Industrie IT&C

Poziția ANIS la declarația ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale referitoare la strategia națională pentru Inteligență Artificială

ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, a luat act de declarația ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, domnul Alexandru Petrescu, referitoare la elaborarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale. ANIS susține dezvoltarea de produse software românești bazate pe Inteligență Artificială (AI) și adoptarea la nivel național a tehnologiei AI pentru stimularea economiei locale.

 

Conform unui raport recent al companiei de consultanță McKinsey Global Institute, Inteligența Artificială poate spori productivitatea economică globală cu peste 13 trilioane de dolari până în 2030. Acest lucru se traduce printr-o creștere anuală a productivității economice de 1,2%. Se așteaptă ca Inteligența Artificială să aibă un impact major în automatizarea muncii și în dezvoltarea de produse și servicii inovatoare. Totuși, la nivel național, rezultatele adoptării AI se vor resimți în timp la nivel macroeconomic .

 

“Ne bucurăm să aflăm că România se va alătura țărilor care consideră investițiile în tehnologie un element strategic în stimularea economiei și îmbunătățierea vieții oamenilor. Inteligența Artificială va schimba modul în care vom lucra, colabora și trăi în viitor. ANIS susține dezvoltarea AI și este un partener de încredere, o parte activă în discuțiile cu reprezentanții Guvernului în crearea unei strategii naționale pentru Inteligență Artificială”, a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS.

 

În același timp, ANIS este de părere că strategia națională pentru AI trebuie să includă măsuri concrete prin care curricula școlară să fie actualizată și adaptată evoluției tehnologice a societății.

 

“Credem cu tărie că, pe lângă strategia pentru Inteligenta Artificială, România are nevoie imediată de accelerarea digitalizării  serviciilor publice și conectarea electronică a instituțiilor ce deservesc cetățenii și companiile”, a adăugat Gabriela Mechea.

Despre ANIS

 

20 ani de activitate în România. Înființată în anul 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

Peste 130 de membri. În cadrul ANIS sunt reunit atât cmpanii cu capital românesc sau străin, mici sau multinaționale, cu sedii în toate marile centre IT din țară, ceea ce asigură asociației reprezentativitate la nivel național.

Peste 38.000 de angajați. Membrii ANIS generează un număr semnificativ de locuri de muncă înalt calificată în societate.

Peste 2,5 miliarde de euro cifra de afaceri. Veniturile anuale cumulate ale membrilor, plaseaza ANIS in zona actorilor cheie in ceea ce priveste amprenta economica in plan local.

Related posts

Peste 4.600 de companii formează viitori meseriaşi. Continental, Schaeffler, Draexlmaier, Astra Vagoane Călători Arad – parteneriate cu şcolile

redactia

Somplast SA Năsăud, proiect de 4 milioane de euro

Stefana Muresan

Câmpia Turzii se vrea smart city. Orange va extinde supravegherea video

Nora Dumitrescu

Serverul Continental pentru autovehicule conectează mașinile electrice Volkswagen ID.

Nicolae Pop

Universitatea Politehnica Timişoara a creat o platformă pentru agregarea datelor din proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană

Robert Bloancă

Antreprenorul bistrițean Ioan Petruț, nouă afacere în domeniul IT&C

Stefana Muresan

Americanii de la Bell Helicopters își fac fabrică la Ghimbav

Stefana Muresan

Companiile clujene de IT, vânate de o multinațională de marketing

Nora Dumitrescu

Oradea: Investiții noi de 4,6 milioane de euro și 107 locuri de muncă în parcurile industriale

Stefana Muresan

Business Accelerator – un concept B2B premium pentru companiile din sectorul industrial

Stefana Muresan

EximBank finanțează Grupul Arsat de la Arad cu 11 milioane de euro

Papuc Irina

Clujana se reinventează și deschide 8 magazine noi

Stefana Muresan

265 de elevi au învățat programare de la voluntari din domeniul IT

Ligia Voro

LeasingWEB, un serviciu de achiziționare în rate a website-urilor dedicat IMM-urilor

Ionel Albu

BCR a lansat plățile cu dispozitivele Garmin și Fitbit: cardul bancar, în portofelul virtual al utilizatorilor de ceasuri smart

Papuc Irina

TAROM, licitații publice pentru modernizarea sistemului IT – ”prima investiție de substanță din ultimii 10 ani”

Stefana Muresan

Afacerile producătorului de componente auto Compa Sibiu au crescut cu 8% în S1, la peste 394 mil. lei

Stefana Muresan

Amadeus extinde colaborarea cu United Airlines pentru protocolul NDC

Ligia Voro

Inginerii din Cluj se mută la Brașov pentru salariile de la Autoliv

redactia

Angrenajul Michelin, pus în mișcare la Zalău. Vor 1.500 de noi angajați

Stefana Muresan

Firma românească FintechOS primeşte o investiţie de 14 milioane dolari

Papuc Irina

Ecolor iese din starea de urgență cu angajări

Nora Dumitrescu

Apare prima carte despre industria IT din Cluj

Nora Dumitrescu

Multibet Transilvania furnizează betoane de calitate

redactia

Leave a Comment