Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un român a dat lovitura cu dulciuri din Transilvania în Statele Unite

Un român din Cugir a dat lovitura în „ţara tuturor posibilităţilor” cu un produs de patiserie tradiţional în Transilvania. Radu Sîrbu  a dus aroma şi gustul colacului cu nucă, din inima Transilvaniei până în metropola americană New York. A împărtăşit cu americanii dulcele pe care i-l pregătea bunica lui, i-a adăugat migdale, ciocolată sau nucă de cocos şi i-a înnebunit pe new yorkezi.



Radu a emigrat în anul 2002 în Statele Unite ale Americii ca să fie şofer. A căutat peste tot dulciuri cum mânca acasă şi aşa a găsit pe cineva în New York care mai făcea kurtos dar nu avea gustul „de acasă”.

Radu îşi vinde produsele mai ales la târgurile care se desfăşoară la final de săptămână. Are deja clienţi fideli care îl caută pentru a se bucura de desert.

Soţia lui, Diana (clujeancă ), îl ajută pe partea de web şi marketing, ea având master în web design . La evenimente, Radu are doi angajaţi: un prieten, Flaviu Nasaramba, tot din Cugir, care e fotograf în cursul săptămânii şi un angajat, Santiago, original din Ecuador, bucătar la cea mai veche pizzerie americană, Lombardi’s.

Ofertă diversificată

Stimulat de succesul răsunător pe care l-a avut, românul a decis să-şi diversifice oferta. Astfel, de aproximativ doi ani a combinat kurtoskalacs-ul cu îngheţată. Delicatesa se epuizează rapid, clienţii formând adevărate cozi ca să cumpere.

Mândru de kurtoskalacs

Radu a decis să schimbe numele produsului în „Twister Cake” (n.r. Prăjitura Răsucită) şi o vinde la o piaţă cu mâncare internatională, Queens International Night Market unde merge de trei ani şi prepară faimoşii colaci. În fiecare an este nelipsit de La Romanian Festival on Broadway din New York, dar şi la cel mai mare festival unguresc din New Jersey care se ţine în iunie, iar apoi în septembrie la un festival în Connecticut.

Sursa: Jurnal de România





Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Horticultor din Alba cultivă lămâi uriașe care ajung și la 900 de grame

Articolul următor

Oradea: „Casa Venețiană” îşi va recăpăta frumusețea de odinioară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Brașov, Covasna și Harghita 2024
The Voices of Business Awards Arad, Timiș și Caraș-Severin 2024
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Citeste mai mult

Angajări în domeniul feroviar

Târgul de Carieră Feroviară în România revine în luna iunie cu cea de-a X-a ediție și aduce în…
Turism
Citeste mai mult

Crama Jelna a luat bronzul la Top Hotel Awards

Pentru a treia oară consecutiv vinarii bistrițeni se clasează pe podiumul competiției destinate industriei ospitalității din România. „Suntem…
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share