Mureș Sanatate Slider Ultimele stiri

Investiţie în laparoscoape performante la SCJU Târgu Mureș

Șase laparoscoape performante au completat lista dotărilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în anul 2019, ca urmare a alocării de fonduri de către Ministerul Sănătăţii. Valoarea totală a echipamentelor se ridică la aproximativ 4,9 milioane de lei.

 

Noile laparoscoape au fost repartizate Blocului Operator Chirurgie Generală II (3 bucăți) și Blocului Operator Obstetrică Ginecologie (3 bucăți).

“Secția Clinică Chirurgie II a primit la sfârşitul lunii trecute 3 sisteme de laparoscopie modern, care permit efectuarea intervențiilor minim invazive în 3 săli de operații concomitent, astfel putând satisface cerințele mai multor pacienți. Cele 3 sisteme de laparoscopie moderne permit, pe lângă operațiile de bază minim invazive (colecistectomie, apendicectomie, hernie inghinală prin abord laparoscopic), și efectuarea intervențiilor chirurgicale minim invazive avansate, cum ar fi hernie hiatală, splenectomie, tumori de colon, tumori rectale, tumori de glandă suprarenală, eventrații postoperatorii, biopsii variate, chiste pancreatice. Având în vedere că în această clinică se desfășoară activitatea de pregătire a medicilor rezidenți, noile aparate achiziționate vor oferi o pregătire mai vastă în chirurgia minim invazivă”, a declarat prof. dr. Bara Tivadar, șef Secția Clinică Chirurgie Generală II.
„Secția Clinică Obstetrică Ginecologie este un centru naţional de formare în laparoscopie, cu cca 350 de intervenţii laparoscopice pe an. Din cauza gradului mare de uzură a celor două laparoscoape intrate în dotarea clinicii de peste 10 ani, operaţiile endoscopice s-au efectuat cu dificultate, iar formarea noilor colegi în laparoscopie a întâmpinat dificultăţi. Laparoscoapele noi de ultimă generaţie  reprezintă un salt calitativ în activitatea clinicii, care permit lărgirea gamei de intervenţii laparoscopice efectuate în clinică”, a declarat prof. dr. Szabo Bela, șef Secția Clinică Obstetrică Ginecologie.
“Principalii beneficiari ai echipamentelor achiziționate în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș sunt pacienții. Ca urmare a acestei achiziții de aparatură medicală performantă, estimăm creșterea capacității de deservire a pacienților față de anul 2018, când am înregistrat un număr de 512 operații laparoscopice în Blocul Operator Chirurgie II, repectiv 372 de operaţii laparoscopice ginecologice. Prin acest demers, alături de alte măsuri active, contribuim la creşterea calității serviciilor medicale, a satisfacției pacienților şi siguranței actului medical”, a declarat dr. Claudiu Puiac, manager Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Related posts

[Enjoy Transylvania!] The Drinking Waters of Transylvania

Transilvania Business

Fan Courier adoptă chatboţi Druid pentru interacţionarea cu clienţii

Traian Dan

Compania Jidvei, în topul Superbrands România

Stefana Muresan

Herbstfest la Cluj: România – Germania, o relație comercială anuală de 27 miliarde euro

Stefana Muresan

BEI, împrumut de 450 mil. euro pentru Programul de Dezvoltare Rurală

redactia

Primarul Clujului: centura metropolitană, gata în 2023

Nora Dumitrescu

Top căutări despre Sibiu la nivel local și internațional

A. I.

Ministerul Transporturilor a aprobat cererea de finanțare pentru autostrada Sibiu-Pitești și a transmis proiectul Comisiei Europene

Papuc Irina

Tarom reia zborurile săptămânale spre Baia Mare; din noiembrie, curse zilnice

Stefana Muresan

Decanul Facultății de Medicină din Cluj-Napoca, Anca Dana Buzoianu, a primit Ordinul Naţional de Merit al Republicii Franceze

Stefana Muresan

Consiliul Județean Sibiu va numi un administrator neexecutiv provizoriu la Aeroport

Papuc Irina

Consiliul județean a preluat un drum turistic din Cluj

Nora Dumitrescu

Producătorul de componente auto Preh, investiții de 25 mil. euro în fabrica din Ghimbav

Stefana Muresan

Top 3 judeţe unde se vând cele mai multe terenuri agricole

Stefana Muresan

Un an de la listare pe NYSE pentru Endava, capitalizare aproape dublă

Ligia Voro

DENT ESTET Sibiu la 6 luni de activitate: medicii gestionează tot mai multe cazuri de implantologie și estetică dentară cu nivel de complexitate ridicat

Stefana Muresan

Virgil Păunescu, Oncogen: „Sunt primul român vaccinat împotriva Covid-19 cu vaccinul dezvoltat la Oncogen. Statul nu a făcut nimic, zero fonduri pentru finanțare”

Papuc Irina

Peste 50 de milioane de euro pentru tramvaie noi și modernizarea străzii Calea Bogdăneștilor – Timișoara

Ligia Voro

Vastint leases 3,350 m² in Timpuri Noi Square

Ionut Oprea

Noul val al producătorilor din Cluj, atras de vânzările pe internet

Nora Dumitrescu

Comisia Europeană a aprobat Proiectul Crossbow, din care face parte Transelectrica

Stefana Muresan

Întreprinzătorii din Ardeal, conectați cu businessmenii din SUA

Nora Dumitrescu

Companie a grupului Peppermint, Ertex International, o firmă de top în domeniul textil european

Stefana Muresan

INTERVIU/ Florica Bărbuceanu, director IDSA: „Implicarea în realizarea testelor de biologie moleculară pentru identificarea SARS-COV-2 este un gest de responsabilitate, unitate și spirit de echipă”

Papuc Irina

Leave a Comment