Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

E.ON s-a înscris pentru obţinerea unui patent digital pentru controlul complet al datelor consumatorilor

Datele sunt moneda viitorului. În prezent, totuşi, doar companiile din sectorul digital global beneficiază de pe urma acestui lucru. Inginerii de la E.ON Future Lab au dezvoltat, recent, o inovaţie care plasează clienţii de partea câştigătoare: au şi ei beneficii atunci când datele lor sunt utilizate şi câştigă un mai bun control asupra analizei statistice a acestor date. E.ON a înregistrat pentru patentare acest sistem IT unic. De curând, Oficiul European pentru Patente a făcut publică solicitarea de patentare.

 

Cutia, de dimensiunea unei bancnote de 5 euro, poate fi instalată într-o gospodărie, clădire administrativă sau companie. Ea colectează în locul respectiv diverse date, de exemplu, de la aplicaţiile casei inteligente, le evaluează şi le face utilizabile. Clientul este singurul în măsură să decidă cine poate accesa şi care anume din fluxurile de date. În plus, el poate utiliza cutia pentru a câştiga bani punând la dispoziţie analiza statistică a datelor selectate pentru a fi utilizate. E.ON are rol de intermediar şi de furnizor al serviciului, însă are acces doar dacă clientul este de acord în mod explicit. O criptare de înaltă securitate în coroborare cu tehnologia blockchain previne furtul sau manipularea datelor.

 „Patentele digitale sunt rare, însă echipa noastră de la E.ON Future Lab a reuşit să combine tehnologia blockchain şi big data cu o soluţie simplă de hardware. Posibilitatea de vinde părţi din aceste analize într-un cadru mai sigur şi trasabil este complet nouă”, a declarat Matthew Timms, Director General pe domeniul Digital şi Tehnologie al E.ON.
Suntem încrezători că acest produs inovator dezvoltat de colegii noştri din Germania îşi va dovedi rapid importanţa şi utilitatea trecând cu succes testele primilor clienţi, care vor avea astfel control absolut asupra analizei datelor proprii, în condiţii de utilizare de maximă siguranţă. Ne dorim să aplicăm toate aceste noi tehnologii în beneficiul clienţilor, contribuind astfel la modelarea viitoarei lumi a energiei”, a declarat Andreea Ioniţă, Chief Strategy, Markets, Digital Officer, E.ON Romania.

Prototipul a trecut testele internaţionale de securitate şi a fost deja certificat de laboratorul german de testare SGS. La sfârşitul anului el va fi utilizat de către primii clienţi cu statut de testare. Primele produse pot fi dezvoltate deja începând de anul viitor.

Numărul de publicare a patentului este EP 3 512 228 A1.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Romania da patru echipe in turul II preliminar al cupelor europene

Articolul următor

Importurile de gaze în mai de 353 de ori mai mari decât în mai 2018

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Programul Autentic Românesc by Transavia

De Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, Transavia lansează Sezonul 3 al programului Autentic Românesc, cu un număr…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share