Fonduri Europene Hunedoara Investitii Ultimele stiri

Investiții de peste 10 milioane de euro, prin Regio-POR, în județul Hunedoara. Se înființează Muzeul Civilizației Dacice la Orăștie

Cinci noi contracte de finanțare prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020 au fost semnate astăzi, 6 iunie 2019, la sediul Consiliului Județean Hunedoara.

Sunt proiecte în valoare totală de peste 10 milioane de euro – înființarea Muzeului Civilizației Dacice la Orăștie, modernizarea Ambulatoriului din municipiul Vulcan, realizarea unui centru social de zi pentru persoanele vârstnice din orașul Aninoasa și reabilitarea termică a unui număr de șapte blocuri de locuințe din Vulcan și Hațeg.

Finanțare europeană pentru realizarea Muzeului Civilizației Dacice la Orăștie

 Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest și Primăria Municipiului Orăștie, în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara, au semnat contractul de finanțare pentru „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice, cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”.

Este o investiție în valoare totală de peste 5 milioane de euro, care prevede înființarea unui nou muzeu al civilizației dacice în județul Hunedoara, la Orăștie, prin restaurarea, refuncționalizarea și dotarea clădirii de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 16 (Dp+P+2E, 2.862 mp suprafață desfășurată).

Sunt prevăzute: înlocuirea învelitorii imobilului, revizuirea șarpantei din lemn, refacerea finisajelor interioare și exterioare, refacerea instalațiilor electrice, sanitare și de încălzire, anveloparea planșeelor, dotarea cu echipamente IT și cu mobilier etc.

Muzeul va prezenta expoziții permanente de etnografie și arheologie – „Civilizația Dacilor din Munții Oraștiei”, de icoane și de carte veche, precum și expoziții temporare.

Lucrările vor conduce la îmbunătățirea ofertei culturale și educaționale a orașului și a județului, dar și la îmbunătățirea infrastructurii urbane, pentru că o componentă importantă a proiectului se referă la reabilitarea și modernizarea străzilor din zona muzeului – parte carosabilă, trotuare și semnalizare rutieră (0,534 km).

Se va interveni pe străzile: Nicolae Bălcescu (tronsonul 2), Nicolae Iorga, Ion Creangă și Cetății.

Valoarea totală a investiției este de 24.283.201,91 lei, din care 22.821.748,98 lei reprezintă fonduri nerambursabile. Perioada de implementare este de 43 de luni.

***

De asemenea, astăzi a fost semnat contractul de finanțare pentru modernizarea și dotarea cu echipamente medicale performante a Ambulatoriului din municipiul Vulcan.

Vor fi izolați termic pereții exteriori ai clădirii de pe strada Nicolae Titulescu nr. 59 (P+3E, 1.581 mp suprafață construită), se va înlocui tâmplăria existentă cu una termoizolantă, va fi izolat termic planșeul peste ultimul nivel, vor fi reabilitate sistemul de încălzire și ventilare-climatizare, precum și instalațiile sanitare, vor fi montate panouri fotovoltaice și se vor înlocui instalația electrică și sistemul de iluminat.

Valoarea totală a proiectului este de 12.334.280,38 lei, din care 10.485.264,94 lei finanțare nerambursabilă. Durata de implementare – 32 de luni.

Proiectul de la Aninoasa are drept obiectiv prevenirea instituționalizării persoanelor vârstnice prin dezvoltarea infrastructurii locale de servicii sociale fără componentă rezidențială. Este prevăzută reabilitarea unei clădiri care nu este utilizată în prezent și transformarea ei în centru de zi, de asistență și recuperare, dar și de socializare și petrecere a timpului liber pentru vârstnici.

Va fi refăcut imobilul de pe strada Uzinei nr. 1 (P+2E, 1.537 mp) prin termoizolarea fațadei, montarea de tâmplărie termoizolantă, reabilitarea sistemului de încălzire și climatizare, dotarea cu mobilier și echipamente conform destinației, implementarea unui sistem de management pentru monitorizarea și controlul sistemului de încălzire/ preparare apă caldă, monitorizarea consumurilor energetice etc.

Valoarea totală a investiției este de 4.334.472,88 lei, din care 4.247.783,31 lei fonduri nerambursabile.

În ceea ce privește reabilitarea termică a blocurilor de locuințe, la Vulcan se va interveni la patru imobile – bd. Mihai Viteazu nr. 41, bl. 44, sc. A, B, C, D, E, str. Fântânelor nr. 1, bl. T (3 scări), bd. Mihai Viteazu nr. 10, bl. D5, sc. I și II, str. Nicolae Titulescu nr. 69A, bl. D9, sc.I și II.

La Hațeg, vor fi reabilitate termic trei imobile – str. Sarmisegetusa bl. 13A, Aleea Centralei bl. A3 și C1.

Valoarea totală a celor două proiecte de eficientizare energetică este de 7.898.474,61 lei, din care 3.999.450,97 lei bani nerambursabili. Un număr de 414 gospodării vor beneficia de un consum redus de energie în urma realizării lucrărilor.

Contractele au fost semnate de primarii unităților administrativ-teritoriale beneficiare, domnii Ovidiu-Laurențiu BĂLAN (Orăștie), Gheorghe Ile (Vulcan), Marcel Adrian Goia (Hațeg), Nicolae Dunca (Aninoasa), și de domnul Sorin MAXIM, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest, în prezența domnului Mircea BOBORA, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

***

Proiectele sunt finanțate prin Regio-POR 2014-2020, Axa Prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, respectiv Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

***

Pentru informaţii suplimentare, nu ezitați să ne contactaţi: telefon/ fax – 0256-491.981/ 0256-491.923; e-mail – office@adrvest.ro.

Related posts

Wallberg asigură finanțarea pentru Tower Two – al doilea turn rezidențial, cu un regim de înălțime de 16 etaje, din ansamblul XCity Towers

Papuc Irina

Se reiau lucrările la Centrul de Afaceri din Brașov

Stefana Muresan

Sisteme de ventilație pe bani europeni implementate în două școli orădene

Traian Dan

Geiger va construi prima parcare multietajată de mare capacitate din Sibiu: investiție de 24 milioane lei

Ion Surdu

Stuful, cea mai ieftină soluție pentru acoperișuri durabile și ecologice. 90% din producția de stuf din Deltă, la export

redactia

Hagag Development Europe finalizează structura primelor trei imobile din proiectul H Pipera Lake

Papuc Irina

Ecosistemul pentru start-up-uri La French Tech România a fost lansat

Ligia Voro

Safety Broker, asistată digital de Life Is Hard

Nora Dumitrescu

Staţia Transelectrica din Câmpia Turzii, retehnologizată cu 10 mil. de euro; lucrări realizate de asocierea Energobit, Siemens, Retrasib şi ELM Cluj

Stefana Muresan

Băcăniile Bolloga vor intra în sistem de franciză

Nora Dumitrescu

A fost emis ordinul de incepere a lucrarilor de inchidere a depozitului neconform de deseuri din Dej

Stefana Muresan

Plăți în avans pe anul 2019 pentru aproape 32.000 de fermieri bihoreni

Traian Dan

Bistrițenii de la Monor, afaceri de peste 15 mil. de euro

Stefana Muresan

Aeroportul Charles de Gaulle, conectat cu Transilvania

Nora Dumitrescu

Facilitec România vândută către Momentum Capital

Ligia Voro

Turismul și localurile din Maramureș, grav afectate de pandemie

Nora Dumitrescu

Peşterile Farcu şi Meziad se redeschid pentru vizitatori, sâmbătă, 6 iunie

Traian Dan

Maviprod, parteneriat cu FG Wilson

Ligia Voro

Ce trebuie să știți despre obținerea Certificatului de Situație de Urgență

Ligia Voro

Clinica Hope și-a făcut sediu nou la Cluj

Nora Dumitrescu

GfK: Puterea de cumpărare în Europa 2019. România se află pe locul 32, cu o medie de 5.881 euro pe cap de locuitor

Papuc Irina

UVT: șapte milioane de euro pentru dezvoltare instituțională

Stefana Muresan

Brașovul va avea o nouă zonă pietonală. Cum va arăta aceasta

Papuc Irina

Orban vrea finanţarea infrastructurii sportive din bani europeni

Robert Bloancă

Leave a Comment