Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Elevii din Baia Mare învață antreprenoriat și inovație în IT

Academia DpIT, programul care le oferă elevilor posibilitatea de a explora ”gustul” inovației și al antreprenoriatului din domeniul tehnologiei prin interacțiune directă cu proiecte reale, s-a lansat și la Baia Mare, se arată într-un comunicat al companiei AROBS. Elevi ai Colegiului Național “Gheorghe Șincai” au început deja practica la sediul AROBS, care îi va găzdui în următoarele patru luni.

 

În cadrul Academiei DpIT,  liceenii, sub îndrumarea unor developeri cu rol de mentor, vor munci la dezvoltarea unor aplicații și vor învăța etapele care trebuie parcurse pentru ca o idee să se transforme într-o aplicaţie cu potențial. Pe lângă cunoștințele tehnice, dezvoltarea proiectelor face apel la creativitate și la perspectivele lor manageriale, de marketing şi antreprenoriale, perspective esenţiale ce îi pot tranforma din angajaţi în viitori angajatori.

Cred că stimularea inovării și dezvoltarea abilităților antreprenoriale ar trebui să se afle printre prioritățile educației. Stăm față în față cu o generație care refuză să mai asimileze cunoștințe teoretice doar pentru a le reproduce, cu scopul de a primi recompensă o notă sau o diplomă. Elevii caută lucruri care să-i inspire și își doresc rezultate palpabile, vor să simtă că efortul depus aduce beneficii personale, dar și în comunitate. Iar noi credem că poți deveni și mai creativ, și mai inovator dacă te afli într-un mediu propice și dacă ți se dă această șansă”, spune Liliana Ștefan-Cazacu, fondatorul și președintele Asociației ”Descoperă-ți pasiunea în IT”, organizatorul programului.

Născută la Cluj în urmă cu cinci ani, Academia DpIT a crescut și s-a dezvoltat cu fiecare ediție, anul acesta, 170 de liceeni beneficiind de această învățare practică, în program fiind  implicați parteneri atât din mediul pre-universitar și academic precum Universitatea ”Babeș-Bolyai”, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, 18 licee din 8 orașe transilvănene, cât și 12 companii din mediul de business IT.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proptech Demo Day

Articolul următor

SOLD OUT - DHL Carpathian Marathon powered by MPG

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share