Transilvania Business
Bihor Investitii Turism

Oradea: „Casa Venețiană” îşi va recăpăta frumusețea de odinioară

Palatul Rimanóczy Kálmán Senior, situat în Parcul Traian nr. 1, a fost selectat în anul 2018 pentru a fi reabilitat în cadrul Programului Multianual de protejare și intervenție asupra clădirilor cu valoare cultural-arhitecturală situate în Ansamblul Urban – Centrul Istoric Oradea.

Lucrările au demarat iar în acest moment parte din schele au fost demontate, iar fatada dinspre Parcul Traian şi-a recăpătat frumuseţea de odinioară, potrivit oradeaindirect.ro.

Cunoscut și sub denumirea „Casa Venețiană”, palatul Rimanóczy Kálmán Sr a fost construit în anul 1905. Realizat în stil eclectic, el este o copie, la o altă scară şi evident mult simplificată, a palatului veneţian Cá d’Oro, situat la intersecția străzilor Republicii şi Parcul Traian.

Lucrările de restaurare și reabilitare a fațadelor și învelitorii își propun să redea clădirii nu doar un aspect cât mai apropiat de imaginea sa istorică originală, dar și să contribuie la îmbunătățirea și optimizarea modului de comportare în timp a imobilului. Valoarea investiției este de aproape 3 milioane de lei fără TVA şi sunt executate de asocierea Drum Asfalt SRL – SC Trameco SA.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Hunedoara: Omul de afaceri Mihai Miron (Ropharma), investiții într-o fabrică de lapte cu proprietăți terapeutice

Stefana Muresan

Wizz Tours, cu 650% mai multe pachete de călătorii vândute

Stefana Muresan

Sibiu: Acord de cooperare cu Suedia în domeniul promovării patrimoniului, culturii și turismului

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More