Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Record de vizitatori pentru Salina Turda

Municipiul Turda din judeţul Cluj a devenit o cunoscută destinaţie turistică pe harta României, reuşind să atragă anul trecut 690.000 de vizitatori, în creştere cu 12% faţă de anul anterior, datorită principalului său obiectiv turistic, Salina Turda.

Numărul anual de vizitatori în Turda este dat de prezenţa turiştilor care vin să vadă, în primul rând salina. Cei care se bucură cel mai mult de efectele benefice ale salinei sunt, în special, turiştii străini.

’’În 2018 a crescut numărul vizitatorilor faţă de anul precedent cu 12%, fiind înregistrat un număr de 690.000 de turişti, ajungând aproape la numărul total de locuitori al municipiul Cluj-Napoca. Fiind un obiectiv emblemă al oraşului, salina Turda se bucură în continuare de o creştere explozivă a numărului de turşti de la an la an’’, potrivit unui comunicat de presă.

Exploatarea sării la Salina Turda datează din epoca romană. Salina a fost închisă în 1932 şi a fost redeschisă pentru public şi pentru pacienţii cu boli respiratorii în 1992. În perioada 2008-2010, salina a fost modernizată în urma unei investiţii de aproape şase milioane de euro din fonduri europene şi a fost inaugurată în ianuarie 2010. Pe lângă vizitarea celor trei mine ale Salinei Turda – Rudolf, Terezia şi Ghizela – turiştii pot juca mini-golf, bowling, tenis de masă, pot urca în roata panoramică sau se pot da cu bărcile pe lacul din interior.

Total
5
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Asistență pentru înființarea celor 25 start up-uri selectate prin Proiectul SIA VEST

Articolul următor

Programul complet al vizitei Papei Francisc în România

Citește și:
Total
5
Share