Arad Infrastructura Investitii Slider Ultimele stiri

Peste 50 milioane de euro investiţi în zona centrală a Aradului

- arad 960x638 - Peste 50 milioane de euro investiţi în zona centrală a Aradului

Peste 50 milioane de euro vor fi investiţi în zona centrală a Aradului, fiind vorba despre mai mare investiţie de până acum derulată în centrul oraşului. Potrivit primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, investiţia va schimba total zona centrală a oraşului. 

Startul modernizării a fost dat de Compania de Apă care a început lucrările de Reabilitare a reţelei de canalizare de pe Bulevardul Revoluţiei.

- arad1 300x184 - Peste 50 milioane de euro investiţi în zona centrală a Aradului

„Vorbim despre un proiect în valoare de 2,3 milioane euro care-şi propune să înlocuiască vechea canalizare realizată acum 110 ani. Investiţia va spori confortul cetăţenilor din zonă”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Tot anul acesta se vor înlocui şi conductele de apă din zona centrală în urma unei investiţii în valoare de 4,2 milioane de euro. Cu toate că cele două proiecte ale Companiei de Apă ar trebui să se încheie abia în 2020, constructorul va depune eforturi considerabile pentru încheierea lor în acest an.

Odată încheiată investiţia Companiei de Apă, municipalitatea va putea demara proiectul de reconfigurare a Bulevardului Revoluţiei. În valoare de 8 milioane de euro, proiectul are în vedere: reconfigurarea benzilor de transport, a locurilor de parcare şi a zonei pietonale, amenajarea pistei de biciclete şi amplasarea staţiilor de închiriere biciclete, redimensionarea şi realizarea trotuarelor şi a bordurilor cu un pavaj din piatră naturală, refacerea alveolelor pentru copacii din trotuar, stălpii de iluminat existenţi se vor păstra şi se va analiza posibilitatea de suplimentare a acestora. De asemenea se va reface canalizarea pluvială şi menajeră, se va pune în valoare punctul de colectare a apelor menajere Shone de la intersecţia Bulevardului Revoluţiei cu strada Cloşca, se va amplasa mobilier stradal, se va revizui instalaţia de irigat, se va amenaja spaţiu verde şi se vor amplasa toalete publice automate.

Până atunci însă, în vara acestui an, municipalitatea va demara lucrările de reabilitare a reţelei de transport şi distribuţie a energiei termice de pe Bulevardul General Dragalina. Investiţia presupune înlocuirea parţială a magistralei termice pe o lungime de 4.3 km.

„Estimăm că odată cu aceste investiţii care însumate depăşesc 50 milioane de euro, Aradul va cunoaşte o modernizare profundă a zonei centrale. Faţă de 2004 când 50% din infrastructură nu exista, 35% era degradată şi numai 15 procente era bună, în 2022 Aradul va avea o infrastructură nouă în proporţie de 80-90%, va avea o imagine publică centrală şi periferică corectă, un flux de trafic corect şi un transport public modern. Este cea mai mare investiţie derulată până acum în zona centrală a Aradului.”, a subliniat primarul Gheorghe Falcă.

Related posts

Ursula von der Leyen anunță limitarea exporturilor UE de măști și echipamente medicale: „Trebuie să rămână în interiorul UE. Acum e Italia, dar și alte state vor avea nevoie”

Papuc Irina

O companie clujeană a lansat primul magazin online din România cu documente de HR profesioniste

redactia

A fost lansat site-ul oficial al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Pagina este disponibilă în limbile română, engleză și franceză

redactia

Studiu Instant Factoring: Peste 70% din volumul total de activitate al microîntreprinderilor din România este realizat de firmele cu o cifră de afaceri de până în 250.000 euro

Ligia Voro

Producătorul de cărămizi Brikston Iaşi ajunge la grupul austriac Leier

redactia

Bistriţa-Năsăud, primul județ la atras bani europeni pentru asfaltarea drumurilor forestiere

Stefana Muresan

Sports Festival reportează biletele pentru ediția din 2022

Nora Dumitrescu

S-a montat noua turlă a Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea

Traian Dan

Simpozion pe tema noilor tehnologii energetice

Ligia Voro

Prima stradă inteligentă din România, realizată cu aproape 1 milion de euro

Nora Dumitrescu

UBB, prima universitate din România în clasamentul URAP

redactia

Tranzacțiile imobiliare din Sălaj, la coada topului pe România

Nora Dumitrescu

E-Distribuţie Banat a finalizat proiecte în valoare de peste 20 mil. lei

Stefana Muresan

Wizz Air a inaugurat baza operationala de la Iasi

OMS a deschis un fond de solidaritate împotriva Covid-19. Peste 100 de milioane de dolari s-au adunat în prima zi

Ion Surdu

Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Vest are o noua conducere

redactia

UE alocă 266 milioane de euro pentru sectorul de apă

Stefana Muresan

O companie germană își extinde afacerea din Sibiu: 4 hale de producție, un sediu de logistică și zonă de relaxare pentru angajați

Papuc Irina

Medici din Cluj, Târgu-Mureş şi Braşov, intervenţie în premieră pentru Europa de Est

redactia

Bălțata, vedetă europeană la Târgu Mureș

Ligia Voro

Jidvei: 49 de medalii de aur, argint și bronz la 10 competiții internaționale

Ligia Voro

Modelul belgian de zootehnie de familie va fi promovat în România

Nora Dumitrescu

Cum poți câștiga 4.000 lei / lună din închirierea mașinii personale

Nora Dumitrescu

Compania de construcţii CON-A din Sibiu, cifră de afaceri de 120 milioane euro

Stefana Muresan

Leave a Comment