Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Internatul unui liceu din Zalău, reabilitat cu aproape şase milioane lei, fonduri europene

Internatul Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazul” din Zalău va fi reabilitat printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de aproape şase milioane de lei, contractul de finanţare fiind semnat, joi, de primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt.

Potrivit unei informări de presă a Primăriei Zalău, prin acest proiect se propune reabilitarea termică a internatului Liceului Tehnologic “Mihai Viteazul”, refacerea şarpantei împreună cu unele lucrări de accesibilizare a clădirii pentru persoane cu dizabilităţi, precum şi lucrări de recompartimentare, modernizare a instalaţiilor şi a finisajelor corpului de clădire.

“Capacitatea de cazare a internatului va fi de 78 camere cu două locuri, patru camere cu un loc, o cameră pentru persoane cu dizabilităţi şi două camere de oaspeţi. Toate camerele vor avea baie proprie. La fiecare etaj va fi amenajat un oficiu. În clădire se vor mai găsi: sală de mese, spălătorie cu vestiar, depozitele aferente şi o infirmerie cu un cabinet medical”, se arată în informarea dată publicităţii, joi, de către administraţia locală din Zalău.

Valoarea totală a acestui proiect este de 5.858.322 lei, din care fonduri atrase în sumă de 5.711.431 lei.

“Scopul proiectului este de a îmbunătăţi infrastructura educaţională a acestei unităţi de învăţământ şi de a contribui în mod direct la dezvoltarea formării profesionale. Astfel, la finalul proiectului, aproximativ 163 de elevi vor beneficia de condiţii mai bune de cazare şi desfăşurare a activităţilor zilnice”, precizează sursa citată.

Proiectului “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea unităţii de învăţământ Liceul Tehnologic ‘Mihai Viteazul’ din municipiul Zalău – etapa I Internat” este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 4.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
IT

Cluj-Napoca: Proiecte pe fonduri europene de peste 420 de milioane de euro

Articolul următor
Blue Air

Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” din Cluj-Napoca, al doilea cel mai tranzitat din țară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share