Fonduri Europene Hunedoara Investitii Ultimele stiri

Investiții de peste 10 milioane de euro, prin Regio-POR, în județul Hunedoara. Se înființează Muzeul Civilizației Dacice la Orăștie

Cinci noi contracte de finanțare prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020 au fost semnate astăzi, 6 iunie 2019, la sediul Consiliului Județean Hunedoara.

Sunt proiecte în valoare totală de peste 10 milioane de euro – înființarea Muzeului Civilizației Dacice la Orăștie, modernizarea Ambulatoriului din municipiul Vulcan, realizarea unui centru social de zi pentru persoanele vârstnice din orașul Aninoasa și reabilitarea termică a unui număr de șapte blocuri de locuințe din Vulcan și Hațeg.

Finanțare europeană pentru realizarea Muzeului Civilizației Dacice la Orăștie

 Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest și Primăria Municipiului Orăștie, în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara, au semnat contractul de finanțare pentru „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice, cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”.

Este o investiție în valoare totală de peste 5 milioane de euro, care prevede înființarea unui nou muzeu al civilizației dacice în județul Hunedoara, la Orăștie, prin restaurarea, refuncționalizarea și dotarea clădirii de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 16 (Dp+P+2E, 2.862 mp suprafață desfășurată).

Sunt prevăzute: înlocuirea învelitorii imobilului, revizuirea șarpantei din lemn, refacerea finisajelor interioare și exterioare, refacerea instalațiilor electrice, sanitare și de încălzire, anveloparea planșeelor, dotarea cu echipamente IT și cu mobilier etc.

Muzeul va prezenta expoziții permanente de etnografie și arheologie – „Civilizația Dacilor din Munții Oraștiei”, de icoane și de carte veche, precum și expoziții temporare.

Lucrările vor conduce la îmbunătățirea ofertei culturale și educaționale a orașului și a județului, dar și la îmbunătățirea infrastructurii urbane, pentru că o componentă importantă a proiectului se referă la reabilitarea și modernizarea străzilor din zona muzeului – parte carosabilă, trotuare și semnalizare rutieră (0,534 km).

Se va interveni pe străzile: Nicolae Bălcescu (tronsonul 2), Nicolae Iorga, Ion Creangă și Cetății.

Valoarea totală a investiției este de 24.283.201,91 lei, din care 22.821.748,98 lei reprezintă fonduri nerambursabile. Perioada de implementare este de 43 de luni.

***

De asemenea, astăzi a fost semnat contractul de finanțare pentru modernizarea și dotarea cu echipamente medicale performante a Ambulatoriului din municipiul Vulcan.

Vor fi izolați termic pereții exteriori ai clădirii de pe strada Nicolae Titulescu nr. 59 (P+3E, 1.581 mp suprafață construită), se va înlocui tâmplăria existentă cu una termoizolantă, va fi izolat termic planșeul peste ultimul nivel, vor fi reabilitate sistemul de încălzire și ventilare-climatizare, precum și instalațiile sanitare, vor fi montate panouri fotovoltaice și se vor înlocui instalația electrică și sistemul de iluminat.

Valoarea totală a proiectului este de 12.334.280,38 lei, din care 10.485.264,94 lei finanțare nerambursabilă. Durata de implementare – 32 de luni.

Proiectul de la Aninoasa are drept obiectiv prevenirea instituționalizării persoanelor vârstnice prin dezvoltarea infrastructurii locale de servicii sociale fără componentă rezidențială. Este prevăzută reabilitarea unei clădiri care nu este utilizată în prezent și transformarea ei în centru de zi, de asistență și recuperare, dar și de socializare și petrecere a timpului liber pentru vârstnici.

Va fi refăcut imobilul de pe strada Uzinei nr. 1 (P+2E, 1.537 mp) prin termoizolarea fațadei, montarea de tâmplărie termoizolantă, reabilitarea sistemului de încălzire și climatizare, dotarea cu mobilier și echipamente conform destinației, implementarea unui sistem de management pentru monitorizarea și controlul sistemului de încălzire/ preparare apă caldă, monitorizarea consumurilor energetice etc.

Valoarea totală a investiției este de 4.334.472,88 lei, din care 4.247.783,31 lei fonduri nerambursabile.

În ceea ce privește reabilitarea termică a blocurilor de locuințe, la Vulcan se va interveni la patru imobile – bd. Mihai Viteazu nr. 41, bl. 44, sc. A, B, C, D, E, str. Fântânelor nr. 1, bl. T (3 scări), bd. Mihai Viteazu nr. 10, bl. D5, sc. I și II, str. Nicolae Titulescu nr. 69A, bl. D9, sc.I și II.

La Hațeg, vor fi reabilitate termic trei imobile – str. Sarmisegetusa bl. 13A, Aleea Centralei bl. A3 și C1.

Valoarea totală a celor două proiecte de eficientizare energetică este de 7.898.474,61 lei, din care 3.999.450,97 lei bani nerambursabili. Un număr de 414 gospodării vor beneficia de un consum redus de energie în urma realizării lucrărilor.

Contractele au fost semnate de primarii unităților administrativ-teritoriale beneficiare, domnii Ovidiu-Laurențiu BĂLAN (Orăștie), Gheorghe Ile (Vulcan), Marcel Adrian Goia (Hațeg), Nicolae Dunca (Aninoasa), și de domnul Sorin MAXIM, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest, în prezența domnului Mircea BOBORA, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

***

Proiectele sunt finanțate prin Regio-POR 2014-2020, Axa Prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, respectiv Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

***

Pentru informaţii suplimentare, nu ezitați să ne contactaţi: telefon/ fax – 0256-491.981/ 0256-491.923; e-mail – office@adrvest.ro.

Related posts

Tranzacție pe piața IT din Sibiu: Gigantul nordic Visma a cumpărat jumătate din acțiunile SmartBill

Papuc Irina

Drumul care leagă Oradea de Autostrada Transilvania, gata de licitație

Traian Dan

Sistemul automat de încărcare wireless de la Continental: convenabil și eficient

Stefana Muresan

Clujul va avea platformă de elicoptere SMURD lângă complexul Hasdeu

Nora Dumitrescu

Investiții complexe pentru modernizarea sistemului de transport public local din municipiul Deva  

Ligia Voro

UBB, singura universitate din România în clasamentul internațional al universităților Leiden Ranking

Stefana Muresan

Momentul simbolic al preluării președinției Consiliului UE. Ambasadorul Luca Niculescu a primit steagul UE, după o plimbare de o zi

redactia

A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru Spitalul Metropolitan din București: E nevoie de o investiție de 400 de milioane de euro

Papuc Irina

Huedinul își reface canalizarea pe banii Europei

Nora Dumitrescu

ParkingPay: o nouă modalitate de plată a parcărilor în Cluj-Napoca 

Ligia Voro

Sibiu Jazz Competition 2019 și-a ales câștigătorii

Papuc Irina

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Recomandare AZOMUREȘ – analizele de sol

Ligia Voro

CBRE România l-a recrutat pe Gijs Klomp pentru funcția de Head of Investment Properties

Ligia Voro

Centrul Medical Cardio Med Tîrgu Mureș este un lider recunoscut pe plan european în domeniul cardiologiei de vârf

Stefana Muresan

Top căutări despre Sibiu la nivel local și internațional

Ionel Albu

Propuneri de la Bruxelles: Prima fermă, programul rabla pentru tractoare și subvenții egale

redactia

Workshopul – Wage against the machine

Ligia Voro

Ardealul de Nord, în topul debranșărilor de la încălzirea centralizată

Nora Dumitrescu

Asociația Moldova VREA Autostradă – scrisoare deschisă transmisă oficialilor europeni

Ligia Voro

Ștefan-Radu Oprea, vizită la Berlin. România ar putea fabrica baterii pentru mașinile electrice

redactia

Harta învățământului profesional și dual. Aproape 85.000 de elevi se pregătesc să devină meseriaşi

redactia

Exonia: Apel către autorităţile române pentru a sprijini pornirea fabricii de ambalaje destinate biocidelor

Papuc Irina

Municipiul Braşov, buget de aproximativ 900 milioane lei

Stefana Muresan

PRIMER: Peste 95% din medicamentele care costa sub 25 lei, folosite de peste 8 milioane de pacienti, sunt fabricate in tara

redactia

Leave a Comment