Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea: „Casa Venețiană” îşi va recăpăta frumusețea de odinioară

Palatul Rimanóczy Kálmán Senior, situat în Parcul Traian nr. 1, a fost selectat în anul 2018 pentru a fi reabilitat în cadrul Programului Multianual de protejare și intervenție asupra clădirilor cu valoare cultural-arhitecturală situate în Ansamblul Urban – Centrul Istoric Oradea.

Lucrările au demarat iar în acest moment parte din schele au fost demontate, iar fatada dinspre Parcul Traian şi-a recăpătat frumuseţea de odinioară, potrivit oradeaindirect.ro.

Cunoscut și sub denumirea „Casa Venețiană”, palatul Rimanóczy Kálmán Sr a fost construit în anul 1905. Realizat în stil eclectic, el este o copie, la o altă scară şi evident mult simplificată, a palatului veneţian Cá d’Oro, situat la intersecția străzilor Republicii şi Parcul Traian.

Lucrările de restaurare și reabilitare a fațadelor și învelitorii își propun să redea clădirii nu doar un aspect cât mai apropiat de imaginea sa istorică originală, dar și să contribuie la îmbunătățirea și optimizarea modului de comportare în timp a imobilului. Valoarea investiției este de aproape 3 milioane de lei fără TVA şi sunt executate de asocierea Drum Asfalt SRL – SC Trameco SA.

Total
24
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Un român a dat lovitura cu dulciuri din Transilvania în Statele Unite

Articolul următor

Pita de Sântimbru, vinul de Jidvei și dulcețurile din Apuseni, atracții la un târg de turism din China

Citește și:
Citeste mai mult

S-a definitivat Zona Metropolitană Arad

Aceasta include 24 de orașe și comune din jurul municipiului. „Cele 24 de unități administrativ-teritoriale incluse în Zona…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
24
Share