Transilvania Business
Fonduri Europene Sălaj

Internatul unui liceu din Zalău, reabilitat cu aproape şase milioane lei, fonduri europene

Internatul Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazul” din Zalău va fi reabilitat printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de aproape şase milioane de lei, contractul de finanţare fiind semnat, joi, de primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt.

Potrivit unei informări de presă a Primăriei Zalău, prin acest proiect se propune reabilitarea termică a internatului Liceului Tehnologic “Mihai Viteazul”, refacerea şarpantei împreună cu unele lucrări de accesibilizare a clădirii pentru persoane cu dizabilităţi, precum şi lucrări de recompartimentare, modernizare a instalaţiilor şi a finisajelor corpului de clădire.

“Capacitatea de cazare a internatului va fi de 78 camere cu două locuri, patru camere cu un loc, o cameră pentru persoane cu dizabilităţi şi două camere de oaspeţi. Toate camerele vor avea baie proprie. La fiecare etaj va fi amenajat un oficiu. În clădire se vor mai găsi: sală de mese, spălătorie cu vestiar, depozitele aferente şi o infirmerie cu un cabinet medical”, se arată în informarea dată publicităţii, joi, de către administraţia locală din Zalău.

Valoarea totală a acestui proiect este de 5.858.322 lei, din care fonduri atrase în sumă de 5.711.431 lei.

“Scopul proiectului este de a îmbunătăţi infrastructura educaţională a acestei unităţi de învăţământ şi de a contribui în mod direct la dezvoltarea formării profesionale. Astfel, la finalul proiectului, aproximativ 163 de elevi vor beneficia de condiţii mai bune de cazare şi desfăşurare a activităţilor zilnice”, precizează sursa citată.

Proiectului “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea unităţii de învăţământ Liceul Tehnologic ‘Mihai Viteazul’ din municipiul Zalău – etapa I Internat” este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 4.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Proiecte de sănătate și educație de peste 30 milioane de lei în Sibiu

Ligia Voro

Clujenii de la AGM Group demarează lucrările la drumul ce va decongestiona traficul între Baciu şi Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Cerere de finantare europeana pentru modernizarea infrastructurii medicale recuperatorii din Cluj

redactia

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More