Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Românii investesc în imobiliare în arhipelagul exotic Capul Verde

Într-un paradis tropical, cu temperaturi de vară pe tot parcursul anului, în care numărul turiștilor a crescut cu circa 115% în ultimele două decenii, investitorii din toate colțurile lumii sunt atrași de oportunitățile de dezvoltare a turismului promise de arhipelagul de pe coasta de vest a Africii. Potrivit RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate şi franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, patru proprietăți cumpărate de clienți români au dat startul achizițiilor imobiliare cu scop investițional în resorturile premium ale dezvoltatorului Resort Group PLC din Capul Verde.

 

Capul Verde, faimoasa destinație pentru vacanțele exotice, a cunoscut o creștere fulminantă a turismului în ultimii ani și se așteaptă la dublarea numărului de vizitatori până în 2024. Acest interes deosebit a determinat, de altfel, solicitări ridicate pentru cazare de calitate, cererea depășind adesea oferta din acest punct de vedere. În acest context, dezvoltatorul de lux The Resort Group PLC a pus bazele unui sistem de investiții imobiliare, care vine deopotrivă în întâmpinarea investitorilor și a doritorilor de vacanțe exotice, având în portofoliu patru proiecte finalizate și două în construcție.

„Știm deja că 10 -15% dintre achizițiile imobiliare pe plan local au scop investițional, ceea ce înseamnă că o bună parte dintre români sunt atrași de astfel de oportunități de business. Acestora, dar și diverșilor investitori care vor să parieze în viitor pe imobiliare, vrem să le transmitem că beneficiile sunt considerabil mai mari la o achiziție într-un loc exotic, precum resorturile din Capul Verde, de la yield-ul foarte bun  promis de dezvoltatori, până la libertatea de a-ți stabili singur modelul de business și avantajele oferite pentru vacanțele personale. Pentru cei care doresc mai multe detalii, rețeaua noastră de agenții le stă la dispoziție pentru consultanță și intermediere”, a declarat Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX România.

Până în prezent, patru apartamente în valoare de peste 190.000 euro fiecare au fost achiziționate de către investitori români, prin intermediul consultanților RE/MAX România.

„Inițial am fost sceptică atunci când mi s-a prezentat proiectul. Mă gândeam cum aș putea să le propun clienților mei sa investească într-un astfel de proiect, în condițiile în care prima întrebare era adesea <<Unde este situată Insula Capului Verde?>>. Însă am început să mă documentez și să le povestesc oamenilor despre o experiență, un stil de viață ce le poate aduce, ca bonus, un randament garantat. Succesul a fost atins din momentul în care am reușit să programez și să experimentez prima excursie de inspecție, fiind deosebit de important ca potențialul investitor să viziteze locația și să se bucure de experiența de cinci stele. Pentru mine, ca agent, încrederea dobândită, comisioanele atractive și posibilitatea de a mă bucura de astfel de locații în jobul meu m-au făcut să-mi doresc repetarea experienței cât mai curând posibil”, a declarat Cristina Ailioaei, Sales Associate RE/MAX Properties, agentul care a intermediat vânzarea a două proprietăți în Capul Verde.

Toate camerele, apartamentele și vilele sunt vândute separat, înregistrate sub titlul juridic unic, ceea ce înseamnă că investitorul beneficiază de drept de proprietate. Prin urmare, acesta poate decide cum este gestionată proprietatea, respectiv poate beneficia de avantajele unei case de vacanță sau poate obține venituri suplimentare din închirierea acesteia. Pentru a facilita munca noului proprietar, dezvoltatorul pune la dispoziția acestuia un program de închiriere al hotelului, care se ocupă, în numele său, de tot managementul proprietății și al turiștilor. Totodată, investitorul poate alege păstrarea controlul asupra modului în care gestionează proprietatea, stabilind rata de închiriere pe săptămână, disponibilitatea pentru oaspeți, etc.

Rambursarea primită este direct proporțională de performanța turistică a Capului Verde, nivelul de ocupare a stațiunii și veniturile generate de operatorii de turism, acești factori fiind influențați direct de

creșterea constantă a numărului de turiști care vizitează anual arhipelagul. Dezvoltatorii The Resort Group garantează, însă, pentru proprietățile aflate în portofoliul lor, un randament de 5%. De asemenea, oferă investitorilor un pachet de vacanță personală all inclusive de cinci săptămâni/ an, în cazul utilizării proprietății prin programul de închiriere al resortului. Costul proprietăților pleacă de la 150.000 de euro pentru un apartament, până la 600.000 de euro, o vilă cu 5 dormitoare.

Resort Group PLC are patru proiecte finalizate în Capul Verde, situate pe insula Sal: MELIÃ Tortuga Beach Resort, finalizat în mai 2011, s-a bucurat încă de la lansare de un succes fără precedent în industrie, câștigând premii an de an și având niveluri ridicate de ocupare. MELIÃ Dunas Beach Resort & Spa, cel de-al doilea proiect al dezvoltatorului din Capul Verde, este operațional din noiembrie 2014. Acesta beneficiază de peste 1200 de camere, fiind foarte popular printre turiștii care ajung în arhipelag și atrăgând un nivel foarte ridicat de ocupare, în special pentru vacanțele all inclusive pentru familii. Primele hoteluri doar pentru adulți, TUI Sensimar Cabo Verde și MELIÃ Llana Beach Resort & Spa, au fost deschise în decembrie 2016, ambele oferind  o serie de apartamente hoteliere de lux, piscine tropicale și facilități de spa. Cele două hoteluri au peste 600 de apartamente și pot primi peste 43.000 de turiști pe an. După finalizarea celor trei proiecte premiate de pe insula Sal, dezvoltatorul și-a extins operațiunile și pe alte insule, având în prezent proiecte în construcție pe insulele Boa Vista și Santiago.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Jidvei: 49 de medalii de aur, argint și bronz la 10 competiții internaționale

Articolul următor

Cum reconfigurează Comandamentul NATO de la Sibiu mediul de afaceri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share