proiectul de dezvoltare pe termen lung a Aeroportului din Tîrgu Mureș, aprobat 

Ligia Voro

INTERVIU/ Florica Bărbuceanu, director IDSA: „Implicarea în realizarea testelor de biologie moleculară pentru identificarea SARS-COV-2 este un gest de responsabilitate, unitate și spirit de echipă”

Papuc Irina

Arad: 15 hale industriale de peste 100.000 mp. vor fi contruite în județ

redactia

Electrolux, cu fabrică în Satu Mare, este pe val: Acțiunile cresc fără precedent, iar profitul a depășit toate estimările

redactia

8 mii de spectatori și peste 100 de cai și ponei la primul eveniment ecvestru cu desfășurare pe 2 arene de spectacole

Stefana Muresan

Oradea, cel mai tare oraș la atragerea banilor europeni. Rețeta

redactia

Astra Vagoane Călători din Arad caută încă 200 de oameni. Câștigă piața internă

redactia

Banat Agro Vest lucrează 15.000 de ha

Stefana Muresan

110 milioane de euro pentru Baia Mare, în 2020

Nora Dumitrescu

Imobil rezidențial cu 15 etaje, dezvoltat de Studium Green, în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Afacerile din Maramureș, promovate în SUA de James Rosapepe

Nora Dumitrescu

Informaticienii se aliază ca să scoată sistemul medical și firmele din criză

Nora Dumitrescu

Start-Up Nation: Cluj, 1.223 dosare înscrise. Rata de înscriere, patru proiecte pe minut

Stefana Muresan

Leave a Comment