Auto Industrie Investitii Sibiu Slider Ultimele stiri

Automotive Expo & B2B Meetings – Constructorii auto au nevoie de mai mulți furnizori care să producă în România

 Sute de furnizori și cumpărători din domeniul automotive și-au dat întâlnire pe 28 martie la Sibiu, în cadrul evenimentului Automotive Expo & B2B Meetings, un târg expozițional, îmbinat cu un program de întâlniri „business to business”. Furnizorii și-au prezentat cele mai noi tehnologii în domeniul industriei auto, iar cumpărătorii și-au exprimat dorința de creștere a gradului de integrare locală a furnizorilor.

 

În cadrul Automotive Expo & B2B Meetings peste 120 de furnizori s-au înregistrat în acest an pentru a-și prezenta produsele și inovațiile tehnologice. Întâlnirile dintre cumpărători și furnizori au fost planificate ținând cont de profilul de activitate și obiectivele fiecărei companii. Astfel, la eveniment au fost prezenți inclusiv marii producători de autovehicule din România: Dacia, filială a producătorului francez de automobile Renault, precum și Ford, cu fabrica din Craiova, subsidiară a companiei americane cu același nume.

Datele statistice pentru anul 2018 arată că industria auto din România se află în plină ascensiune, înregistrând o cifră de afaceri de 28 de miliarde de euro, dintre care numai 19 miliarde reprezintă componentele auto. Totuși, este foarte mult loc de creștere, iar producătorii își doresc cât mai mulți furnizori locali.

„În acest an am înregistrat o creștere de aproximativ 20 la sută în ceea ce privește furnizorii expozanți și aproximativ 30 la sută a prezenței cumpărătorilor. Este o creștere frumoasă pe care o înregistrăm constant în ultimii ani, atât la Automotive Expo, cât și la Industry Expo, cel de-al doilea eveniment al nostru pe care îl organizăm în luna octombrie. În total, la Automotive Expo participă anul acesta în jur de 450 persoane, reprezentanţi ai departamentelor achiziţii, tehnic, vânzări & marketing şi directori generali de la peste 200 de companii din domeniul automotive. Marii producători vin inclusiv să spună ce piese cumpără la ora actuală din alte părți ale lumii și transmit mesajul că ar dori să le cumpere de la furnizori din România”, explică Claudiu Georgescu, General Manager Green Roua, Industrialin, IndustryExpo și AutomotiveExpo.

Un mesaj în acest sens a fost transmis de producătorul Dacia care deține o cotă estimată de 30 la sută din piața autovehiculelor noi din România.

„Dacia își dorește mai multă tehnologie în România, pornind de la soluțiile hi-tech, până la componente uzuale, cum ar fi jante de aluminiu, ecrane termice sau sisteme de frânare. Ne-am dori să putem găsi și materia primă din plastic. Din păcate, nu avem furnizori în România pe aceste categorii de componente, dar ne dorim să-i avem în țară și nu doar pentru Dacia, ci și pentru întreaga industrie automotive. Avem încredere că extinderea numărului de furnizori producători pe piața românească este posibilă, bazându-ne pe succesul pe care Dacia îl înregistrează astăzi, dar și pe succesul furnizorilor Daciei care au avut curajul să lucreze cu noi și care astăzi produc, nu numai pentru noi, ci și pentru alți constructori de autovehicule mondiali”, ne-a declarat Marius Godoi, Senior Purchasing Project Manager, Dacia.

Atât Ford, cât și Dacia își doresc „o creștere a gradului de integrare locală a furnizorilor”, a declarat și Adrian Sandu, secretar executiv al Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). Asociația a înregistrat atât de la Dacia, cât și de la Ford o listă cu componente de care au nevoie, iar gama este diversă, pornind de la oglinzi, lămpi, proiectoare, pompe de apă, conducte frână, până la module electronice de comandă, comenzi de deschidere exterioară sau vopsirea maselor plastice.

În același timp, atât furnizorii, cât și cumpărătorii ar trebui să-și sincronizeze modelele de afaceri, pornind de la cerințele tot mai stricte anti-poluare. Viitorul este al mașinilor electrice.

„Mașinile electrice reprezintă viitorul în automotive. Vedem că poluarea are efecte alarmante, iar România riscă sancțiuni din partea Comisiei Europene pentru nivelurile de poluare a aerului în marile orașe. Cu toate acestea, nu putem vorbi despre o tranziție accelerată către automobilele electrice, deoarece România are nevoie de infrastructură și comunicație, iar acestea nu se pot face în timp scurt”, a completat Adrian Sandu.

 

Oferta furnizorilor

 

Furnizorii prezenți la AutomotiveExpo au prezentat de la sisteme inteligente, printare 3D până la mentenanță predictivă.

“Reprezentăm în România trei companii – Unitronix, prezentă în peste 50 de țări, pe partea de automate programabile; Kübler, companie specializată de partea de mișcare și contorizare și Tosibox din Finlanda, pe partea de conectivitate, ceea ce reprezintă la modul practic o conexiune internet-internet prin VPN securizat. Prezentăm o soluție IoT de ultimă generație ce permite conectarea a 16 milioane de device-uri inteligente, cum ar fi roboți, automate programabile, camere video. Conexiunea este securizată, se poate folosi atât în domeniul casnic, cât și în industrie. Este un vârf de gamă în domeniul IoT și este una dintre cele mai căutate produse”, ne-a declarat Ioan-Dorelian Constantinescu, inginer vânzări Kvalix Automatika.

“Reprezentăm Stratasys România, un producător american de imprimante 3D, numărul unu mondial. Suntem prezenți aici în principal cu piese de printare 3D. Principala noastră activitate este vânzarea echipamentelor, dar ne ocupăm și de producție și printare 3D a pieselor la cerințele clienților noștri. Foarte multe companii din industria automotive, electronică, aviație sunt interesate de această tehnologie, care este una inovativă și foarte avantajoasă. Am început activitatea în România în anul 2012 și putem spune că este o piață în continuă creștere, apar tot mai multe imprimante 3D, concurența este tot mai mare, dar există loc pentru toată lumea”, ne-a prezentat Cristian Foral, Sales Manager Nutechnologies.

“Suntem prezenți a treia oară consecutiv la acest eveniment, iar domeniul nostru de specialitate sunt sistemele hidraulice pentru toate domeniile industriale și oferirea serviciilor de consultantă și, mai ales, soluționarea problemelor hidraulice prin livrarea de echipamente de producție germană Hydac. Ca și element inovativ, am venit la AutomotiveExpo de la Sibiu cu diverse repere necesare testării calității și gradului de curățare a pieselor. Companiile pun din ce în ce mai mult accent pe soluțiile de mentenanță predictivă, iar noi venim cu soluții de satisfacere a acestor nevoi în creștere”, a punctat Nicolae Muntean, inginer tehnic-comercial, Hydac International.

 

Un eveniment marca Industrialin

 

Automotive Expo este un eveniment internațional, organizat anual în marile orașe industriale ale României, dedicat profesioniștilor din domeniul industrial, cumpărători și furnizori.
Evenimentul are o structură de târg expozițional, ce îmbină un program de întâlniri „business to business”, unde furnizorii au posibilitatea de a prezenta produse și inovații tehnologice, iar întâlnirile cu cumpărătorii sunt planificate ținând cont de profilul de activitate și obiectivele fiecărei companii. Participanții la Automotive Expo beneficiază de acces la informații de ultimă oră din industrie, oportunități de a dezvolta noi colaborări de afaceri, promovare și consolidarea imaginii pe piață. Organizatorul evenimentului este Industrialin, în colaborare cu ACAROM.

 

de Irina PAPUC

 

Related posts

FOTO Cum se culeg strugurii la -8 grade Celsius. Jidvei anunță o nouă serie de vinuri de gheață Eiswein Jidvei

Papuc Irina

Trei oferte pentru proiectarea și execuția autostrăzii Brașov-Bacău

Ligia Voro

Spectacular: the new Dedeman corporate headquarters in Bacau

Ionut Oprea

Autostrada Sibiu-Piteşti, anunț mult așteptat de la CNAIR

Stefana Muresan

Proiect european derulat de Institutul Oncologic Cluj-Napoca pentru diminuarea bolii canceroase din România

Transilvania Business

POZITIV TB: Vlad Sarca – Director EGV International – „Este nevoie de o infuzie masivă de capital în economie”

Traian Dan

Oradea pe primul loc în topul pressone.ro – „Cele mai bune orașe din România”

Traian Dan

Centru afterschool din fonduri europene într-o comună din Arad

redactia

Măsuri de protejare a agenților economici care funcționează în regim de franciză

redactia

Continental prezinta sistemul revolutionar eBike 48V

Stefana Muresan

Sucuri din mere de Bihor 100% ecologice

Traian Dan

Inspecția muncii a controlat fabricile de textile din Cluj

Nora Dumitrescu

O companie germană își extinde afacerea din Sibiu: 4 hale de producție, un sediu de logistică și zonă de relaxare pentru angajați

Papuc Irina

Raiko Transilvania debutează la bursă în toamnă

Nora Dumitrescu

Ministerul Economiei: Proiectul BRUA ”avansează galopant”

redactia

Autostrada Sebeș-Turda: Lot deschis în 2019

redactia

Arad: OMV Petrom a finalizat modernizarea depozitului de carburanţi, investiţie de aproximativ 19 milioane de euro

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] The Salt Road

Transilvania Business

Continental România și Academia Titi Aur: studiu cu privire la obiceiurile și atitudinea în traficul din România

redactia

S-a deschis Transalpina Ski Resort, „Mica Elveţie din Oltenia”

redactia

Lucrări de modernizare a 80 km de cale ferată, între Simeria şi Arad, cu o valoare de circa 770 mil euro, pentru trenuri cu viteză de până la 160 km/h

Stefana Muresan

GoOnline – solutia completa de eCommerce pentru IMM-uri, lansată de Banca Transilvania impreuna cu Blugento

Stefana Muresan

Investitorii americani caută la Timişoara specialişti cu studii superioare pentru a se extinde în domeniul automotive

Robert Bloancă

Banca Mondială, interesată de planurile de modernizare a rețelei de termoficare din Oradea

Stefana Muresan

Leave a Comment