Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

iHunt se listează pe piața AeRO a Bursei de Valori București

Bursa de Valori București (BVB) organizează mâine un eveniment ocazionat de listarea iHunt pe piața AeRO a BVB.

iHunt este primul retailer online și producător de telefoane mobile care se listează la Bursa de Valori București.
Evenimentul este programat mâine, 9 iulie, începând cu ora 9:30 la sediul Bursei de Valori București, iar de la ora 9.45 are loc deschiderea oficială a ședinței de tranzacționare, în prezența lui Cezar Stroe, CEO și acționar majoritar iHunt, și a Irinei Anghel, Director Departament Consultanță Goldring.

 

Scurt istoric al societății

iHunt, producator si importator direct de telefoane mobile și accesorii din China cu o creștere exponențială pe piața de profil, și-a început activitatea în anul 2015 iar in anul 2018, raporteaza un numar de 22 de salariați, un capital social în valoare de 1.410.000 lei și o cifră de afaceri estimată la peste 26 milioane lei.

Anul de lansare al iHunt a fost urmat de o creștere de peste 5 ori a cifrei de afaceri, continuată cu rate de creștere mai mici, dar importante: 83% în 2017 și estimată la 10% în 2018.

Diminuarea ratelor de creștere a volumului de vânzări a fost însoțită de concentrarea eforturilor manageriale și operaționale spre consolidarea afacerii prin poziționare pe piață și prin dezvoltarea și promovarea produselor sub brandul iHunt. În mod concret, o parte semnificativă a resurselor financiare și operaționale ale companiei a fost direcționată către:

  • dezvoltarea serviciilor ex-post și ex-ante vânzării;
  • conturarea, individualizarea și dezvoltarea brand-ului iHunt;
  • diversificarea și intensificarea canalelor de comunicare către și dinspre consumatori;
  • dezvoltarea dimensională a rețelei de distribuție.

Primele rezultate ale acestor eforturi s-au evidențiat chiar din prima lună a anului 2019, când jumătate din stocul de produse noi iHunt s-a vândut în faza de precomandă. De asemenea, scăderea profitului net, reflectă creșterea cheltuielilor cu pregătirea și promovarea noii game de produse.

Creșterea de aproape trei ori a numărului de comenzi în anul 2017 față de 2016, exprimată pintr-o rată de creștere cu peste 50% mai mare decât rata de creștere a cifrei de afaceri, indică o tendință de atomizare a vânzărilor, de diminuare a valorii medii pe comandă în condiții de creștere a numărului de comenzi onorate. Această evoluție, continuată în 2018, reflectă creșterea capacității companiei de a satisface cerințele clienților săi, al căror profil este definit prin exigențe ridicate privind raportul cost-performanță.

Poziționarea inițială de nișă a fost extinsă și translatată către o strategie de avantaj competitiv prin cost, consolidată și completată cu preocuparea managementului pentru diferențiere suplimentară prin calitatea serviciilor conexe (pre- și post- vânzare). Vectorul acestei strategii a fost lansarea, la începutul anului 2017, a telefoanelor mobile smartphone sub marca proprie iHunt.

În prezent, telefoanele iHunt se poziționează între primele trei branduri de telefoane mobile create de companii cu capital românesc.

Evoluția companiei din punctul de vedere al performanțelor economico-financiare precum și al poziției pe piața de profil a condus la nominalizarea iHunt pentru proiectul inițiat de Bursa de Valori București Made-in-Romania 2017, care urmărește identificarea și promovarea companiilor românești „de top”, „unice pentru economia românească”.

Gradul de apropiere a companiei față de consumatorul țintă, precum și imaginea pozitivă a acesteia pe piață au atras peste 27000 din cele 42540 de voturi ale publicului care au urcat iHunt pe podiumul celor 15 finaliste la Gala Made in Romania 2018.

Detalii găsiți AICI

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Topul angajatorilor privaţi din Mureş

Articolul următor

Piața imobiliară din Cluj-Napoca, creștere de 8% în 2018. Vezi detalii despre tranzacții

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share