Arad Infrastructura Investitii Slider Ultimele stiri

Peste 50 milioane de euro investiţi în zona centrală a Aradului

Peste 50 milioane de euro vor fi investiţi în zona centrală a Aradului, fiind vorba despre mai mare investiţie de până acum derulată în centrul oraşului. Potrivit primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, investiţia va schimba total zona centrală a oraşului. 

Startul modernizării a fost dat de Compania de Apă care a început lucrările de Reabilitare a reţelei de canalizare de pe Bulevardul Revoluţiei.

„Vorbim despre un proiect în valoare de 2,3 milioane euro care-şi propune să înlocuiască vechea canalizare realizată acum 110 ani. Investiţia va spori confortul cetăţenilor din zonă”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Tot anul acesta se vor înlocui şi conductele de apă din zona centrală în urma unei investiţii în valoare de 4,2 milioane de euro. Cu toate că cele două proiecte ale Companiei de Apă ar trebui să se încheie abia în 2020, constructorul va depune eforturi considerabile pentru încheierea lor în acest an.

Odată încheiată investiţia Companiei de Apă, municipalitatea va putea demara proiectul de reconfigurare a Bulevardului Revoluţiei. În valoare de 8 milioane de euro, proiectul are în vedere: reconfigurarea benzilor de transport, a locurilor de parcare şi a zonei pietonale, amenajarea pistei de biciclete şi amplasarea staţiilor de închiriere biciclete, redimensionarea şi realizarea trotuarelor şi a bordurilor cu un pavaj din piatră naturală, refacerea alveolelor pentru copacii din trotuar, stălpii de iluminat existenţi se vor păstra şi se va analiza posibilitatea de suplimentare a acestora. De asemenea se va reface canalizarea pluvială şi menajeră, se va pune în valoare punctul de colectare a apelor menajere Shone de la intersecţia Bulevardului Revoluţiei cu strada Cloşca, se va amplasa mobilier stradal, se va revizui instalaţia de irigat, se va amenaja spaţiu verde şi se vor amplasa toalete publice automate.

Până atunci însă, în vara acestui an, municipalitatea va demara lucrările de reabilitare a reţelei de transport şi distribuţie a energiei termice de pe Bulevardul General Dragalina. Investiţia presupune înlocuirea parţială a magistralei termice pe o lungime de 4.3 km.

„Estimăm că odată cu aceste investiţii care însumate depăşesc 50 milioane de euro, Aradul va cunoaşte o modernizare profundă a zonei centrale. Faţă de 2004 când 50% din infrastructură nu exista, 35% era degradată şi numai 15 procente era bună, în 2022 Aradul va avea o infrastructură nouă în proporţie de 80-90%, va avea o imagine publică centrală şi periferică corectă, un flux de trafic corect şi un transport public modern. Este cea mai mare investiţie derulată până acum în zona centrală a Aradului.”, a subliniat primarul Gheorghe Falcă.

Related posts

Omul de afaceri austriac Michael Tojner, marele câştigător al ajutoarelor de stat. Investiții de sute de milioane de euro în Maramureș și Satu Mare

redactia

15 kilometri din autostrada Lugoj-Deva, dați în folosință în februarie

Stefana Muresan

Vola.ro și Revolut prezintă obiceiurile de călătorie ale românilor în vacanță

redactia

Comunitatile de mame – pepiniera pentru noua generatie de antreprenori romani

Stefana Muresan

Intervenţii în premieră la Spitalul Alba Iulia. Pacienţi cu AVC ischemic acut trataţi prin tromboliză intravenoasă

Stefana Muresan

Nuclearelectrica vrea să cumpere Compania Nationala a Uraniului pentru a salva uzina de procesare a uraniului de la Feldioara

Stefana Muresan

Maraton al Transplantului, la Spitalul Sf Constantin din Braşov. Nume mari ale transplantului internaţional au lucrat pro bono

redactia

Investițiile la Spitalul Clinic Județean Mureș continuă

Stefana Muresan

372 mii de participanţi la Untold

Ionel Albu

Parteneriat pentru Sănătate. Modelul Bistrița

redactia

Dm drogerie markt investeşte 13 mil. euro într-un nou sediu şi centru de distribuţie în Timişoara

Stefana Muresan

Soluții digitale dedicate antreprenorilor prin noua ofertă Orange

Ligia Voro

Simon Maurer – ”Constructorul de visuri”

Nicolae Pop

Primăria Oradea i-a premiat pe cei mai importanți contribuabili din 2019

Traian Dan

Producătorul de scaune Antares mizează pe afaceri de 10 mil. de euro pentru acest an

Stefana Muresan

Hub de inovare pe terenurile depoluate din Baia Mare

Nora Dumitrescu

P3 announces top speaker line-up for its 2017 Conference

Ionut Oprea

Topul celor mai căutate şi mai bine plătite meserii

redactia

Administrația Bazinală de Ape (ABA) Crișuri asigură ape de calitate și prin voluntari

Traian Dan

Concurs de proiecte pentru amenajarea spațiului de deasupra Digi-parcării

Traian Dan

Zona Industrială Nord din Arad se extinde

redactia

Primăria Cluj va avea primul funcţionar public robot din țară

Stefana Muresan

S-a lansat Registrul Naţional al Cancerelor la Copil. 400 de copii, diagnosticaţi anual cu cancer

redactia

Cabana Vadu Crișului, centru de monitorizare și promovare a naturii

Traian Dan

Leave a Comment